Repararea și întreținerea gazonului sintetic

Întreținerea gazonului sintetic
Deși se pare că industria a ajuns la un consens că terenurile cu gazon sintetic necesită o întreținere redusă, recomandările pot varia în funcție de furnizor. Managerii de terenuri din domeniul sportului caută cele mai bune metode pentru programul lor de întreținere, explorând, de asemenea, opțiunile extinse pentru repararea acestor sisteme.
În ultimii ani, utilizarea utilajelor disponibile pentru întreținerea terenului sintetic s-a extins considerabil. Aceste utilaje sunt concepute pentru îngrijire, în general de la 80 până la 100 de ore de utilizare pe teren, cu mențiunea de a ridica fibrele și renivela amprentelor piciorului.
Alt echipament de îngrijire folosit în îngrijirea gazonului sunt greblele. Acestea sunt concepute pentru a trece prin materialul de umplere și fibre, slăbind și ajustând umplutura. O altă categorie de echipamente este proiectată pentru curățarea profundă. Acestea ajung la nivelul superior al materialului de umplere, ridicându-l pe un sistem de screening care păstrează reziduurile, inclusiv fibrele rupte și gunoaiele și insuflă umplutura înapoi în teren.

Recomandările furnizorilor
Fiecare sistem de suprafață sintetică este unic datorită factorilor legați de amplasament, a condițiilor de mediu, a componentelor materialelor subterane și a sistemului de sinteză selectat, precum și domeniul de aplicare al utilizării pe teren. Facilitățile ar trebui să verifice recomandările furnizorului atunci când iau deciziile de întreținere.
Producătorii, instalatorii, proprietarii de terenuri și managerii de teren sportiv ar trebui să colaboreze pentru a determina cel mai eficient program de întreținere pentru fiecare domeniu sintetic, apoi asigurați-vă că managerul de teren sportiv dispune de echipament, personal și resurse pentru a-l realiza.

Întreținerea preventivă ar trebui să includă mersul pe teren, de preferință zilnic, pentru a evalua condițiile și a cerceta problemele cum ar fi resturile, infill-urile neuniforme sau cusăturile libere. Infill-ul trebuie să fie la un nivel uniform de-a lungul suprafeței terenului pentru siguranță și jucabilitate. Umplutura poate migra, în special în secțiunile puternic folosite ale terenului. În mod obișnuit, furnizorii furnizează instalației materialul de umplutură după instalare, iar recomandările pentru utilizarea acestuia trebuie respectate.

Reparația gazonului sintetic
A lipi sau coase este o chestiune de preferință. Mulți manageri de teren sportiv au la bază decizia privind metoda utilizată în timpul instalării. Dacă cusăturile au fost cusute, ele se repară prin coasere; dacă cusăturile erau lipite, se lipesc. Instalatorii detaliază, de obicei, procedurile de manipulare a reparațiilor pe suprafețe mari. Majoritatea furnizorilor recomandă proprietarilor de instalații să ia un rol proactiv în gestionarea reparațiilor și să furnizeze instrucțiuni cu privire la acest proces. Unii sugerează utilizarea unor produse specifice.
Pregătirea suprafeței este esențială pentru orice metodă de reparare.

Lasă un răspuns.