Temperatura pe un teren de sport. Care sunt diferentele de temperatura dintre un teren cu gazon sintetic si unul cu gazon natural

Temperaturile ridicate pe terenurile de sport, sunt cunoscute de catre sportivii care utilizeaza terenurile sintetice in zilele insorite.
2In ciuda utilizarii pe scara larga a terenurilor sportive, temperaturile unui gazon sintetic sunt considerabil mai mari decat cele masurate pe un gazon natural, atunci cand acesta este expus la radiatii solare. Conform unui studiu, temperaturile pe un astfel de teren din gazon artificial sunt cuprinse intre 30 si 60ºC.
Materiale din cauciuc si plastic utilizate la constructia terenurilor sintetice, absorb mai mult din caldura soarelui decat gazon natural, provocand astfel temperaturi extraordinar de mari.
Umiditatea ridicata impreuna cu temperatura mare pot provoca probleme grave de sanatate pentru sportivi. Probleme de siguranta si sanatate umana, reprezinta o preocupare majora in legatura cu gazonul sintetic. Pe un teren sintetic, nu se poate juca tot timpul, daca nu exista conditii de siguranta. Temperaturile de pe o suprafata cu gazon artificial pot ajunge uneori la mai mult de jumatate din temperatura aerului, si poate cauza arsuri periculoase.
Udarea terenului inaintea unui joc, pe o zi insorita, poate duce la scaderea temporara a temperaturii suprafetei, insa efectele sunt de scurta durata. (aproximativ 20 minute).
In conditii clare de soare, se recomanda ca antrenorii, instructorii si constructorul de teren sportiv sa monitorizeze indexul de caldura si sa faca ajustarile corespunzatoare pentru practicarea jocurilor in conditii normale.
In acest sens este foarte recomandat sa achizitionati un termometru cu infrarosu, astfel incat temperaturile suprafetei de joc sa poata fi monitorizate continuu.
Spre deosebire de o suprafata cu gazon artificial, un teren de sport realizat din gazon natural, se dovedeste a fi un reductor de temperatura. Potrivit unui studiu realizat de catre Asociatia de Golf din Statele Unite, gazonul natural pastreaza zonele mai reci, pe timpul unei zile fierbinti. Temperatura pe un teren cu gazon natural, rar se ridica la la 30ºC, indiferent de temperatura aerului.
Unul dintre cele mai importante responsabilitati ale unui constructor de terenuri sportive, este de a oferi cele mai sigure terenuri pentru sportivi, indiferent de nivelul de joc.1
La Atlas Sport, protejam sanatatea si siguranta sportivilor. Pasiunea noastra este de a a ajuta oamenii prin sport, prin constructia exceptionala de baze sportive si terenuri de calitate. Contactati-ne astazi, pentru a discuta despre cea mai buna alegere pentru baza sportiva dorita.

 

Lasă un răspuns.