Terenurile de tenis sintetice vs Terenurile de tenis hard
Cel mai faimos teren de tenis sintetic din lume se află la clubul All England Lawn Tennis and Croquet, mai cunoscut sub numele de Wimbledon.
Campionatul Wimbledon nu este numai cel mai vechi turneu de tenis din lume – este considerat de asemenea, cel mai prestigios. Este singurul turneu major jucat pe gazon, suprafața de joc originală, iar în 2012, Wimbledon a găzduit Olimpiada de Vară.
Să aruncăm o privire asupra unor diferențe între terenurile de tenis hard și terenurile de tenis din gazon sintetic.
Terenuri de tenis cu gazon sintetic
Gazonul sintetic a fost odată cea mai populară suprafață de tenis din lume, dar acest lucru s-a schimbat odată cu alegerea suprafețelor de teren dure, datorită costurile reduse de întreținere.
Jocul pe gazon este uneori imprevizibil. Gazonul sintetic favorizează jucătorul cu un serviciu și întoarcere dură. Jucătorii de servă, cei care servesc mingea, apoi atacă, au găsit un mare succes pe terenurile din Wimbledon. Pete Sampras a câștigat jumătate din cele 14 campionate ale sale, iar Federer a câștigat 7 pe aceste terenuri. În mod obișnuit, jucătorii care se pot juca pe terenuri dure se comportă la fel de admirabil pe terenurile cu gazon.
Gazonul este cunoscut pentru că are o suprafață rapidă de joc, mingea nu pierde mult din săritură, astfel încât abilitatea de a sări este mai mare decât pe zgură sau pe terenul dur.
Deoarece gazonul devine uzat și de multe ori suprafețele de joc nu sunt chiar egale, acestea ajung sa fie mai agresive, făcând ca mingea să lovească plasa în loc să se oprească. Săritura mingii este de asemenea mai mică.
Terenuri de tenis cu suprafață hard
Terenurile de tenis dure sunt fabricate folosind materiale cum ar fi beton sau asfalt. Aceste suprafeţe au adesea un strat superior de vopsea acrilică. De obicei se ameliorează duritatea suprafeţei de acest gen cu un strat de cauciuc care reduce impactul.
Pentru realizarea unor suprafeţe dure profesionale pentru terenurile de tenis, Atlas Sport colaborează cu Courtsol, un furnizor de vopsele acrilice de calitate, agrementate ITF şi produse în Franţa, datorită numeroaselor avantaje pe care le prezintă suprafeţele acrilice courtsol:
1. sistemele sunt apreciate în 3 clasificări ITF diferite
2. gamă completă de suprafeţe acrilice pentru orice tip de sport
3. sisteme pentru orice buget şi confort
4. produse sănătoase şi ecologice
5. gamă de 9 culori standard
6. experienţă de joc foarte plăcută
7. rezistenţă mecanică şi durabilitate ridicată
8. întreţinere redusă.
Principalele avantaje:
• Terenurile de tenis dure sunt fabricate folosind materiale crestate cum ar fi beton sau asfalt. Aceste suprafeţe au adesea un strat superior de vopsea acrilică. De obicei se ameliorează duritatea suprafeţei de acest gen cu un strat de cauciuc care reduce impactul.
• Suprafeţele dure sunt adesea considerate o cale de mijloc între zgură şi gazon natural şi au de obicei un ritm mediu spre mediu rapid. Acestea sunt în general, mai lente decât terenurile cu gazon natural, dar mai rapide decât cele cu zgură, răspunzând bine la toate tipurile de rotire.
• În comparaţie cu suprafeţele naturale de zgură şi gazon natural, terenurile de tenis dure sunt realizate dintr-o gamă de materiale artificiale, care au un ritm variat între diferite mărci şi produse.
• Comparativ cu zgura şi gazonul natural care cauzează derapaj şi alunecare, terenurile de tenis dure au o suprafaţă fermă, care permite mişcarea şi întoarcerile bruşte. Suprafaţa fermă înseamnă mai puţin derapaj şi alunecare, care permite jucătorilor să acopere terenul în mod eficient. Terenurile dure sunt o suprafaţă plană uniformă. Comparativ cu alte suprafeţe de joc, mingea sare previzibil.
• Suprafeţele dure şi rapide favorizează în general, jucătorii puternici. Este o suprafaţă mai rapidă decât zgura, deci este mai uşor să dai lovituri câştigătoare.
• Această suprafaţă recompensează jucătorii care dictează jocul din spatele terenului. Suprafeţele dure de tenis mai lente care au strat de amortizare şi pietriş tind să se simtă ca zgura, favorizând o strategie defensivă.