Realizarea fundației: Cum să pregătiți terenul pentru o instalație cu gazon artificial

Odată ce atracţia unui teren cu gazon artificial de întreţinere redusă creşte, cunoaşterea exactă a ceea ce trebuie făcut pentru a instala acest tip de gazon artificial este vitală. Adesea, modul în care terenul este pregătit înainte ca noua suprafaţă să fie pusă este la fel de importantă ca şi instalarea însăşi, totuşi aceşti paşi pot fi adesea uitaţi.

Deci, care sunt paşii cheie pentru a vă asigura că solul este pregătit pentru o nouă instalaţie de gazon artificial?

1. Identificaţi tipul de sol
Identificarea condiţiilor solului şi a tipului de sol al terenului pe care lucraţi vă va ajuta să determinaţi cât de bine se va scurge şi, la rândul său, tipul de nisip sau de pietriş care va trebui adăugat. Efectuarea acestei evaluări într-o etapă timpurie este vitală, deoarece va determina în cele din urmă amploarea lucrărilor necesare.

2. Eliminaţi materialele existente
După ce a fost studiată zona, următorul pas este eliminarea oricăror produse organice existente. Pentru o construcţie standard de bază, trebuie să îndepărtaţi organicele până la o adâncime de 50 mm, ceea ce va necesită utilizarea unui tăietor de gazon. Acesta va face munca uşoară de a extrage stratul existent de gazon natural, precum şi orice rădăcină de dedesubt.

3. Adăugaţi nisip sau piatră
Dacă solul este alcătuit din soluri în mare parte pe bază de nisip şi prin urmare oferă drenaj liber, va fi necesară o construcţie standard de bază care conţine 50 mm de nisip. Acest lucru va necesita în general aproximativ 80 kg de nisip pe metru pătrat. Dacă, totuşi, condiţiile solului sunt bazate mai mult pe argilă, iar drenajul este limitat, poate fi necesar să se adauge o sub baza suplimentară de strat de piatră. Aceasta va consta dintr-o piatră standard, de tip 1, cu o adâncime de 50-100 mm.

4. Compactaţi suprafaţa
Cu nisipul pus, suprafaţa trebuie să fie compactată pentru a crea o bază stabilă pentru gazon. O placă de compactare electrică va face treaba perfect. Dacă există totuşi orice încreţitură, o bucată dreapta de lemn este singură unealtă pe care trebuie să o aveţi pentru a nivela suprafaţă.

5. Adăugaţi stratul de geotextil
Deşi terenul umplut în mod corespunzător, trebuie să luăm în considerare modul în care să împiedicăm pătrunderea gazonului prin orice creştere organică. Un strat de geotextil instalat fie deasupra, fie dedesubt, ar trebui să fie suficient.
Odată ce terenul dvs. este pregătit în mod corespunzător, sunteţi pregătit pentru nou teren. Nu căutaţi mai mult decât cele mai recente opţiuni artificiale pentru a decide care este cea mai bună pentru proiectul dvs.

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!