Afectează gazonul artificial performanțele jucătorilor?

Terenurile sportive cu gazon artificial au revoluționat industria sportului în ultimii 20 de ani. Fotbalul, rugby-ul, hocheiul, tenisul și golful au beneficiat de introducerea acestor terenuri atât la nivel profesional, cât și la nivel de cluburi în toată țara. Din păcate, nu a fost întotdeauna așa.
Gazonul artificial încă se confruntă cu critici și păreri contradictorii.

Avansări în tehnologia gazonului artificial
Terenurile cu gazon artificial construite și instalate acum, sunt foarte asemănătoare cu terenurile cu gazon natural, oferind beneficii și condiții de joc excelente.
Din punct de vedere istoric, s-a descoperit că terenurile cu gazon artificial au un impact puternic asupra jucătorilor, însă acest lucru nu mai este valabil astăzi. Progresele tehnologice în fabricarea gazonului artificial au dus la crearea unei fire care acum imită gazonul real. De exemplu, atunci când sunt sub presiune, firele se răsucesc și se îndoaie, ca iarba naturală.
Acest lucru creează o experiență care reflectă ceea ce oferă un teren real, oferind jucătorilor posibilitatea de a se pregăti pentru condițiile exacte de joc pe care le vor experimenta în ziua meciului.

Reducerea riscului de vătămare
Există o idee preconcepută că terenurile cu gazon artificial sunt intense pentru picioare, ceea ce duce la vătămări articulare cu impact mare. Greșit!
Cercetările efectuate în Jurnalul Britanic de Medicină Sportivă concluzionează că nu există dovezi privind un risc mai mare de vătămare când fotbalul este jucat pe gazon artificial, comparativ cu gazonul natural.
În compoziția unei suprafețe cu gazon artificial există mai multe straturi până la baza unui pas 3G, incluzând straturi de șocuri și umplutură de cauciuc, pentru a imita gazonul natural. Aceasta asigură un efect de amortizare care asigură absorbția de șoc și creează o suprafață de joc netedă și robustă, reducând de fapt șansa de accidentare.
Fiecare bază poate fi proiectată special pentru sporturi diferite.

Suprafețe pentru toate anotimpurile
Straturile de bază dintr-un teren de gazon artificial conțin, de asemenea, un drenaj optim, astfel încât indiferent de vreme, antrenamente și meciuri pot continua fără îngrijorare cu privire la gropile cu noroi, apă, care vor dura mult zile de recuperare.

Temperaturile mai reci pot duce la porțiuni dure, înghețate, dar gazonul artificial oferă o suprafață potrivită pentru ca jucătorii să se antreneze pe aceeași perioadă ca în lunile de vară.

 

Lasă un răspuns.