Ce opțiuni de infill sunt disponibile pentru aplicațiile sportive?

În funcție de sistemele producătorilor, un cumpărător va avea de ales între mai multe tipuri de infill, în funcție de disponibilitatea și poziția filosofică. Unelor administrații locale nu le place ideea utilizării tipurilor reciclate datorită percepțiilor comunității, deși aceste percepții s-au dovedit a fi nefondate. În esență, există 5 tipuri de infill, oferind opțiuni ușor diferite, dar cu același rezultat, și anume standardele de performanță prevăzute de sport. Opțiunile cheie sunt:

1) Cauciuc reciclat


Cel mai popular tip de infill datorită prețului rentabil. Este derivat din cauciucuri reciclate, care sunt pliate și reciclate. Cauciucul reciclat nu conține metale, iar infillul de cauciuc nu trebuie să conțină fibre eliberate în cantitate care depășește 0,01 procente din greutatea totală a cauciucului.
Cauciucul reciclat și mărunțit are în mod normal o dimensiune de 0,5-2 mm, este cel mai puțin costisitor și asigură calitățile necesare de alunecare și șoc. Mărunțirea cauciucului este în mod normal finalizată mecanic. Tehnologia de cernere este utilizată pentru a se asigura că dimensiunile sunt corecte. Beneficiile acestui tip de infill sunt:
– este reciclat
– economic
– stabil UV 
– are o durată lungă de viață.
Cauciucul negru a fost ales pentru a oferi performanțe optime în aplicații exigențe care necesită rezistență, oboseală și rezistență la abraziune. Cauciucul ambiant și criogenic distrus poate fi acoperit cu straturi de protecție, agenți de etanșare sau substanță antimicrobiană, dacă este necesar. Această abordare oferă o mare atracție estetică, dar costul suplimentar poate să nu fie justificat pentru multe administrații locale.
Cauciucul reciclat este propunerea cea mai viabilă din punct de vedere economic în comparație cu un cauciuc virgin premium sau o umplutură organică.

2) Nisipul de siliciu


Este preferat pentru terenurile de sport datorită rotunjirii fiecărei particule, spre deosebire de asprimea nisipului natural, găsit pe plajă. Acest nisip este stabil chimic, rezistent la fracturi, netoxic și este rotunjit.
Poate fi utilizat singur sau în combinație cu cauciuc sau umpluturi organice. Este important ca nisipul de siliciu să aibă o puritate ridicată de granule de peste 90%, conform recomandărilor STC. Acest nisip poate fi, de asemenea, acoperit fie cu un strat elastomer sau acrilic, formând un strat de acoperire care permite dimensiuni diferite în funcție de nevoile sistemului. Este normal ca aceste straturi de acoperire să scadă în timp.

3) TPE (Elastomerul termoplastic) 


Acesta este un material nou, care este încălzit și comprimat în granule sau forme diferite pentru performanță. Odată răcit, își păstrează nouă formă, este elastic și poate fi de asemenea reciclat. Are o durată lungă de viață și arată durabilitate în funcție de diverși producători.
Acest infill din plastic virgin este netoxic, stabilă din punct de vedere chimic, rezist la decolorare și are o durată lungă de viață. De asemenea, poate oferi beneficiul reciclării. Oferind o gamă largă de culori, TPE sau alte produse asemănătoare, cum ar fi TPV, EVA etc., care sunt adesea folosite în terenuri de joacă, piste sportive și pentru infilluri de terenuri sportive. Are proprietăți elastice, formă uniformă, iar  cauciucul și infill-ul oferă o opțiune de înaltă performanță.

4) EPDM (terpolimer de etilenă propilenă) 


Acest tip de infill este produs dintr-un polimer restabilit din trei monomeri: etilenă, propilenă și dienă. Culorile comune sunt roșu, verde și maro, sunt inodore și oferă o calitate consistentă. Acesta este adesea folosit pentru terenuri de joacă, pe piste sportive, precum și pentru infill de terenuri sintetice.

5) Infill organic
O opțiune de infill care este mai putin populară.

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!