9 lucruri interesante despre tenis pe care sigur nu le ştiai

Credeţi că ştiţi suficiente lucruri despre tenis? Poate că ştiţi cine sunt jucătorii de top în această perioadă şi câte ceva despre istoria lui, anumite turnee şi altele asemănătoare, dar aceste 9 lucruri interesante despre tenis ar trebui cu siguranţă să le adăugaţi la repertoriul dvs. de “know-how” profesionist de tenis:

1. Cel mai lung meci – 2010, Wimbledon


S-ar putea să ştiţi de acest record din cauza apariţiei sale recente, dar în 2010 un meci din primul tur al Wimbledon jucat între John Isner şi Nicolas Mahut a durat timp de 11 ore şi 5 minute. Isner a câştigat în cele din urmă bătălia obositoare.

2. Cel mai scurt meci – 1922, Finala Wimbledon


Cel mai scurt meci de tenis a avut loc cu aproape 100 de ani în urmă, la finala Wimbledon din 1922, unde Suzanne Lenglen (o atletă extraordinară care a câştigat 9 premii Majors) a înfrânt-o pe Molla Mallory (o stea cu 8 titluri US Open) în doar 23 de minute!

3. Cea mai rapidă servă ATP – Samuel Groth


Deşi nu a avut mult succes în turneul ATP, Samuel Groth a stabilit recordul de viteză în 2012, înregistrându-se la 163,4 mph.

4. Cea mai rapidă servă WTA – Sabine Lisicki
Sabine Lisicki a susţinut cea mai rapidă servă pentru femei în 2014 la Bank of the West Classic, cu o viteză de 131 mph, ceea ce este mai bun decât majoritatea bărbaţilor!

5. Titluri ATP & WTA pe suprafaţă dură – Andre Agassi şi Chris Evert


Andre Agassi a fost regele tenisului pe suprafaţă dură, dobândind 40 de titluri. La femei, Chris Evert a atins 53!

6. Titluri ATP & WTA pe zgură – Guillermo Vilas & Chris Evert
În mod surprinzător, este Guillermo Vilas, argentinianul care a câştigat 47 de turnee pe terenuri din zgura. Rafael Nadal, actualul rege al zgurei, ar putea rupe recordul într-o zi … Pentru femei, a fost din nou Evert, susţinând 66 de titluri, făcând-o pe cea mai dominantă tenismenă atât pe terenul de tenis dur, cât şi pe zgură!

7. Titluri single ATP & WTA – Jimmy Connors şi Martina Navratilova


Americanul Jimmy Connors a câştigat 109 titluri single în cariera sa incredibilă, inclusiv 8 itluri Majors. La femei, Martina Navratilova a fost campioana tuturor timpurilor cu 167 titluri single!

8. Cele mai multe titluri duble – Mike Bryan, Bob Bryan şi Martina Navratilova
Mike Bryan şi-a înfrânt fratele geamăn Bob, cu 2 titluri, având 107 în total, deşi această cifră continuă să crească în fiecare an! La femei, din nou Navratilova, cu 177. Totalul ei de 344 de titluri este cu peste 100 mai mult decât oricine!

9. Cel mai în vârstă jucători – Ivo Karlovic & Kimiko Data-Krumn


Ivo Karlovic este în prezent cel mai în vârstă jucător de tenis profesionist la vârstă de 36 de ani. De asemenea, el se întâmplă să fie şi cel mai înalt. La femei, este japoneza Kimiko Date-Krumn, în vârstă de 44 de ani! Aceasta s-a retras în 1996 dar a revenit în 2008, şi încă mai poate juca!

Lasă un răspuns.