Amenajare teren de sport la Şcoala Generală din Stânceni, județul Mureș

Şcoala reprezintă un reper pentru fiecare comunitate, pentru fiecare cartier şi fiecare oraş; este o instituţie de o importanţă majoră, unde copiii merg nu numai pentru cursuri, ci şi pentru a ne dezvolta frumos şi armonios copiii.
Această dezvoltare armonioase implică şi activităţi de educaţie fizică şi sport, recreere şi socializare.
Toate acestea pot fi dobândite pe terenul de sport.

Pentru o activitate sportivă benefică în timpul şcolii, elevilor trebuie să li se asigure suprafeţele de joc şi terenuri sportive adecvate.
Deşi la nivelul ţării există încă multe instituţii de învăţământ care nu îndeplinesc nevoile de bază ale acestei activităţi, ne bucurăm de progresul şi eforturile pe care unele comune îl fac în asigurarea unor spaţii sportive pentru desfasurarea orelor de sport şi petrecere a timpului liber.
Şcoala Gimnazială din comuna Stânceni, Judeţul Mureş, este un exemplu în acest sens. Primăria comunei Stânceni a hotărât să le ofere celor peste 100 de elevi ai şcolii şi tinerilor dornici de sport, un teren de fotbal la standarde europene.

Elevii se bucură astăzi de terenul de sport construit de echipa Atlas Sport, fără să mai rişte răni sau zgârieturi provocate de căzături în timpul alergărilor. Pe teren se vor putea organiza, în afară orelor de educaţie fizică din programa şcolară, şi diverse activităţi sportive.

Terenul sportiv are următoarele dimensiuni: 42 X 22 M, suprafaţa 924 mp.
Infrastructura cuprinde un strat de agregate de 15 cm grosime, un strat drenant din nisip în grosime de 5 cm peste care s-a montat pavaj de 6 cm grosime. Perimetral, s-au montat borduri şi s-a realizat un pereu din rigole de beton în suprafaţa de 180 mp.


Suprafaţa terenului de sport s-a realizat din gazon sintetic cu lungimea firului de 20 mm. Acest gazon sintetic s-a montat pe o placă de beton încadrată perimetral de o rigolă din beton care va asigura drenajul.

Împrejmuirea terenului are 6 m înălţime, realizându-se înlocuirea pe porţiuni a panourilor din plasa de sârmă montate pe stâlpi.


Instalaţii: S-a realizat o instalaţie electrică exterioară pentru a se asigura iluminatul terenului de sport. Instalaţia cuprinde 8 corpuri de iluminat cu halogen.
Terenul este dotat cu 2 porţi de minifotbal şi 2 panouri de baschet.
În urma acestei colaborări, elevii şcolii gimnaziale au şansa să se bucure din plin de ora de educaţie fizică în condiţii mai bune şi mai sigure, în cadrul şcolilor în care studiază.

Teren de sport Stânceni – MS + Video

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!