3 motive cu adevărat practice pentru a construi o sală de sport

Constructie sala de sport -3 motive cu adevărat practice pentru a construi una

O nouă facilitate sportivă este o investiție majoră. Dacă v-ați pus vreodată următoarele întrebări: “Este actuala sală de sport funcțională 100%?”, “Ar fi o sală de sport nouă cea mai bună utilizare a fondurilor?”, “Pot justifica costurile construcției unei săli de sport?”, “Cât de importantă este o bază sportivă bună?”
Dacă da, atunci această listă va răspunde întrebărilor dvs. În acest articol, vom acoperi 3 motive practice pentru a investi într-o nouă bază sportivă. Să începem:

1. Nu este suficient spațiu

Orele de educație fizică și sport devin tot mai intense, iar în comunități, se încurajează mișcarea și exercițiile fizice, în fiecare zi. Din păcate, în România nu toate școlile au săli de sport. Și asta nu este singura problemă: majoritatea sălilor de sport din școli nu sunt suficient de mari. Aceasta este o problemă care are la bază două motive:
În primul rând pentru că au fost concepute pentru a se potrivi unui grup mai mic de elevi.  Și în al doilea rând, pentru ca atunci când au fost construite, mișcarea și educația fizică nu era atât de mult “la modă” ca și astăzi. Ceea ce înseamnă că nu se pune prea mult accent pe proiectarea pentru cea mai bună performanță. Astfel, aceste facilități nu sunt strict echipate pentru a face față creșterii cererii. Vedeți problema?
Cu toate acestea, indiferent de vârsta sălii sportive, unul dintre cele mai frecvente motive pentru a investi într-o sală de sport nouă este nevoia de spațiu mai mare.  De fapt: 80% din proiectele sălilor noastre de sport au indicat necesitatea unui spațiu mai mare ca motiv pentru construirea unui noi săli de sport.
Lipsa de spațiu devine și mai mult o problemă în timpul sezonului de iarnă, când sălile de sport devin înghesuite. Ca urmare, unele școli nu pot oferi un minim de 2 ore pe săptămână de sport și educație fizică.
În plus, multe școli își împart sălile cu comunitatea. Aceasta înseamnă că orice creștere a orarului școlar poate afecta și populația generală. Dacă aveți lipsă de spațiu, o nouă sală de sport va fi foarte utilă.

2. Sala de sport existentă este în stare precară

Va veni un moment în care reparațiile nu vor fi ieftine. Pentru sălile de sport mai vechi, întreținerea reprezintă o parte semnificativă a costurilor pe durata ciclului de viață. Este important să:
Fiți realiști în ceea ce privesc cheltuielile
Urmăriți prognoza costurilor reparațiilor

Bineînțeles, sălile de sport mai noi tind să aibă nevoie de mai puțină întreținere. Azbestul, iluminarea proastă, scurgerile, acoperișuri dărăpănate – sau chiar acoperișuri care nu au fost proiectate corect de la bun început – sunt toate probleme pe care le veți găsi în sălile mai vechi. Așa cum am menționat mai devreme, o nouă sală de sport este o investiție mare și este important să luați decizia corectă înainte de a îmbrățișa costurile de construcție.

3. Facturile de energie sunt prea mari

Înainte de 1984, designerii sălilor de sport au fost încurajați să nu includă lumina naturală în designul lor. În zilele noastre, este mai bine înțeles faptul că lumina zilei face pentru un mediu mai frumos și mai productiv. De fapt:
Oamenii petrec în jur de 90% din timpul lor în interior.
Cercetătorii au descoperit că mai multă lumină naturală duce la o sănătate mai bună, la o mai bună concentrare și la stări mai bune. În plus, o sală de sport este o clădire mare, astfel încât costurile iluminării electrice pot crește semnificativ.  Dacă inlocuiți aceste lumini electrice cu lumina zilei atunci veți face economii instantanee de energie. Și totuși, deoarece ferestrele pot fi scumpe, multe săli de sport sunt încă proiectate fără ele. Rezultatul sunt săli de sport care sunt mai puțin plăcute, folosind mai multă energie.
Deci, câte motive pentru a construi o nouă bază sportivă ați găsit?
Dacă ați răspuns “da” la oricare dintre punctele de mai sus, probabil că aveți nevoie de o nouă bază sportivă de interior.

2 Commentarii

 1. Buna dimineata! va rog sa-mi transmite-ti adresa /telefonul unui specialist in acest tratament.Multumesc!

  in data de 09/02/2019 la 12:57 pm - Răspunde

  Interesante argumentele aduse ……
  Ce tip de incalzire se potriveste unei sali de sport( cost/calitate)?

  • ATLAS SPORT

   in data de 11/02/2019 la 9:33 am - Răspunde

   Buna ziua,

   Va multumim pentru interesul acordat societatii Atlas Sport.
   Pentru aceasta, va rugam contactati-ne la unul din numerele de telefon 0755085354 sau 0728272505 sau email contact@atlassport.ro unde să adaugați și un numar de telefon la care puteti fi contactat pentru a va oferi toate informatiile necesare.

Lasă un răspuns.