Beneficiile sociale ale tenisului pentru copii

În timp ce jocurile pe calculator pot fi cu siguranţă distractive şi educaţia şcolară de o importanţă vitală, copiii de astăzi petrec prea multe ore lipiţi de ecrane. Indiferent dacă studiază sau se joacă în interior, pur şi simplu statul doar în casă, toată ziua, nu este sănătos pentru ei! Majoritatea părinţilor sunt conştienţi de acest lucru şi ştiu că cei mici trebuie să participe la un anumit tip de sport sau activitate fizică pentru a rămâne sănătoşi.
Beneficiile fizice ale tenisului sunt fără nici o îndoială, uriaşe pentru corpul în creştere al celor mici, dar adesea oamenii au în vedere alte beneficii pe care sportul, inclusiv tenisul, le poate oferi minţilor în curs de dezvoltare. Să aruncăm o privire asupra câtorva dintre beneficiile sociale ale tenisului pentru copii:

Tenisul creează un sentiment de apartenenţă
Când copiii se înscriu într-un club de tenis sau într-un program, nu înseamnă altceva decât că se alătură unei echipe. Ei obţin un sentiment de apartenenţă şi camaraderie, precum şi oportunitatea de a-şi face noi prieteni! De asemenea, poate fi benefic pentru un copil să îşi dezvolte un nou cerc de prieteni în afara şcolii.

Tenisul promovează sportivitatea
Tenisul îi poate ajuta pe copii să înveţe să câştige şi să piardă. Jucătorii de tenis sunt descurajaţi să-şi tachineze adversarii după victorii sau să fie nervoşi atunci când suferă o pierdere. Aceste abilităţi sociale vor fi benefice în şcoală, precum şi la locul de muncă mai târziu în viaţă.

Tenisul încurajează copiii să respecte autoritatea
Ca şi în cazul majorităţii sporturilor, tenisul implică respectarea regulilor, direcţionarea şi acceptarea deciziilor. Interacţionând cu antrenorii, arbitrii şi alţi jucători, copiii pot învăţa să-i respecte şi să-i asculte pe colegii lor, ambele fiind abilităţi importante pe care copiii le pot dobândi.

Tenisul sporeşte stima de sine
Nenumărate studii de-a lungul anilor au legat sportul de dezvoltarea stimei de sine în rândul copiilor. Copiii pot construi stima de sine prin intermediul diferilor faze, precum strângerea mâinilor şi sprijinul antrenorilor şi părinţilor.

Acestea sunt doar câteva din numeroasele exemple de beneficii sociale pe care tenisul le poate oferi copiilor, pe măsură ce se dezvoltă în adulţi. Încurajaţi-vă copilul să ia o rachetă de tenis şi să iasă la joacă!

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!