Terenurile de minifotbal – o idee de afacere profitabilă

Spre deosebire de anii ’90, când românii băteau mingea în curtea şcolii sau pe maidane, în ziua de astăzi, terenurile sportive cu gazon artificial, au devenit din ce în ce mai populare şi accesibile.
Terenurile amenajate cu gazon artifical, pe care se joacă în principal fotbal, aduc încasări record proprietarilor.
Să luăm un exemplu: dacă terenul cu gazon artificial se închiriază cu un tarif de 60 lei/pe oră, la o medie de 4 ore/zi, 280 de zile pe an, rezultă încasări anuale de aproape 68.000 lei.
Acest profit a atras atenţia multor români, care au pornit afaceri cu terenuri de mini fotbal, în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, astfel că, astăzi, aproape orice român are posibilitatea să joace fotbal.

Teren minifotbal    Constructia unui teren de minifotbal la sediul Pirelli Tyres Romania, in Slatina, judetul Olt, de catre Atlas Sport

Afacerile cu terenuri de minifotbal au cunoscut o dezvoltare intensă în anii 2000, iar acestea continuă să crească surprinzător.
Toni Doboş, fostul internaţional român a investit 150.000 euro în afacerile cu terenuri de minifotbal.
Acesta şi-a construit în 2011, în cartierul Militari, o adevărată baza sportivă, transformată în proiectul unei şcoli de fotbal. Iată ce dezvăluie Doboş:

„Am pornit de la zero. Afacerea am demarat-o în 2011 cu 150.000 de euro. E destul de costisitoare întreţinerea bazei. Am înfiinţat şi o şcoală de fotbal, dar că să reduci din cheltuieli e necesar să le închiriezi terenurile şi amatorilor de fotbal. Per total, mă declar mulţumit de ceea ce am realizat, investiţia a meritat“.

Pentru a porni o afacere, nu trebuie să dispuneţi totuşi, de o suma atât de mare. Se poate începe proiectul şi cu o suma mai mică. Pentru un teren minifotbal este nevoie de amenajarea terenului cu fundaţie şi gazon artificial, instalaţie de nocturnă, porţi şi plase de fotbal şi împrejmuirea terenului cu gard. Nocturna a devenit un „must have“, pentru că vara îi poate creşte substanţial câştigurile.
Iluminatul cu LED pentru terenuri sportive poate oferi beneficii semnificative pentru baza sportivă:
– Consum de energie redus considerabil (peste 70%)
– Lumina albă, luminoasă
– Niveluri de lumină reglabile cu ajutorul variatoarelor
– Lămpi montate pe luminozitate maximă
– Tulburare a ordinii minimă pentru locuitorii din zonă, întrucât lumina nu este deranjantă
Un alt aspect de luat în considerare atunci când va decideţi să porniţi o afacere cu terenuri de minifotbal este acoperirea terenului şi încălzirea. Întrucât în sezonul rece aceasta poate aduce mult profit, investiţia îşi merită banii.
Pentru acoperirea unui teren de minifotbal, există două variante: acoperirea cu structura metalică uşoară, şi acoperirea cu balon presostatic (cu aer).
Costurile de întreţinere ale primei variante însă, sunt mult mai mici.
Toni Doboş a declarat că pentru întreţinerea bazei se cheltuie câteva mii de euro pe luna, incluzând curentul electric, întreţinerea gazonului şi salariile angajaţilor.
În general, după doi ani se intră deja pe profit, conform celor care au afaceri în domeniu.

Vrei un teren de minifotbal cu gazon artificial? Iată ce trebuie să faci:
1. Să cauţi un spaţiu de minim 1000 mp, pentru construcţia terenului de fotbal. Se recomandă un teren în zonele mai aglomerate, între blocuri, parcuri, etc.
2. Să obţii autorizaţia de construcţie sau amenajare/reamenajare a suprafeţei terenului
3. Să apelezi la Atlas Sport – de restul ne ocupăm noi! Consultaţi planul nostru de afaceri şi investiţi într-o afacere care vă va aduce nu doar câştig, ci şi satisfacţie şi încredere.
http://www.slideshare.net/AtlasSport/plan-de-afaceri-teren-sintetic-de-fotbal

Teren de Fotbal SinteticTeren de Fotbal Sintetic construit de Atlas Sport pentru Primăria Comunei Gornesti, finantat prin Fonduri Europene.

Articol preluat si ajustat dupa:
http://www.prosport.ro/fotbal-intern/afacerile-cu-terenuri-de-minifotbal-intră-pe-profit-după-doi-ani-13341788

7 Commentarii

 1. Jinga Costel

  in data de 17/09/2020 la 5:12 pm - Răspunde

  Buna ziua,
  Am terenul 2100 mp, autorizatia o pot obtine, as dori sa-mi dati o oferta de pret in asa fel sa-mi fac o idee daca as avea posibilitatea sa ma decid asupra constructiei unui teren de minifotbal acoperit cu cort si gazon sintetic

  multumesc anticipat pt ajutor si promptitudine

  • ATLAS SPORT

   in data de 18/09/2020 la 12:38 pm - Răspunde

   Buna ziua,

   Am transmis mesajul dvs. colegilor mei. Vor reveni la dvs cu detalii.

   Multumim!

 2. Rares laza

  in data de 03/10/2020 la 9:54 pm - Răspunde

  Buna ziua as dispune de o suprafața de 1280 mp , as dori sa știu costurile pentru un teren de minifotbal de 20×40 sau 22×45 ?

 3. valeriu dolganiuc

  in data de 28/12/2020 la 7:17 pm - Răspunde

  Buna ziua. Dispunem de o suprafata de 1056mp/ am dori sa stim pretul terenului de minifotbal cu marimea de 44×24

  • ATLAS SPORT

   in data de 11/05/2021 la 12:08 pm - Răspunde

   Buna ziua!

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!