Caracteristici de performanță a suprafețelor sintetice

Există o suprafață sportivă ideală pentru fiecare aplicație și situație. În timp ce un sistem de pardoseli sportive din lemn de esență tare este o alegere excelentă pentru numeroase săli de sport și terenuri sportive, există  situații în care proprietarii au nevoie de alte opțiuni.
Sistemele sintetice de pardoseală, cunoscute și sub denumirea de pardoseli de poliuretan, pot satisface nevoile dumneavoastră. Aceste produse pentru pardoseală oferă durabilitate, longevitate, personalizare a culorilor și ușurință de întreținere. Dar, furnizează aceleași caracteristici de performanță ca ale pardoselilor de lemn de esență tare? Haideți să aruncăm o privire mai atentă la câteva întrebări comune și la ce vă puteți aștepta de la un teren de sport sintetic de încredere.

Sunt pardoselile sintetice elastice zonal sau punctual?


Pur și simplu, sistemele elastice zonale sunt testate pentru devierea zonei, care măsoară modul în care podeaua transmite vibrațiile provocate de mișcările sportivului și de săritura mingii.
Pardoselile elastice punctuale mențin energia localizată, astfel încât vibrațiile nu se răspândesc pe pardoseală.
În general, pardoselile din lemn de esență tare sunt elastice zonal, iar podelele sintetice sunt elastice punctual. Acest lucru se datorează faptului că pardoselile sportive poliuretanice sunt aplicate deasupra plăcii de beton fără un sistem de pardoseală dedesubt. Există, totuși, sisteme sintetice de pardoseală care includ un substrat. Acestea sunt cunoscute sub denumirea de sisteme elastice mixte pentru pardoseli sportive.
Sistemele de pardoseli elastice mixte vă oferă rezistență elastică  zonal, precum și uniformitatea și versatilitate.

Pardoselile sportive sintetice și absorbția șocurilor
Deși pardoselile din lemn de esență tare rezistente ajută la absorbția superioară a șocului (sau la reducerea forței), pardoselile sportive sintetice oferă și caracteristici de absorbție a șocului.
Cantitatea de absorbție de șoc într-o pardoseală sintetică va depinde în principal de grosimea plăcii de cauciuc și de stratul de acoperire din poliuretan turnat pe suprafață.

Pardoselile sportive sintetice și săritura mingei
Săritura mingei măsoară modul în care mingea răspunde pe o suprafață sportivă. Dacă rezultatele testelor indică o revenire a mingii de 100 %, asta înseamnă că pardoseala oferă aceeași săritură ca pe și atunci când ați lovi mingea de beton.
Un avantaj legat de pardoselile sintetice este uniformitatea. Jucătorii se pot aștepta la același nivel de respingere a mingii pe un teren sintetic și nu vor întâlni locuri în care săriturile cu mingea nu sunt la fel de uniforme.

Durabilitatea pardoselilor sportive sintetice
Pardoselile de sport sintetice sunt adesea utilizate în sălile de sport multifuncționale sau în zone care văd mult trafic și o varietate de activități.

Lasă un răspuns.