Ghid pentru iluminatul sportiv cu LED-uri

Sportul este o parte importantă a majorităţii culturilor, iar nivelul de implicare creşte în fiecare an. Jucătorii trebuie să aibă suficientă iluminare pentru a juca corespunzător şi pentru a excela la acţiunea rapidă în care uniformitatea, redarea culorilor şi contrastul joacă roluri importante. Spectatorii locali şi de televiziune au nevoie de niveluri adecvate de iluminare pentru a se bucura de aceste evenimente. Pe măsură ce arenele şi stadioanele devin mai mari, distanţă de la terenul de joc la spectator creşte, de asemenea.
Factori precum strălucirea, joacă un rol important pentru toţi cei implicaţi, precum şi pentru camerele de televiziune şi rezidenţii din apropiere.

Cerinţe de iluminare sportivă
Pe cât de diferite sunt unele sporturi, la fel sunt şi cerinţele de iluminare. Factori precum dimensiunea mîngîi şi viteza, înălţimea de pe sol şi aspectul terenului fac unele provocări interesante. Experţii în domeniul iluminării ştiu că trebuie să lucreze în jurul difuzoarelor, tablourilor, plaselor şi camerelor. Lumina reflectată din suprafeţe cum ar fi gheaţă, apă, zăpadă, podelele lustruite şi partiţiile de sticlă introduc probleme suplimentare.

Anumite sporturi de sol sunt organizate astfel încât nici jucătorii, nici spectatorii nu se uită în sus. Acestea includ: box, hochei pe teren şi pe gheaţă, patinaj şi înot. Cheia pentru iluminarea acestor sporturi este o iluminare orizontală bine distribuită pentru a minimiza umbrele. Acest lucru este adesea realizat cel mai bine prin utilizarea mai multor corpuri de iluminat pentru a distribui uniform iluminatul într-o abordare stratificată. Tirul cu arcul, bowlingul, schiul sunt sporturi de nivel unidirecţional la sol care necesită iluminare critică verticală . Aceste sporturi vor viza, de obicei, corpurile de iluminat, în timp ce îi va proteja pe jucători şi pe spectatori.

Apariţia sportului televizat a schimbat multe cerinţe de iluminare, astfel încât vederea camerei să fie cât mai uniformă pe toată suprafaţa de joc. În mod obişnuit, se foloseşte o tehnică de ţintire a mişcării prin vizarea grupurilor de corpuri de fixare de la o parte la partea opusă a terenului astfel încât iluminarea verticală să fie uniform distribuită. În plus, stadioanele mai mari măresc distanţele dintre jucători, spectatori şi camere. Cerinţele de iluminare rezultate sunt adesea de mai multe ori mai mari decât aceştia au nevoie de. Combinaţia de direcţionare a mişcării şi creşterea nivelelor de iluminare au că rezultat un cost iniţial mai mare, cost de energie repetat şi o încălcare a luminii ridicate în afara amplasamentului.

Design iluminat cu LED pentru terenuri sportive
Dispozitivele de iluminat şi tipurile de fascicule pot fi specificate pentru a asigura cea mai mare parte a terenurilor luminoase unde este destinat. Stâlpii înalţi sunt mai buni pentru uniformizarea iluminării şi reduc lumina în afara amplasamentului. Uneori însă rezidenţii locali se opun stâlpilor masive de iluminare. Pe măsură ce acestea devin mai înalte, EPA (zona efectivă proiectată) devine mai importantă, deoarece această este forţă transferată la poli şi fundaţie de către dispozitivul de iluminare pe măsură ce suflă vântul.

Opţiunile de iluminat cu LED au unele dintre cele mai scăzute EPA-uri şi cele mai înalte performanţe ale industriei, astfel încât, în multe cazuri, sunt necesare mai puţine corpuri de iluminat, fiind necesare mai puţine lămpi de rezervă, ceea ce poate duce la stâlpi şi fundaţii mai mici.

Lasă un răspuns.