Tipuri de pardoseli sportive pentru terenurile de baschet

Baschetul este unul dintre cele mai populare jocuri competitive, pentru că poate fi practicat fie de jucători profesioniști, fie de jucători neexperimentați de orice vârstă. Este, de asemenea, unul dintre cele mai versatile sporturi, deoarece jucătorii pot să facă parte dintr-o echipă împotriva unei echipe opuse, să joace unul câte unul, sau să se joace singuri doar pentru distracție și antrenament. Există chiar și nenumărate variante ale jocului de baschet real care utilizează aceleași abilități și echipamente. Regulile pot fi ușor urmate și pot sau nu să aibă un aspect competitiv.


Deși frecvent jucate în aer liber, facilitățile școlare de interior – de la gimnaziale până la universitare – sunt de obicei locurile unde jocurile de baschet se desfășoară cel mai des. Școlile oferă în mod obișnuit săli care încorporează terenuri de baschet cu marcaje și plase adecvate. În aceste medii, există, în general, un teren de baschet adecvat pentru joc. Un factor important care diferă de jocul în aer liber este tipul de suprafață pe care baschetul este jucat. Dacă aveți un marcaj net și adecvat, jocul poate începe, dar cum rămâne cu alegerea pardoselii pe care se va juca?
Un teren de baschet cu o pardoseală sportivă adecvată va oferi utilizatorilor o performanță sportivă mai bună pentru a exersa mișcări de joc și abilități cum ar fi dribling, întrecere, pase, aruncări libere, pivotare etc.
Jucătorii trebuie să practice în mod regulat pentru a-și îmbunătăți tehnica, jocul de picioare și tactica jocului.
Există diverși factori de luat în considerare în alegerea tipului de pardoseală sportivă pentru terenul de baschet, în funcție de locație, buget, nivel de competiție sau alte jocuri și activități care pot avea loc pe aceeași suprafață. În cele ce urmează vom prezența 4 tipuri comune de suprafețe de teren de baschet pe care să le luați în considerare, precum și un rezumat caracteristicilor și beneficiilor acestora.

Toate opțiunile de pardoseli sportive prezentate, oferă:

Echilibrarea consistentă a mîngîi testată pentru a îndeplini standardele pentru pardoselile de baschet. Testele se bazează pe receptivitatea mingii și pe interacțiunea acesteia cu suprafața.
Un sistem special de amortizare pentru proprietățile de absorbție a șocurilor.
Luarea în considerare a capacității de reducere a forței de impact imediate.
Fricțiune adecvată cu suprafața pentru a preveni rănirea prin alunecare.
Rezistență suficientă la deformare care poate afecta siguranța sportivului.

Parchet din lemn masiv
Contrar opiniei populare, nu toate terenurile de baschet sunt fabricate din lemn. Cu toate acestea, aceasta tinde să fie o alegere preferată deoarece majoritatea jocurilor NBA sunt jucate pe lemn de esență tare. Pardoselile din lemn de esență tare sunt recunoscute că fiind una dintre cele mai bune suprafețe de joc disponibile și apreciate de majoritatea datorită aspectului natural clasic și atemporal.
Respectarea cerințelor și standardelor MFMA este un factor important pentru acest sistem de pardoseli. Avantajul major al pardoselilor din lemn de esență tare este acela că poate fi pictat și vopsit la dorința dumneavoastră.

Podele elastice din vinil sintetic (PVC)


Vinilul rezilient este un material flexibil de acoperire care este respectat atât pentru compoziția, cât și pentru utilitatea sa. Este cea mai versatilă pardoseală care acoperă mai multe activități să se desfășoare pe  ea. Acest tip de pardoseală este disponibilă în mai multe grosimi și multe variații de culori diferite pentru o mai bună adaptare la cerințele dvs. Produsele sintetice de calitate superioară oferă, de asemenea, beneficii importante pentru sănătate, mediu și siguranță:

Certificat astm si prietenoase cu alergiile
Procedeu de fabricare fără ftalat
Niveluri scăzute de compuși organici volatili (COV)

Podele de cauciuc și suprafață poliuretanică turnată
Beneficiul principal al acestui tip de pardoseli turnate este că este fără cusături. Deoarece este o suprafață turnată, aceasta include și avantaje suplimentare, cum ar fi non-porozitate, creșterea proprietăților sale igienice și ușurința întreținerii. Această suprafață este dură și durabilă, capabilă să susțină de multe jocuri de baschet și alte jocuri desfășurate pe teren. Ca un beneficiu suplimentar, poate fi, de asemenea, refăcută dacă este necesar.

Sisteme de pardoseli combinație din lemn și sintetic
Această suprafață include două tipuri de pardoseli pentru a oferi cele mai bune rezultate din ambele lumi. Acest tip de pardoseală este adesea denumită pardoseală sportivă de înaltă performanță. Suprafețele au în componentă lor un substrat de lemn cu o suprafață de vinil sintetică. Componenta din lemn oferă o stabilitate ridicată răspândită pe suprafețe mari, iar vinilul oferă flexibilitate atunci când este comprimat, ușor de întreținut și durabilitate. Această suprafață include tot ceea ce este necesar pentru a crea un teren de baschet grozav.

Popularitatea baschetului îl face cel mai important sport ce merită să fie integrat în orice gimnaziu, dar este important de reținut că aceste spații pot fi, de asemenea, folosite pentru multe alte discipline sportive. Construite pentru a rezista, aceste terenuri pot găzdui de mai multe activități sportive, activități și evenimente. Când jocul este pe cale să înceapă, știți că pardoseală vă va sprijini la fel de mult ca și echipa dvs.!

Lasă un răspuns.