Alegerea tipului de suprafață pentru terenurile de minifotbal

Suprafețe pentru terenurile de minifotbal

Există o serie de posibile tipuri de suprafețe de joc pentru minifotbal. Selectarea suprafeței va depinde de criteriile proiectului împreună cu alți factori, inclusiv locația, tipul terenului (în special dacă va fi interior sau exterior) și dacă suprafața trebuie să fie potrivită pentru alte sporturi. Terenurile de minifotbal vor avea, în general, o utilizare mai mare decât suprafețele de joc de dimensiune completă. Jucătorii au contact cu o zonă mai mică și o folosesc mai frecvent decât un teren de dimensiune completă. Facilitățile de minifotbal sunt adesea folosite intensiv. Acest lucru trebuie luat în considerare atât la selectarea tipului de suprafață, cât și la luarea de măsuri pentru a asigura păstrarea calității suprafeței.
Calitatea suprafeței de joc este un factor cheie în formarea și dezvoltarea unui jucător.

O bună suprafață de joc ar trebui să:

• Fie sigură, minimizând potențialul de rănire
• Ofere un mediu atractiv
• Permită o bună mișcare/joc de minge
• Poată fi folosită pentru perioade lungi de timp
• Ofere calitate pentru a-și păstra caracteristicile de joc pentru durata sa de viață

Având în vedere intensitatea utilizării, suprafețele de gazon natural nu sunt considerate adecvate pentru instalațiile de minifotbal.
Gazonul sintetic de fotbal este în general considerată a fi cea mai bună alternativă la gazonul natural, deși alte suprafețe pot fi mai potrivite în anumite cazuri și pot oferi alte beneficii. Suprafețele polimerice, de exemplu, sunt mai potrivite pentru utilizarea multi-sport, care funcționează bine pentru fotbal și baschet, deși sunt considerate prea absorbante pentru tenis. Cerințele de întreținere ar trebui evaluate, de asemenea, la alegerea tipului de suprafață de joc. Programul de întreținere recomandat de producător trebuie să fie realizabil. Dacă recomandările nu pot fi respectate, suprafața nu trebuie aleasă. Aceasta trebuie selectată în funcție de cerințele individuale ale proiectului.

Succesul oricărei suprafețe va depinde de:

• Construcție bună
• Resurse adecvate de întreținere
• Cunoștințe bune de întreținere
• Utilizare controlată

Nu se recomandă folosirea betonului pentru mini-terenuri. Acestea vor deveni adesea victimele unor probleme minore care creează pericole majore pentru siguranță.

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!