SPECIALIST VIDEO – Dimensiuni teren de handbal

Salutare,

Sunt Emanuel Toma – fondatorul Atlas Sport, iar astăzi vom afla împreună care sunt dimensiunile standard ale unui teren de handbal. Oferim aceste informații în ideea de a va pune la curent cu dimeniunea suprafeței necesară demarării unei astfel de construcții.

Handbalul, așa cum sugerează și numele, implică o minge și se joacă cu mâinile.
Este un sport foarte atractiv și solicitant.
Deși nu este la fel de popular ca alte sporturi, handbalul este încă un joc fascinant de a viziona și un joc palpitant pentru a juca. De asemenea, rezonează cu publicul datorită similitudinilor sale cu sporturile, cum ar fi baschetul și chiar fotbalul. Ținând cont de aceste nuanțe, să aruncăm o privire la ceea ce constituie dimensiunile unui teren de handbal:

Terenul de joc, este în sine un dreptunghi, a cărui suprafață trebuie să măsoare 40 metri lungime și 20 metri lățime.
Terenul este compus din 2 spații de poartă și 1 de joc, delimitate de linia de mijloc, iar în jurul terenului de joc, trebuie să există o zonă de siguranță de cel puțin 1 m lățime și 2 m în spațiile liniilor exterioare porții.
Dimensiunile porților trebuie să fie de 3 m lățime, 2 m înălțime.

Suprafețele terenurilor de handbal
În timp ce Federația Internațională de Handbal (IHF) este destul de strictă în ceea ce privește dimensiunile unui teren de handbal, ei sunt mai indulgenți în privința materialelor.
Astfel, pentru construcția terenurilor de handbal, se recomandă gazonul sintetic, care este și cel mai popular de altfel, suprafețele acrilice și tartanul.
Orice material sintetic care este folosit pe un teren de handbal trebuie să aibă proprietăți de durabilitate; de asemenea, trebuie să producă un impact minim asupra picioarelor și articulațiilor jucătorilor.
Dacă vă gândiți la construcția unui teren de handbal, echipa Atlas Sport este încântată să vă ofere consultanță în fiecare etapă a proiectului, și să construiască cel mai bun și durabil teren de handbal pe care îl puteți avea.
Cam atât pentru astăzi. Sper că v-am fost de ajutor și vă invit să dați subscribe canalului nostru, pentru multe alte video-uri de specialitate.

Lasă un răspuns.

terenuri sportive volei copii vestiare sportive terenuri sport gazon sintetic terenuri multisport tribune video zgura umplutura teren de sport volei pe plaja terenuri sport terenuri minifotbal terenuri sportive sintetice terenuri sportive beton udare gazon tribune sportive usamv cluj napoca terenuri fotbal unde alergam in bucuresti tip pardoseli sportive terenuri de tenis volei terenuri sportive minifotbal tipuri piste terenuri multisport scoli terenuri tenis parchet terenurile de tenis Tribuna terenuri de tenis din zgura terenuri multifunctionale terenuri tenis gazon artificial terenuri sport tartan terenuri lut UEFA terenuri tenis gazon sintetic terenuri sintetice utilaje intretinere gazon sintetic terenuri tenis curte terenuri de tenis gazon artificial volei interior terenuri de sport terenuri tenis umplutura teren sportiv terenuri de tenis renumite umplutura teren sport