Terenul de fotbal – afacerea care iti poate aduce profit garantat!

Vrei sa iti deschizi un business? Iti doresti propria ta afacere? Ei bine, daca esti pasionat de sport, un stil de viata sanatos si de miscare, un tip de afacere potrivita pentru tine este constructia unui teren de fotbal.
La inceput, sunt 3 aspecte importante pe care trebuie sa le stii inainte de a porni la drum: Ce implica investitia initiala? Care sunt proiectiile financiare? Ce factori de risc exista?
Principalele costuri de proiectare sunt cele de proiectare si constructie.Aproximativ 50.000 pentru un teren descoperit si 100.000 € pentru un teren acoperit cu o structura metalica si prelata. Un teren de aprovimativ 1000 de m², pe care nu il detii si nici nu doresti sa il cumperi sau inchiriezi, poti opta pentru varianta de a-l lua in concesiune de la primarie. O varianta potrivita este sa soliciti terenul unei scoli. In schimbul concesiunii vei permite primariei sau scolii sa il utilizeze gratuit in timpul saptamanaii pana la orele 16:00, dupa care tu il poti inchiria contra cost.
De asemenea, este important sa aloci un buget pentru promovare si marketing ca sa creezi o clientela si ca dupa aproximativ 10 ani, va trebui sa reonditionezi terenul. Reconditionarea are un cost de aproximativ 20.000 €. Costurile sunt in principal salarii pentru marketing, baza, intretinere, promovare si ilumiare. Acestea ajung la in jur de 8.000 € pe an. Insa veniturile se pot ridica la 38.000 € pe an cu un pret calculat de inchiriere de 80 lei pe ora, cu operare 9 luni pe an, intre orele 17:00 si 23:00, cu un total de 1620 de ore de inchiriere. Astfel, investitia este amortizata in mai putin de 2 ani cu un profit lunar potential de 3.000 €.

Potentialul afacerii – Potentialul afacerii depinde de mai multi factori. Spre exemplu, cate terenuri similare sunt in zona? Cu cat competitia este mai mare, cu atat investitia va fi mai mare in marketing, promovare, atragerea si fidelizarea clientilor.

Localizarea terenului – Terenul trebuie sa fie localizat intr-o zona buna, cat mai aproape de clientii care vor inchiria terenul de fotbal. Un teren bine localizat poate fi inchiriat in fiecare seara intre orele 17:00 si 23:00 (6 ore/zi)  si uneori chiar intre 16:00 si 24:00 (8 ore/zi).

Tipul de teren
– Daca este un teren sintetic in aer liber, se inchiriaza intre 8 si 12 luni pe an, in general mai putin in perioada iernii. Un teren sintetic acoperit se inchiriaza 12 luni pe an.


Investitia in marketing si promovare si abilitatea de a pozitiona afecerea in fata altor competitori este, de asemenea, extrem de importanta.

Va uram spor in afaceri si va invitam sa aflati mai multe despre cum va puteti construi propriul teren de sport pe website-ul Atlas Sport!

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport


Salutare 👋

👉 Contactează un agent și spune-ne cu ce te putem ajuta