Beneficii ale gazonului sintetic sportiv

Terenul sintetic a devenit o parte foarte importantă a construcției de terenuri sportive încă de la începutul anilor ’60. Acesta a câștigat un impuls substanțial datorită Astrodomului, care a găzduit în cele din urmă primul teren de gazon artificial. De atunci, gazonul artificial a devenit incredibil de popular. Odată cu trecerea timpului, tehnologia a crescut și la fel și ADN-ul gazonului sintetic.
Deci, dacă intenționați să instalați un teren de sport cu gazon sintetic, de unde ar trebui să începeți? Care este primul pas?

Luați în considerare beneficiile gazonului sintetic, spre deosebire de gazonul natural. Acest articol va cuprinde toate beneficiile dovedite ale gazonului instalat de companiile de construcții de terenuri sportive și vă va ajuta să înțelegeți mai bine beneficiile gazonului sintetic.

Are o durată de 3x ori mai mare decât gazonul natural – Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale unui teren de gazon sintetic este faptul că acestea pot fi utilizate în jur de 3.000 de ore pe an fără întrerupere, ceea ce este de peste 3 ori mai mare decât cea a gazonului natural! FIFA afirmă chiar că “se califică drept cea mai bună alternativă la gazonul natural” din cauza rezistenței sale la vreme și a utilizării intense.

Utilizare în toate condițiile – Indiferent dacă este prea mult soare sau prea multă ploaie, gazonul sintetic are o rezistență ridicată. Acest lucru este foarte diferit față de gazonul  natural din cauza faptului că gazonul poate fi delicat. Veți observa frecvent pete mari de murdărie pe gazonul natural, încât inevitabilitatea se transformă în gropi de noroi, ceea ce poate fi o provocare în timpul unui joc sportiv. Cu gazonul sintetic, nu veți avea niciodată o problemă ca asta.

Un teren de sport cu gazon sintetic poate salva până mii de litri de apă – acest lucru ar putea fi surprinzător pentru tine, dar gazonul sintetic are beneficii semnificative pentru mediu. În funcție de regiunea țării, un teren sportiv de dimensiuni mari salvează mii de litri de apă în fiecare an.

Reduce emisiile nocive – Cum? Astăzi, mai mult de 6.000 de terenuri de sport sintetice folosesc infill de cauciuc de reciclat din anvelopele uzate. Acest lucru înseamnă peste 105 milioane de anvelope din depozitele de deșeuri!

Funcționează excelent pentru utilizarea de terenuri sportive multisport – Un teren sintetic trebuie să fie desemnat că un teren sportiv de utilizare individuală sau ca unul multifuncțional. Nu numai că acest lucru afectează planificarea, dar și considerentele specifice produsului de gazon. Multe domenii de sport sunt multifuncționale, economisind astfel mulți bani.

Întreținerea eficientă – gazonul sintetic economisește bani. Costul instalării și menținerii unui teren sintetic pe o perioadă de 20 de ani este de peste 3 ori mai puțîn costisitor pentru fiecare eveniment decât costul pe un teren cu gazon natural, pentru aceeași perioadă de timp.

Când treceți de la gazonul natural la gazon sintetic, există beneficii incredibile. Nu va înșelați, iubim gazonul natural. Dar vrem să vă ajutăm să economisiți timp și bani ajutând la ușurarea întreținerii terenului dvs.
Dacă aveți întrebări, contactați-ne astăzi. 

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!