Beneficiile gazonului sintetic sportiv

Gazonul sintetic a devenit o parte imensă a construcției de terenuri sportive încă de la începutul anilor ’60. A câștigat un moment substanțial datorită Astrodome-ului, care a găzduit primul teren artificial. De atunci, gazonul artificial a devenit incredibil de popular. Odată cu trecerea timpului, tehnologia a crescut și la fel și ADN-ul gazonului sintetic.
Deci, dacă intenționați să instalați un teren de sport cu gazon sintetic, de unde ar trebui să începeți? Care este primul pas?
Luați în considerare beneficiile gazonului sintetic, spre deosebire de gazonul natural. Acest articol va cuprinde toate beneficiile dovedite ale gazonului instalat de companiile de construcții de terenuri sportive și vă va ajuta să înțelegeți mai bine beneficiile gazonului sintetic.

Are o durată de 3 ori mai mare decât gazonul natural
Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale unui teren cu gazon sintetic este faptul că acesta poate fi utilizat în jur de 3.000 de ore pe an fără odihnă, ceea ce este de peste 3 ori mai mult decât un gazon natural! FIFA afirmă chiar că “se califică drept cea mai bună alternativă la gazonul natural” din cauza rezistenței sale la vreme și a utilizării intense.

Utilizare indiferent de vreme
Indiferent dacă este prea mult soare sau prea multă ploaie, gazonul sintetic are o rezistență ridicată. Acest lucru este foarte diferit de gazonul natural. Veți observa frecvent pete mari de murdărie în gazonul natural, încât inevitabilitatea se transformă în capcane de noroi, ceea ce poate fi o provocare în timpul unui joc sportiv. Cu gazonul sintetic, nu veți avea niciodată o problemă de genul asta.

Un teren sintetic poate salva până la 3 milioane de litri de apă
Acest lucru ar putea fi surprinzător, dar gazonul sintetic are beneficii semnificative pentru mediu.

Reduce emisiile nocive


Cum? Astăzi, mai mult de 6.000 de terenuri de sport sintetice folosesc infill de cauciuc reciclat din anvelopele uzate. Acest lucru înseamnă peste 105 milioane de anvelope din depozitele de deșeuri!

Funcționează ca un teren mulți-sport
Un teren sintetic trebuie să fie desemnat ca un teren de utilizare individuală sau ca un complex multifuncțional. Nu numai că acest lucru afectează planificarea , dar și considerentele specifice gazonului. Multe terenuri sportive sunt multifuncționale și economisesc bani peste tot.

Întreținerea eficientă
Gazonul sintetic economisește bani. Costul instalării și menținerii unui teren sintetic pe o perioadă de 20 de ani este de peste 3 ori mai puțin costisitor pentru fiecare eveniment decât costul gazonului în aceeași perioadă de timp.

Când treceți de la gazonul natural, la gazon sintetic, există beneficii incredibile, economisind timp și bani si ajutând la ușurarea întreținerii pe teren.

2 Commentarii

 1. Catalin

  in data de 21/10/2018 la 11:01 am - Răspunde

  o suprafata de iarba sintetica pt teren multisport (preponderent tenis de camp) se poate monta direct pe pietris compactat sau pe pat de beton ? Pietrisul compactat este incadrat de o bordura de beton . Multumesc .

  • ATLAS SPORT

   in data de 22/10/2018 la 5:14 am - Răspunde

   Buna ziua,

   terenul se va monta pe un pat de beton, deoarece in jocul de tenis, mingea poate fi influentata de catre pietris si poate schimba directia.

   O zi buna!
   Echipa AtlasSport

Lasă un răspuns.