Analiza suprafețelor utilizate la construcția terenurilor de tenis

Dimensiunile terenului de tenis
Terenul de tenis este locul unde se desfăsoară jocul de tenis. Terenul este construit ca o suprafață plană, dreptunghiulară, având atașat la centru o plasă joasă si întinsă denumită fileu. Aceeași suprafață este utilizată atât pentru meciurile de simplu cât și pentru cele de dublu. Dimensiunile oficiale ale terenului de tenis sunt: 23.77m în lungime și 8.23m în lățime. Pentru jocul de dublu lățimea terenului este de 10.97m.
Pe langă dimensiunea oficială a terenului de tenis, este recomandată prezența unui spațiu suplimentar de 6.4m în spatele liniilor de fund pe ambele părți, și 3.66m pe lateralele terenului. Cu toate că nu face parte din terenul de tenis, este recomandată montarea unui gard înalt de 3.6m care să înconjoare suprafața. Astfel, pentru terenurile de tenis utilizate în cadrul unor competitii oficiale se recomandă o suprafață generală de apoximativ 37x18m. Pentru celelalte terenuri, suprafață generală poate fi sensibil mai mică, recomandarea fiind de minim 34x17m.

Terenul este împărțit în două de un fileu fixat cu o coardă metalică pe doi stâlpi cu înaltimea de 1.07m. Înalțimea fileului în mijloc este de 0.914m, unde acesta este fixat cu o banda de sol. Coarda metalică ce susține fileul este acoperită cu o bandă albă. Diametrul maxim al cablului metalic este de 0.8cm, iar lățimea bandei albe este de 5cm. Stalpii de susținere ai fileului vor fi de maxim 15cm diametru.
Suprafța de joc, de ambele părți ale fileului, este compusă din două zone delimitate de linia de serviciu. Linia de serviciu se află la o distanță de 6.40 m față de fileu. Suprafața de serviciu rezultată astfel este împarțită în jumatate cu ajutorul unei linii. Această linie este paralelă cu liniile laterale ale terenului și se va situa la mijlocul distanței dintre acestea.

Untitled
Terenul este împărțit în două de un fileu fixat cu o coardă metalică pe doi stâlpi cu înaltimea de 1.07m. Înalțimea fileului în mijloc este de 0.914m, unde acesta este fixat cu o banda de sol. Coarda metalică ce susține fileul este acoperită cu o bandă albă. Diametrul maxim al cablului metalic este de 0.8cm, iar lățimea bandei albe este de 5cm. Stalpii de susținere ai fileului vor fi de maxim 15cm diametru.
Suprafața de joc, de ambele părți ale fileului, este compusă din două zone delimitate de linia de serviciu. Linia de serviciu se află la o distanță de 6.40m față de fileu. Suprafața de serviciu rezultată astfel este împarțită în jumatate cu ajutorul unei linii. Această linie este paralelă cu liniile laterale ale terenului și se va situa la mijlocul distanței dintre acestea.
Linia mediană de serviciu are o lățime de 5cm. Toate celelalte linii ale terenului au o lățime cuprinsă între 2.5cm și 5cm. Liniile de fund au pană la 10cm lățime. Fiecare dintre liniile de fund ale terenului sunt marcate la mijloc cu o linie de 10cm lungime în interiorul terenului.
Pentru terenurile în aer liber se recomandă o orientare pe direcția Nord/Sud, pentru a evita efectul de orbire de fond în zori sau amurg.
Untitled2 Untitled3                                                                                                   Moacșa, județul Covasna

Care suprafață este cea mai bună?
Nu te grăbi să dai un răspuns.
Suprafața terenului de tenis este o parte importantă a tenisului și a istoriei sale. Ca nici un alt sport, tenisul este jucat pe o mulțime de suprafețe diferite. Și fiecare suprafață de joc schimbă complet aspectul, simțul și viteza de joc, care afectează totul, de la tacticile folosite pană la modul în care jucătorii se mișcă.
Acesta este motivul pentru Open-ul Francez, care este jucat pe zgura roșie, este un joc complet diferit de Wimbledon, care este jucat pe gazon natural.
Tenisul este jucat pe o varietate de suprafețe, fiecare tip având caracteristicile sale.
Există patru tipuri principale de suprafețe de joc, în funcție de materialele utilizate pentru construirea terenului: zgură, iarbă, suprafața dură și carpetă.
De asemenea, suprafețele de joc sunt clasificate, conform Federației Internaționale de Tenis (ITF), în funcție de viteza jocului: redusă, medie-redusă, medie, medie-ridicată și ridicată.

Untitled4

 

Ce impact are suprafața terenului asupra jocului?
S-ar putea să fi auzit poate că terenurile de tenis cu suprafața de zgură sunt lente, sau cele cu gazon natural/ gazon sintetic sunt rapide și terenurile cu suprafață dură sunt undeva la mijloc. În timp ce aceste categorii largi mențin lucrurile simple și ușor de înțeles, provoacă de asemenea o mulțime de concepții și generalizări greșite.
Deși acestea reprezintă cele 3 tipuri principale de suprafață de joc, există o gamă variată de materiale utilizate; din caramida zdrobită, gazon natural și acrilic până la o serie de materiale sintetice. Pentru a pune acest lucru în perspectivă, Federația Internațională de Tenis (ITF) enumeră în prezent și clasifică peste 300 de suprafețe diferite de joc, cu o gamă largă de caracteristici de joc.

 

Untitled 5
Pe lângă viteză, suprafața afecteză jocul în 4 moduri:
1. Ritmul
2. Rotirea mingii
3. Jocul de picioare
4. Consistența

Ritmul
Viteza sau ritmul este un termen care este utilizat pe scară largă, dar ce înseamnă acest lucru de fapt? Atunci când un teren de tenis este descris ca fiind rapid sau lent, s-ar putea presupune că acest lucru înseamnă că mingea sare mai repede în afara terenului? Dar aceasta este doar o parte a ecuatiei. Pentru jucători, ritmul perceput al unei suprafețe este afectat atât de viteza mingii, cât și de înălțimea săriturii acesteia.
Viteza= Viteza orizontală a mingii în timpul jocului.
Săritura= Cât de sus sare mingea în timpul jocului. Acest lucru are un impact mare asupra vitezei percepute pentru o suprafață de joc, deoarece schimbă timpul disponibil pentru a lovi mingea între sărituri .
Federația Internațională de Tenis (ITF) a elaborat Clasificarea Vitezei Terenului (Court Pace Rating- CPR) pentru a măsura și clasifica viteza terenurilor de tenis. Aceasta se măsoară în funcție de coeficientul suprafeței de frecare și coeficientul de restituire. In termeni mai simpli, aceasta este cantitatea de frecare și nivelul de duritate.
Terenurile cu suprafață moale (nivel scăzut de duritate), cu o suprafață nisipoasă (nivel ridicat de frecare) rezultă într-un salt mai mare al mingii.
Acest lucru face ca mingea să aibă saritura mai mare, oferind jucătorului mai mult timp pentru a ajunge la minge în timp ce aceasta e în aer.
Clasificarea Vitezei Terenului, clasifică ritmul suprafețUntitled 6elor de joc în 5 categorii:

 1. Încet
 2. Mediu-lent
 3. Mediu
 4. Mediu-rapid
 5. Rapid

 

Rotirea mingii
Loviturile slabe fără nici un pic de rotire sunt cele mai eficiente pe o suprafață cu frecare redusă. Lovitura slabă înseamna mai puțină frecare pe suprafața de joc, care rezultă într-o viteză mai mare și un risc mai mic de derapaj al mingii.
Loviturile cu rotire maximă sunt mai puțin afectate de frecare și mai mult de saritură. O lovitura cu rotire maximă sare pe teren la o viteză orizontală foarte asemănătoare pe toate suprafețele de joc.
Cu toate acestea, o astfel de săritură este amplificat pe o suprafață elastică.

Jocul de picioare
Suprafața de joc schimbă în mod semnificativ modul în care jucătorii se mișcă pe teren. Suprafețele alunecoase cu particule nisipoase, cum ar fi zgura și gazonul sintetic înseamnă că jucătorii trebuie să se obișnuiască cu alunecarea mingii și trebuie să lovească mingea în timp acesta este încă în mișcare.
Pe de altă parte, suprafețele ferme precum terenurile dure permit mișcări rapide și întoarceri bruște. Gazonul natural este de obicei foarte alunecos, făcând mișcarea mai dificilă.

Consistența
Consistența sau predictibilitatea unei suprafețe este probabil una dintre cele mai importante caracteristici de joc.
Suprafețe naturale cum ar fi gazonul natural și zgura sunt mai imprevizibile, ceea ce înseamnă că mingea este mult mai probabil să intre în teren într-un mod imprevizibil și poate sări în mod diferit, în funcție de ce parte a terenului aterizează.

Diferențe între suprafețe de joc

Material Zgura

(piatră naturală zdrobită)

Suprafață tare

(beton sau asfalt acoperit cu cauciuc și vopsea acrilică)

Gazon natural

(iarbă naturală)

Gazon sintetic

(covor de gazon artificial cu umplută de nisip cuarțos)

Ritmul mediu Lent Mediu Rapid Mediu
Caracteristici Suprafața cu pietricele este moale și încetinește viteza, crește săritura și amplifică rotirea mingii. Cantitatea de nisip din stratul superior influențează viteza, care poate varia de la mediu la ridicată. În timp ce cantitatea de cauciuc afectează puterea de salt a mingii. Mingea derapează pe iarbă cu o viteză redusă și îsi pierde din viteză, care este influențată de înățimea ierbii și de densitatea pământului. Viteza variază de la redusă la ridicată, în funcție de înălțimea firului de iarbă artificial, precum și de cantitatea nisipului cuarțos. Suprafața este ideală pentru jocuri de timp liber, și nu profesionale.
Ritmul variat Lent spre mediu Lent spre rapid Mediu spre rapid Lent spre rapid
Înățimea la care sare mingea Mare Medie spre mare Mică spre medie Mică spre mare
Viteza Redusă spre medie Medie spre ridicată Medie spre ridicată Redusă spre ridicată
Densitatea Scăzută Ridicată Scăzută Medie
Mișcarea Suprafată moale: necesită control la alunecare Suprafață fermă: permite o mișcare rapidă Suprafață alunecoasă: necesită pași mici și pășire ușoară Suprafață alunecoasă: necesită control la alunecare
Stilul de joc Predominant defensiv Predominant agresiv, datorită servei puternice Necesită serve puternice Ritmul variază,  nu se poate asocia cu un stil de joc anume

Zgura

Terenurile de tenis cu zgură sunt realizate din piatră naturală spartă. De obicei ele sunt construite în cinci straturi, cu particule mai mari la baza, scăzând până la un strat fin la suprafață.
Există mai multe tipuri de zgură, realizate dintr-o serie de materiale.
Cele mai comune sunt:

Zgura roșie: Fabricată din praf de cărămidă roșie. Acestea sunt cele mai populare suprafețe de joc la nivel mondial și în special în Europa.
Zgura verde: Pietris de bazalt
Zgura gri: lut gri natural
En Tout Cas: suprafață din pietriș de caramida cu un aspect mai granular. En Tout Cas înseamnă în franceză “în orice caz,” sau “pentru orice vreme”.
Zgura este unul dintre cele mai lente tipuri de suprafață. Suprafața moale cu pietricele încetinește mingea, produce un salt mare și amplifica rotirea mingii în aer, astfel mingea sare mai lent și mai sus, oferind jucătorilor mai mult timp pentru a lovi mingea.
Suprafața de zgură necesită o abordare diferită pentru deplasarea pe teren decât alte suprafețe. Alunecarea controlată este un mod eficient de a ajunge rapid la minge. Cu toate acestea arta de alunecare se poate perfecționa doar după un timp petrecut pe suprafața de joc.
Ai mai multe șanse de a obține o săritura ciudată pe un teren de tenis cu zgura. Acest lucru se datorează faptului că nisipul se mișcă și se adună in grămezi în timpul unui meci. Zgura este de asemenea, mult mai afectată de condițiile meteo, cu mingi care ating o înălțime mai mare intr-o zi uscată și înălțime mai mică într-o zi umedă.

Untitled 7

Suprafața tare

Terenurile de tenis dure sunt fabricate folosind materiale crestate cum ar fi beton sau asfalt. Aceste suprafețe au adesea un strat superior de vopsea acrilică. De obicei se ameliorează duritatea suprafeței de acest gen cu un strat de cauciuc care reduce impactul.
Suprafețele dure sunt adesea considerate o cale de mijloc între zgură și gazon natural și au de obicei un ritm mediu spre mediu rapid. Acestea sunt în general, mai lente decât terenuri cu gazon natural, dar mai rapid decât cele cu zgură, răspunzând bine la toate tipurile de rotire.
În comparație cu suprafețele naturale de zgură și gazon natural, terenurile de tenis dure sunt realizate dintr-o gama de materiale artificiale, care au un ritm variat între diferite mărci și produse. Comparativ cu zgura și gazonul natural care cauzeaza derapaj și alunecare, terenurile de tenis dure au o suprafață fermă, care permite mișcarea și întoarcerile bruște.
Suprafață fermă înseamnă mai puțin derapaj și alunecare, care permite jucătorilor să acopere terenul în mod eficient.
Terenurile dure sunt o suprafață plană uniformă. Comparativ cu alte suprafețe de joc, mingea sare previzibil.Untitled 8
Gazon natural

Terenurile de tenis cu gazon natural sunt realizate din gazon natural cultivat pe pământ compactat. Terenurile de tenis profesionale cu gazon natural sunt cele mai rapide suprafețe de joc, variind de la mediu spre rapid.
|Mingea derapează de multe ori cu o saritură redusă, reținând în din viteză. Viteza și înălțimea cu care mingea sare depinde de tipul de gazon natural, lungimea acesteia și densitatea solului. În 2001 Wimbledon a trecut de la un procent de 70% până la 100% gazon natural de secara și la un sol mai dens și compactat, oferind o suprafață fermă care rezistă mai bine la uzura.
Totuși această modificare a provocat un salt mai mare și o viteză mai lentă a mingii și în cele din urmă, meciuri mai lungi.
Un gazon natural bine întreținut este o suprafață alunecoasă. Acest lucru înseamnă că gazonul natural nu raspunde bine la un stil de joc rapid care cauzează adesea jucătorii să alunece.|Un mod eficient de a te deplasa pe gazon natural este de a sări, mai degrabă decât a alerga.
Jucătorii trebuie de asemenea să-și îndoaie genunchii mai multi, pentru a ajunge la acele mingi joase. Fiind o suprafață care “trăiește” este cea mai imprevizibilă. Condiția gazonului natural joacă un factor important în consistența terenului.
La începutulul Wimbledon-ului, stratul gros de gazon natural oferă un salt scăzut și rapid. Cu toate acestea, până la sfârșitul turneului, linia de bază este aproape doar noroi. Acest lucru înseamnă că mingea sare asemănător ca pe zgură, cu un salt mai mare și de multe ori haotic. Caracterul imprevizibil al gazonului natural face parte din reputația sa ca cea mai rapidă suprafață.

Untitled

Care suprafață este potrivită fiecărui stil de joc?

Jucătorii profesioniști își ajustează stilul de joc și tactici pentru a se potrivi fiecarei suprafață de joc.
De exemplu, Nadal este un specialist pe zgură, dar, de asemenea el și-a adaptat cu succes jocul pentru a se potrivi suprafețelor dure și gazonului natural. Fiecare suprafață este diferită și trebuie să îți adaptezi jocul pentru a avea succes pe fiecare.

Zgură

Terenurile de tenis cu zgură favorizează jucătorii cu stil defensiv. Acest lucru se datorează faptului că suprafața lentă de zgură face dificilă câștigarea meciului prin lovituri simple, ceea ce înseamnă punctele tind să fie mai lungi. Specialiștii pe terenuri cu zgură sunt uneori numiți “Râșnițe” și sunt cunoscuți ca fiind cei mai duri adversari pe terenul de tenis. Râșnițele câștiga meciuri bazându-se pe tenacitate. Ei alergă după fiecare minge, lovesc cu consecvență, au o mare rezistență și au învățat cum să câștige fiecare punct.

Suprafată tare

Suprafețele dure și rapide favorizează în general, jucătorii puternici și agresivi. Este o suprafață mai rapidă decât zgura, deci este mai ușor să dai lovituri câștigătoare și să închei punctul repede. Această suprafață recompensează jucătorii care dictează jocul din spatele terenului.
Suprafețele dure de tenis mai lente care au strat de amortizare și pietriș tind să se simtă ca zgura, favorizând o strategie defensivă.

Gazon natural

Gazonul natural tinde să favorizeze jucătorii care folosesc serve și tactici din volei. Acest lucru se datorează faptului că serva vine din afara terenului rapid și uneori imprevizibil, forțând receptorul să lovescă mingea mai defensiv decât ar lovi pe o suprafață înceată. Cu receptorul în defensivă, este mai ușor pentru cel care a servit să ajungă lângă fileu și să câștige punctul.
Este mai ușor să obții puncte câștigătoare, scurtând timpul meciului față de alte suprafețe.
Loviturile scurte sunt adesea folosite pentru a răspunde la mingi mai rapide și pentru că este nevoie de mai puțin efort pentru a genera propriul ritm.

Gazon sintetic

Este dificil a hotarî care este cel mai bun stil de joc pe gazonul sintetic, deoarece ritmul variază foarte mult, de la un proces lent până la rapid.
Un teren de tenis cu gazon sintetic cu ritm mediu spre rapid tinde să fie similar cu cel cu gazon natural, ceea ce înseamnă că stilul de joc eficient dacă este similar cu cel aferent gazonului natural.
Terenurile de tenis cu o cantitate mai mare de umplutură de nisip tind să fie asemănătoare cu terenurile cu zgura, ceea ce înseamnă că stilul de joc eficientă este similar cu cel potrivit zgurei.

Untitled 9

Care suprafață este potrivită pentru tine?

Caracteristicile unice de joc ale fiecărei suprafețe rezultă în argumente pro și contra pentru fiecare în parte. Jucând pe o suprafață care corespunde cel mai bine obiectivelor tale, nivelului de calificare și aptitudinilor fizice, te ajuta să obți cele mai bune rezultate.

SUPRAFAȚĂ TARE

Leziuni (impact) – Suprafețele dure de tenis au în general, un impact mai mare asupra corpului în comparație cu terenurile cu gazon natural și zgură. Suprafețele dure tind să absoarbă mai multă căldură, iar mușchii și articulațiile sunt mai solicitate. În 2008, la Australian Open s-a schimbat suprafața de joc de la Rebound Ace la Plexicushion. Acest lucru a condus la plângeri din partea jucătorilor, deoarece suprafața a fost prea fierbinte și a contribuit la leziuni.

Nivelul de joc – Suprafețele tari de tenis furnizează sărituri ale mingii consistente și previzibile, ceea ce face acestă suprafață o alegere excelentă pentru începatorii care vor să învețe elementele de bază ale tenisului.

Aptitudini – Terenurile de tenis dure sunt o de cale de mijloc. Ele sunt mai lente decât terenurile cu gazon natural, dar mai rapide decât cele pe zgură. Aceasta încurajează jucătorii să dezvolte un joc pe tot terenul. Cu adversarul care atacă la fileu mai des decât pe terenuri de zgură, receptorull va fi obligat să-ți îmbunătățească servele și loviturile.

ZGURĂ

Leziuni (impact) – Deoarece mingea sare mai lent pe zgura, vă oferă mai mult timp pentru a ajunge la minge. Acest lucru face tenisul mai ușor pentru jucătorii care au un nivel scăzut de fitness sau care sunt mai puțin mobili. Zgura este de asemenea bună pentru fitness fiind o suprafață mai lentă rezultă în meciuri mai lungi, mai multă alergare și necesită mai multă putere pentru a genera energie. Zgura este o suprafață moale și rece, cu un impact mai redus asupra organismului decât suprafețele dure. De aceea este o alegere excelentă pentru jucătorii seniori sau jucători cu leziuni. Pe de altă parte, suprafața de zgura are și un risc de alunecare și lovire.

Nivelul de joc – Suprafețele tari furnizează sărituri ale mingii consistent și previzibile, ceea ce face acestă suprafață o alegere excelentă pentru începatorii care vor să învețe elementele de bază ale tenisului.

Aptitudini – Zgura are reputația de a fi cea mai bună suprafață pentru a-ți îmbunătăți jocul, pentru că fiecare punct jucat trebuie să fie câștigat. Jucătorii care își petrec timpul lucrând la abilitățile lor pe zgura sunt cunoscuți că au lovituri consistente, rezistență fizică și mentală și un joc tactic eficient. Există dovezi că practica pe terenuri de zgură oferă jucătorilor un avantaj, cu aproximativ 75% dintre primii 100 de jucători de tenis fiind din țări care favorizează terenurile pe zgură.

Untitled 0

GAZON NATURAL

Leziuni (impact) – Terenurile de tenis cu gazon natural oferă un comfort bun și au un impact mai redus asupra organismului decât suprafețele dure. Acest lucru face gazonul natural o opțiune excelentă pentru jucătorii seniori sau jucători cu leziuni. Gazonul natural este de asemenea, o suprafață relativ rece, dar este de obicei foarte alunecos, făcând mișcarea mai dificilă, crescând riscul de alunecări.

Nivelul de joc – Cu o săritura rapidă și imprevizibilă a mingii, gazonul natural este o suprafață dificilă și nu este cea mai bună alegere pentru începători. Jucătorii avansați sunt în măsură să reacționeze la aceste mingi imprevizibile și să răspunde la mingi rapide și joase.

Aptitudini – Gazonul natural este excelent pentru îmbunătățirea coordonării ochi-mână în fața mingilor rapide și imprevizibile. Gazonul natural încurajează jucătorii să-și dezvolte serva și voleul. Cu adversarul care atacă la fileu mai des decât pe terenuri de zgură, oponentul va fi obligat să-ți îmbunătățească servele și loviturile.

GAZON SINTETIC

Leziuni (impact) – Gazonul sintetic pentru tenis este moale și are un impact redus asupra corpului, similar cu gazonul natural. Cu toate acestea, umplutura cu nisip poate face suprafața alunecoasă și imprevizibilă. În timpul meciului, nisipul se poate deplasa pe teren, creând astfel locuri goale, fără nisip.

Nivelul de joc – Gazonul sintetic de tenis este o alegere bună pentru începatori și jucătorii clubului de agrement, deoarece oferă o săritura mai lentă și relativ constantă a mingii. joc profesional.

Aptitudini – Terenurile de tenis cu gazon sintetic nu sunt considerate a fi o suprafață eficientă pentru jucătorii care au scopul de a juca profesional. Deoarece gazonul sintetic nu este utilizat pentru turnee profesioniste, este considerat a fi mai puțin eficace pentru formare sau pentru dezvoltarea unui stil de aptitudini.

Construcții  sportive de calitate

Serviciile pe care le oferim includ tot ce ţine de realizarea unui proiect de la A la Z, pregătire proiectului la cheie, din stadiul de concept.
Lucrări realizate:

 • terenuri de sport pentru activități variate (fotbal, handbal, tenis, baschet, volei, etc), de dimensiuni diferite, cu suprafeţe de joc adecvate pentru scopul proiectului (gazon natural, gazon sintetic, tartan, zgura, etc.);
 • săli de sport, piste de atletism;
 • spații de joacă și de agrement
 • împrejmuiri, tribune, iluminre nocturnă și alte dotări aferente

Tel: 0755 085 354
Fax:  0365 780 018
office@atlassport.ro
www.atlassport.ro

 

4 Commentarii

 1. Ciobanu Romulus

  in data de 21/06/2018 la 4:00 pm - Răspunde

  Buna ziua! R. Ciobanu ma numesc ,si doresc sa îmi spuneti ce suma mi ar trebui ptr construirea unui teren de tenis de cîmp , dimensiuni 37×18, cu suprafata de zgura. Va multumesc!

  • ATLAS SPORT

   in data de 26/06/2018 la 5:49 am - Răspunde

   Buna ziua,
   Vă mulţumim pentru interesul acordat societăţii noastre. Pentru o oferta de preț va rugam sa configurați terenul dorit prin configuratorul de pe http://www.atlassport.ro sau sa ne scrieți pe contact@atlassport.ro.

 2. Rosca Alexandru

  in data de 27/05/2022 la 7:15 am - Răspunde

  buna ziau ,
  ma interesa doscutia reala si aplicata pentru amenajarea unui teren de tenis cu1 suprafata de joc + balon presostatic aferent acestuia
  in Pitesti jud Arges
  importanta cotatia estimativa de cost pt anul 2022 sa stiu unde ma situez real
  si la fel termenul de aplicare/ disponibilitatea si alte costuri in plus montaj si transport
  *am transmissi un mesaj text catre dvs pe nr afisat pe site

  • ATLAS SPORT

   in data de 27/06/2022 la 7:01 am - Răspunde

   Bună ziua! Interesul dumneavoastră ne onorează. Ne puteți contacta pe adresa contact@atlassport.ro sau la oricare dintre numerele de telefon: 0755085354 (construcții sportive), 0728272505 (construcții sportive), 0755327431 (locuri de… See more

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!