Zece pasi pentru constructia unui teren sportiv de succes

Doriti sa imbunatatiti o facilitate sportiva, si v-ati decis sa avansati printr-un proiect de renovare, sau poate sa construiti un nou teren de sport sau chiar o baza sportiva. Dar cum incepeti?

Exista mai multe etape de pregatire pe care managerii le pot face pentru a asigura succesul oricarui proiect de teren de sport si viabilitatea pe termen lung a facilitatii sportive.

 1. Intelegeti nevoile
  In primul rand, trebuie sa determinati cat de mult trafic va asteptati ca terenul sportiv sa suporte. Luati in considerare nu numai jocurile si antrenamentele  dar, de asemenea, si  orele de educatie fizica, daca terenul sportiv este realizat pentru scoli, evenimentele, orice alte spectacole care ar putea creste numarul persoanelor pe terenul sportiv.
 1. Studiati terenul pentru a fi sigur ca nevoile si asteptarile se potrivesc capacitatilor terenului
  Acum ca stiti care sunt nevoile, trebuie sa stabiliti daca terenul de sport se pot ocupa de domeniul visurilor dumneavoastra. Deoarece fizica solului si circulatia apei sunt foarte specifice, terenurile de sport necesita o abordare specific pentru constructie si intretinere.
  Un studiu agronomic atent al solului va oferi informatii de nepretuit pentru aceasta etapa a proiectului, permitandu-va sa perfectionati specificatiile dumneavoastra si sa va concentrati asupra resurselor necesare pentru a realiza un teren sportiv de calitate.

        3. Aflati mai multe despre avantajele si dezavantajele diferitelor tipuri de constructii terenuri sportive.
               Si de asemenea, in aceasta etapa trebuie sa va decideti asupra tipului de gazon preferat.

 1. Diagnosticati problemele
  Daca doriti renovarea unui teren de sport existent, determinati zonele problema. Terenul poate avea suprafata de drenaj inadecvat, ceea ce reduce timpul de joc.
  Gazon ar putea avea buruieni, ceea ce duce la tractiune slaba si accidentarea jucatorilor. Zonele cu probleme pot include de asemenea si infrastructura si personalul. De exemplu, este posibil sa nu aveti suficient personal pentru a gestiona in mod corespunzator terenul sportiv,  sau echipamente pentru a efectua lucrari de intretinere periodica.
 1. Alegeti cea mai buna echipa posibila
  Echipa de proiect ar trebui sa inceapa cu antrenori, manageri facilitate, personalul de intretinere. Apoi, contacteaza o echipa de consultanti, arhitecti peisagisti, o firma specializata in constructie terenuri de sport. Verificati referintele si experienta lor si asigurati-va ca proiectele lor au efectuate la inaltimea asteptarilor.
 1. Dezvoltarea specificatiilor care se potrivesc pentru terenul dumneavoastra
  Cu un ochi pe asteptarile pentru terenul sportiv si un altul pe capacitatile fizice ale acestuia, va puteti dezvolta un set de specificatii care sa indeplineasca obiectivele propuse. Specificatiile ar trebui sa abordeze pregatirea fundatiei, amendamente de sol (daca este cazul), imbunatatiri de drenaj, sisteme de irigare, tolerante de clasificare, insamantare , fertilizare, si alte practici de intretinere.
  Asigurati-va ca materialele acceptabile pentru terenul dumneavoastra. (de exemplu, nisip, pietris, sol vegetal, gazon, etc.) sunt disponibile la o distanta rezonabila de transport si ca acestea sunt specificate cu precizie, evitand astfel greselile costisitoare.
 1. Elaborarea unui program de constructie
  Programul de evenimente ar trebui sa evidentieze un calendar pentru proiectare, toate fazele de constructie, de la intretinerea terenului, materiale si servicii.
 1. Pastrati terenul de sport separat de alte activitati de constructie
  Uneori, proiectele de constructie terenuri de sport se realizeaza odata cu construirea unei scoli sau alte imbunatatiri institutionale. In general, aceasta este o idee proasta.
  Constructia unui  teren de sport este diferita, iar materialele si procesele de constructie nu sunt aceleasi cu cele implicate in constructia de cladiri si alte infrastructuri. Pregatirea fundatiei, sistemul de irigare, tipul de gazon, facilitatile, etc, sunt sarcini ce trebui lasate in grija specialistilor de terenuri de sport.
 1. Asigurati-va ca finantarea este adecvata si sigura
  Pur si simplu, asigurati-va ca va puteti permite sa construi terenul sportiv care corespunde nevoilor dumneavoastra. Determinarea timpurie a bugetul va permite timp pentru strangerea fondurilor necesare. Finantarea pentru constructia unui teren de sport ar trebui sa fie complet separata de finantarea pentru alte facilitati.

        10. Intretinere, intretinere, intretinere
             Intretinerea incepe pe hartie, unde solul si analiza de nutrienti sunt mentionate in caietul de sarcini pentru ingrijirea terenului  sportiv dupa constructie. Asigurati-va ca selectati un furnizor cu experienta dovedita in mentinerea terenurilor de sport de inalta performanta. Ati cheltuit o multime de timp si resurse pentru a construi terenul de sport dorit. Faceti alegerile corecte pentru a-l pastra in acest fel.

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!