Drenajul unui teren de fotbal: tipuri de drenaj

Tipuri de drenaj
Este timpul să vă aventurați într-o scurtă descriere a diferitelor sisteme de drenaj pentru terenuri sportive. Urmează să vă prezentăm câteva opțiuni populare; cu toate acestea, orice proprietar al unui teren sportiv este sfătuit să se consulte cu un constructor de teren sau cu un manager care îl poate ajuta la evaluarea condițiilor terenului și la recomandări.
Un sistem de drenaj subteran, care își ia numele din poziționarea sa, adică gestionează apa care ajunge în subteran, poate ajuta terenul să se usuce mai repede.
Tipul tradițional de sistem de drenaj pentru un teren de sport a fost scurgerea prin intermediul țevilor care utilizează țeava perforată plasată în substrat.
Aceste țevi sunt așezate în tranșee, înconjurate de nisip grosier sau piatră, la o distanță de 4 centimetri de suprafața substratului și acoperite cu nisip. Apa se scurge apoi în jos prin rădăcină și se oprește în șanț, unde intră în țeava din partea de jos. Scurgerile sunt în mod obișnuit amplasate la o distanță de 1 până la 3 m față de solul nativ și de la 3 la 10 de metri distanță pentru terenurile cu infill de nisip. Ele sunt înconjurate de piatră sau nisip grosier.
Un alt tip de sistem care există: canale de scurgere, uneori numite drenuri de scurgere, cu lățimea între 15 și 45 cm și grosime de 2.5 până la 5 cm, fără a împacheta materialul filtrant, care sunt plasate orizontal pe substrat în timpul construcției. De asemenea, ele pot fi înclinate și așezate vertical după instalarea zonei de rădăcină fie în terenurile native, fie în terenurile cu infill de nisip.

În plus, spun constructorii, există un sistem mai puțin costisitor (și totuși foarte eficient), sistemul de vase de nisip. Acest lucru, în special, funcționează bine într-un teren de sol nativ.
Tipul de drenaj ales și toate sau orice combinație a factorilor enumerați mai sus, inclusiv modificarea solului, instalația de înclinare și de drenaj, poate fi luată în considerare și va depinde de o varietate de factori. Acestea includ:

Bugetul proprietarului
Condițiile meteo
Panta actuală
Tipul de sol
Reglementări locale

Utilizarea pe care terenul o primește (și dacă există alte facilități care se pot ocupa de jocuri în cazul în care terenul trebuie să fie odihnit după o ploaie puternică, de exemplu)
Este ușor să cheltuiți bani pentru îmbunătățiri vizibile. Ceea ce este de multe ori mai important, totuși, este să știii că nici cea mai bună facilitate nu va fi funcțională dacă nu se scurge corect. Este o investiție, mai degrabă decât o cheltuială.

Lasă un răspuns.

terenuri minifotbal terenuri sportive sintetice terenuri sport tartan terenuri tenis parchet terenuri lut terenuri sportive beton zgura usamv cluj napoca terenuri de sport terenuri sintetice volei interior terenuri multisport terenuri tenis curte terenuri multifunctionale terenuri tenis gazon sintetic terenuri de tenis din zgura unde alergam in bucuresti terenuri de tenis terenuri de tenis gazon artificial umplutura teren de sport UEFA tribune terenuri fotbal vestiare sportive terenuri sportive minifotbal tipuri piste volei volei pe plaja umplutura teren sport udare gazon volei copii umplutura teren sportiv terenuri de tenis renumite terenuri sport terenuri multisport scoli tip pardoseli sportive Tribuna tribune sportive terenuri tenis terenuri sportive terenuri tenis gazon artificial terenurile de tenis video terenuri sport gazon sintetic utilaje intretinere gazon sintetic