Tipuri de terenuri de tenis

Când vă gândiți la un teren de tenis, știți că există culori și tipuri de plase diferite, însă majoritatea oamenilor nu se gândesc doar la faptul că există diferite tipuri de terenuri de tenis și fiecare tip este pentru diferite jocuri de tenis. Federația Internațională de Tenis a stabilit în urmă cu ceva timp un sistem de clasificare care să ajute oamenii să determine ce fel de joc de tenis era destinat diferitelor terenuri.


Fiecărui tip de teren îi este atribuit un caracter asociată cu terenul respectiv, precum și un număr care determină ce fel de viteză de joc puteți obține pe acel tip de teren. Cele trei tipuri de terenuri cele mai comune pe care le vedem astăzi sunt terenurile de zgură, de gazon sintetic și terenurile dure.
Terenurile de tenis din zgură nu sunt atât de populare în turnee din cauza modului în care interacționează cu mingea. Zgura încetinește mingea, dar oferă o saritură mai mare; acest lucru înseamnă că anumite tipuri de jucători de tenis, cum ar fi cei care se concentrează pe a avea o servire bună, pot ajunge să joace mult mai rău, deoarece serva este mai lentă și mai sus.
Terenurile de tenis cu gazon sunt foarte populare, deoarece oferă unele dintre cele mai rapide jocuri disponibile în sport. Aceste suprafețe sunt preferate de mulți jucători deoarece servirea se face destul de repede și nu dau adversarului suficient timp pentru a reacționa.

În final, avem terenurile dure care sunt probabil cele mai frecvente dintre jocurile neprofesionale. Terenurile cu suprafață dură sunt întotdeauna realizate din materiale sintetice de un fel și se află la mijloc atât în ceea ce privește viteza cât și săritura. Terenurile dure tind să fie ușor de întreținut, ceea ce reprezintă un avantaj asupra terenurilor cu zgură și gazon care necesită o întreținere constantă.

Lasă un răspuns.

terenuri sport terenuri tenis curte terenuri de tenis din zgura zgura terenuri tenis gazon sintetic terenuri sportive minifotbal terenuri sport gazon sintetic umplutura teren sportiv terenuri tenis gazon artificial tipuri piste volei copii udare gazon terenuri tenis volei pe plaja tip pardoseli sportive terenuri sport tartan volei unde alergam in bucuresti terenuri multisport scoli terenuri sportive beton tribune sportive tribune terenuri de tenis terenuri sportive Tribuna terenuri de tenis renumite terenuri tenis parchet terenuri de tenis gazon artificial UEFA terenuri multisport video volei interior terenuri minifotbal usamv cluj napoca terenuri de sport terenuri lut terenurile de tenis terenuri multifunctionale utilaje intretinere gazon sintetic terenuri sportive sintetice terenuri sintetice vestiare sportive umplutura teren sport umplutura teren de sport terenuri fotbal