Drenajul unui teren de fotbal: tipuri de drenaj

Tipuri de drenaj
Este timpul să vă aventurați într-o scurtă descriere a diferitelor sisteme de drenaj pentru terenuri sportive. Urmează să vă prezentăm câteva opțiuni populare; cu toate acestea, orice proprietar al unui teren sportiv este sfătuit să se consulte cu un constructor de teren sau cu un manager care îl poate ajuta la evaluarea condițiilor terenului și la recomandări.
Un sistem de drenaj subteran, care își ia numele din poziționarea sa, adică gestionează apa care ajunge în subteran, poate ajuta terenul să se usuce mai repede.
Tipul tradițional de sistem de drenaj pentru un teren de sport a fost scurgerea prin intermediul țevilor care utilizează țeava perforată plasată în substrat.
Aceste țevi sunt așezate în tranșee, înconjurate de nisip grosier sau piatră, la o distanță de 4 centimetri de suprafața substratului și acoperite cu nisip. Apa se scurge apoi în jos prin rădăcină și se oprește în șanț, unde intră în țeava din partea de jos. Scurgerile sunt în mod obișnuit amplasate la o distanță de 1 până la 3 m față de solul nativ și de la 3 la 10 de metri distanță pentru terenurile cu infill de nisip. Ele sunt înconjurate de piatră sau nisip grosier.
Un alt tip de sistem care există: canale de scurgere, uneori numite drenuri de scurgere, cu lățimea între 15 și 45 cm și grosime de 2.5 până la 5 cm, fără a împacheta materialul filtrant, care sunt plasate orizontal pe substrat în timpul construcției. De asemenea, ele pot fi înclinate și așezate vertical după instalarea zonei de rădăcină fie în terenurile native, fie în terenurile cu infill de nisip.

În plus, spun constructorii, există un sistem mai puțin costisitor (și totuși foarte eficient), sistemul de vase de nisip. Acest lucru, în special, funcționează bine într-un teren de sol nativ.
Tipul de drenaj ales și toate sau orice combinație a factorilor enumerați mai sus, inclusiv modificarea solului, instalația de înclinare și de drenaj, poate fi luată în considerare și va depinde de o varietate de factori. Acestea includ:

Bugetul proprietarului
Condițiile meteo
Panta actuală
Tipul de sol
Reglementări locale

Utilizarea pe care terenul o primește (și dacă există alte facilități care se pot ocupa de jocuri în cazul în care terenul trebuie să fie odihnit după o ploaie puternică, de exemplu)
Este ușor să cheltuiți bani pentru îmbunătățiri vizibile. Ceea ce este de multe ori mai important, totuși, este să știii că nici cea mai bună facilitate nu va fi funcțională dacă nu se scurge corect. Este o investiție, mai degrabă decât o cheltuială.

Lasă un răspuns.

terenuri sportive beton terenuri tenis zgura tribune sportive terenuri sportive terenuri tenis curte terenuri de tenis renumite UEFA terenuri multisport scoli terenuri sportive sintetice terenuri fotbal terenuri de tenis umplutura teren sportiv terenuri multifunctionale terenuri tenis parchet terenurile de tenis terenuri sport tartan volei tip pardoseli sportive usamv cluj napoca terenuri lut terenuri sport gazon sintetic terenuri tenis gazon sintetic terenuri sport volei copii video terenuri sportive minifotbal volei interior unde alergam in bucuresti vestiare sportive umplutura teren de sport utilaje intretinere gazon sintetic terenuri sintetice tribune volei pe plaja terenuri de tenis gazon artificial terenuri de tenis din zgura terenuri de sport terenuri multisport umplutura teren sport tipuri piste Tribuna udare gazon terenuri tenis gazon artificial terenuri minifotbal