Care este suprafaţa potrivită pentru un teren de sport rezidenţial?

De îndată ce vremea s-a încălzit, soarele ne îndeamnă să ieşim din casă, să ne relaxăm, să facem mişcare.
Atunci când aveţi un teren de sport în curtea casei, odată cu trecerea iernii, nu ar trebui să va ia timp pregătirea terenului pentru a fi gata de joc.
Totuşi, este suprafaţa terenului cea care influenţează timpul de întreţinere şi de pregătire a terenului pentru joc, după o iarnă lungă.
Aşadar, timpul de pregătire a terenului, primăvara, depinde de tipul de suprafaţă pe care îl aveţi.

Care este cea mai bună suprafaţă sportivă de întreţinere redusă pentru terenul dvs.?
Să aruncăm o privire la nevoile de întreţinere post-iarnă pentru suprafaţă sportului şi durata de viaţă tipică.

Terenuri de asfalt şi beton
Dacă aveţi un teren de asfalt sau beton, va trebui să îl inspectaţi de semnele de deteriorare ale iernii. Terenurile de asfalt şi beton sunt predispuse la fisuri sau zone surpate, cauzate de îngheţarea repetată şi dezgheţarea de peste iarnă.
Verificaţi dacă există puncte slabe care ar putea să vă împiedice să aveţi o experienţă bună de joc.
O suprafaţă sportivă denivelată şi avariată nu este numai enervant de jucat pe ea, ci este şi periculoasă.
Dacă marcajele sunt decolorate, acestea vor avea nevoie de o revopsire. Dacă terenul dvs. din beton are o acoperire acrilică, marcajele acestuia s-ar putea să fi dispărut şi ele.

O suprafaţă ideală pentru terenurile de sport rezidenţiale este suprafaţă care rezistă tuturor condiţiilor meteorologice. Acest tip de suprafaţă este proiectată să se extindă şi să se contracteze, astfel încât să nu se deterioreze ciclul de îngheţare şi dezgheţ.

Cât timp rezistă un teren de sport rezidenţial?
O suprafaţă de sport din asfalt va dura între 6 şi 10 ani fără să fie nevoie de intervenţii de îmbunătăţiri, la utilizare normală. Un teren de beton rezistă aproximativ 10 ani.

Dacă terenul dvs. are o acoperire acrilică, majoritatea furnizorilor vă recomandă să vă reanalizaţi terenul la fiecare 3 până la 5 ani, în funcţie de cantitatea de utilizare şi de expunerea la mediu.

Alegerea celei mai bune suprafeţe sportive pentru corp
Natura absorbantă a unor suprafeţe poate reduce impactul care ar putea provoca vătămări corporale. Când jucaţi pe terenuri de asfalt sau beton, genunchii absorb şocul de aterizare când alergaţi şi săriţi.
De aceea, este foarte important să cereţi părerea unui specialist, pentru a lua decizia cea mai înţeleaptă.

La Atlas Sport oferim consultanţă gratuită în alegerea suprafeţei sportive pentru terenul dumneavoastră care să respecte toate aceste nevoi dar şi preferinţele jucătorilor.

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!