Sporturile de familie: o investiție în întărirea relatiilor

Nu este un secret că găsirea unui timp suplimentar pentru a petrece împreună cu familia este, de obicei, mai greu decât sună. Părinții care au joburi dar și copii implicați în activități extrașcolare, pot face că programele să fie aglomerate, fără a mai fi timp de activități în familie.
Cu toate acestea, crearea de activități de petrecere a timpului liber în familie, în mod regulat – activități tipice în fiecare zi, cum ar fi boardgames-urile, jocurile sportive pe terenul din spatele curții și vizionarea filmelor împreună – pot avea un impact pozitiv durabil asupra sănătății copiilor și unității familiei.

Beneficiile activităților familiale
Există nenumărate beneficii ale activităților în familie, inclusiv:
Crearea unei legături emoționale mai puternice între părinți și copii.
Permiterea unei mai bune comunicări între membrii familiei.
Performanțele superioare în școală, deoarece copiii care petrec timp comunicând cu părinții, tind să obțină note mai bune.
Probabilitate mai mică să prezinte probleme comportamentale, deoarece copiii care petrec timp familial de calitate, au de obicei mai puține comportamente problematice.

Părinții și copiii beneficiază în același timp de petrecerea timpului familial de calitate. Copiii se simt speciali atunci când părinții lor își fac timp pentru activități distractive cu ei, și chiar jocurile simple de zi cu zi pot fi o experiență de neuitat.

Implicați-vă
Ce faceți în situația în care copiii dvs. sunt entuziasmați de activitățile sportive, dar dvs. nu aveți același entuziasm? Balanța este cheia. Familiile sănătoase păstrează un echilibru între timpul “prea mult” și “insuficient”. Ei petrec suficient timp pentru a satisface toți membrii familiei și pentru a se bucura de o gamă largă de activități care plac fiecărui membru al familiei.
În plus, copiii învață să aducă un echilibru vieții lor atunci când văd părinții lor făcându-și timp pentru ceea ce ei prețuiesc.
Alegeți o serie de activități care se potrivesc nevoilor și abilităților fiecărui membru al familiei – deoarece acestea se pot schimba odată cu creșterea și dezvoltarea copiilor.
Asigurați-vă că vă expuneți copiii la o varietate de sporturi și experiențe diferite. Fiecare copil este diferit și trebuie încurajat să găsească ceea ce îl interesează prin experimentare și practică.

A fi implicat în activitatea fizică regulată nu oferă decât beneficii fizice pentru dvs. și familia dumneavoastră. De la legătura emoțională la o comunicare mai bună și la o performanță mai bună la școală, copiii ai căror părinți participă la activitățile de zi cu zi experimentează diverse beneficii care pot dura o viață întreagă.

Lasă un răspuns.