Alegerea unei piste de atletism

Pistele de atletism sunt cele mai vechi forme de instalații sportive. Au existat chiar mai devreme de anii 1960 și au evoluat în ceea ce privește tehnologia și modul de construcție.
Este recomandat să vă alegeți în primul rând tipul potrivit de suprafață, deoarece numai în acest fel puteți obține satisfacții pe termen lung.
Există mai mulți factori de luat în considerare când vine vorba de alegerea unei suprafețe pentru pista de atletism. Acestea includ cunoașterea bugetului, a resurselor financiare, nivelului de performanță ale atleților, care sunt preferințele sportivilor și care este exact tipul de utilizare.

În general, pistele de atletism sunt realizate din zgură, asfalt sau poliuretan. Zgura este considerată a fi mai ieftină, iar acesta este motivul pentru care mulți proprietari instalează aceste tipuri de piste de atletism. Cu toate acestea, chiar dacă inițial au un cost redus, întreținerea lor este costisitoare.
Astăzi, cele mai multe piste sunt realizate din polieteran. Acestea sunt piste sintetice care pot fi utilizate atât pentru aplicații interioare cât și exterioare. Poliuretanul creează un echilibru între a putea alerga pe o suprafață moale, asigurându-se în același timp că este durabilă.
Este important de menționat că suprafețele mai moi sunt preferate de sportivi, deoarece le permite să alerge într-un mod mai sigur și mai rapid. Acest lucru se datorează faptului că suprafețele moi pot scădea probabilitatea apariției rănilor alergătorului.

Pentru a vă ajuta să decideți mai bine tipul de suprafață pentru pistă de atletism, vă recomandăm să vă puneți următoarele întrebări:

Care sunt nevoile pistei?
Care este filozofia generală a facilității?
Ce nivel de competiție sperăm să găzduim?
Pista de atletism va fi folosită doar pentru competiție? Sau pentru recreere?
Cine va folosi pista?

Rețineți că alergarea pe pista potrivită este esențială. Nu numai că minimizează rănile, dar, de asemenea, prelungiți durata de viață a pistei.

Dacă sunteți în căutarea unui constructor care să vă poată oferi o instalare excelentă a pistei, contactați-ne. Vă vom ajuta să vă decideți asupra tipului de suprafață care va aduce cele mai mari beneficii.

Lasă un răspuns.