Cum să eliminați petele galbene aparute pe gazon – partea I

Cei mai mulți proprietari de terenuri s-au confruntat, la un moment dat, cu petele galbene și chele de pe gazon. Indiferent cât de frumos este restul gazonului, acele pete inestetice de pe gazon, pot apărea oricând. Înainte de a ataca aceste pete urâte cu un arsenal de produse de îngrijire a gazonului, este important să determinați originea problemei deoarece fiecare sursă poate necesita o abordare ușor diferită de îngrijire.

Există multe motive pentru aceste pete galbene, cum ar fi infestările cu insecte, uscăciunea sezonieră, daunele cositului, deșeurile animalelor de companie, bolile și buruienile ucigașe.

Infestările cu insecte
Sursa – există mulțe insecte care atacă fie iarba verde proaspătă, fie rădăcinile delicate de sub sol. Cei mai răi infractori sunt omizile și viermii. Acești dăunători caută de mâncare, așa că este important să îi identificăm imediat după detectarea pagubelor.
Căutați pete mici, neregulate care cresc în dimensiune în fiecare zi, precum și dovezi vizibile de ronțăieli în zona afectată. Dacă nu sunt detectați imediat dăunători, amestecați 1 până la 2 picături de detergent în 3 l de apă și aplicați-l uniform în zona afectată.  Odată ce dăunătorii au fost detectați, sunteți gata să îi eliminați.

Soluție – Începeți prin subțierea sau înlăturarea zonei afectate (iarba moartă). Apoi, irigați și fertilizați zona, asigurându-vă că evitați crearea de zone umede. Aerați secțiunea afectată și peluza înconjurătoare pentru a ajuta la creșterea rădăcinii. Însămânțați locul deteriorat și zona inconjurătoare pentru a încuraja creșterea densă și nouă. Ridicați nivelul mașinii dvs. de tuns iarbă pentru o tăiere mai mare.

Evitați utilizarea pesticidelor cu spectru larg deoarece acestea distrug și insectele”bune” împreună cu cele rele.
Țineți cont de faptul că, cu orice dăunător biologic, există întotdeauna prădători folositori care pot fi folosiți pentru a ajuta la reducerea utilizării substanțelor chimice. Atragerea de păsări în zonă este întotdeauna un plus pentru controlul și eliminarea omizilor și larvelor, precum și introducerea de nematode benefice, care se hrănesc cu toate insectele moi.

Uscăciunea sezonieră
Sursa – Există două tipuri principale de uscăciune care pot afecta gazonul dvs. Uscarea de iarnă, cauzată de o iarnă prea uscată, cu ploi sau zăpadă; și uscăciunea de vară, care apare atunci când temperaturile sunt ridicate, iar nivelul de ploaie este scăzut pentru o perioadă lungă de timp. Orice caz de uscare poate afecta serios gazonul dvs., provocând “pete fierbinți” de gazon ars, galben.

Soluție – cea mai bună rezoluție este o abordare dublă. Începeți cu o aplicare a îngrășământului în lunile de primăvară și de vară. Acest lucru asigură creșterea sănătoasă și groasă de la începutul anotimpurilor de creștere.
Apoi, ridicați puntea mașinii de tuns iarba. Tăierea mai mare va permite gazonului să rețină mai bine nivelele de umiditate din sol. Adaptarea suplimentară în perioadele uscate poate fi necesară pentru a asigura o umiditate consistentă.

Continuare: https://www.atlassport.ro/cum-sa-eliminati-petele-galbene-aparute-pe-gazon-partea-a-ii-a/

Lasă un răspuns.