Semne care indică că aveți nevoie de un nou teren de sport

Terenurile sportive în aer liber dau destul de multă bătaie de cap de-a lungul timpului. Fie că este vorba de traficul intens, fie de vremea dificilă care le-a lovit din când în când, terenurile vechi se uzează. Care sunt semnele de avertizare că aveți nevoie de un nou teren sportiv?
Mai întâi de toate, observați dacă gazonul se decolorează. Dacă da, aceasta indică faptul că terenul se uzează. Acest lucru este susținut și de petele de culoare.
Apoi, observați orice fisuri sau mici crăpături pe suprafața de joc. Acestea sunt mici, neregulate și pot fi prezente pe suprafețe mari ale terenului. Dacă sunt lăsate netratate, ele se vor dezvolta în probleme mai grave.

Fisurile implică dezintegrarea asfaltului. De asemenea, este posibil să observați o rugozitate a trotuarului, precum și o colectare a apei în locurile curbate ale terenului. Apa cumulată poate face pe oameni să alunece, să cadă și să se rănească! Alte tipuri de fisuri de suprafață care trebuie analizate includ fisuri de contracție/tensiune, care tind să fie mici, accidentale, crăpături interconectate care prezintă unghiuri neregulate și colțuri ascuțite.
Apoi, există crăpături de verificare a căldurii care au fost cauzate în timpul compactării asfaltului – în acest caz, cilindrul a întins asfaltul orizontal și l-a depășit, rezultând crăpăturile de căldură.
Suprafețele de beton pot prezenta semne ale ravelării menționate mai sus, precum și peeling și bule. Dacă observați orice adâncitură în teren, înseamnă că este timpul pentru unul nou.

De multe ori timpul și vremea conspiră împreună pentru a face rău terenurilor sportive în aer liber. Asfaltul general, în special, se extinde și contractează ca răspuns la temperaturile meteorologice și, în timp, este probabil ca fisurile să se producă datorită acelor mișcări de încălzire și de răcire.
De asemenea, trebuie să ne amintim că suprafață de sub teren nu este statică. Se poate mișca cauzând un gol în fundație și terenul, se poate scufunda. Dacă vedeți curbură în asfalt sau suprafața terenului nu mai este așa cum a fost intenționată, este timpul să vă gândiți la înlocuirea acestuia.

Școlile, centrele comunitare/municipalitățile și proprietarii privați care doresc să se bucure de terenuri sportive în aer liber vin adesea la concluzia că terenurile lor vechi trebuie înlocuite deoarece au prea multe fisuri, suprafețe inegale, mai puțin tracțiune decât este nevoie și alte probleme care se justifică de la început.

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!