Sfaturi pentru îngrijirea si întreținerea gazonului artificial

În articolul de astăzi vă prezentăm 4 sfaturi pentru îngrijirea gazonului artificial pentru a vă asigura că terenul dvs. rămâne verde și sănătos pentru anii următori. Proprietarii de case preferă gazonul artificial pentru capacitatea sa de a rămâne sănătos și prezentabil în ciuda necesităților reduse de întreținere.
Cu toate acestea, trebuie să mențineți gazonul dvs. pentru a vă asigura că prelungiți viața acestuia. Astăzi, am dori să aruncăm o privire mai atentă la îngrijirea implicată în a avea o peluză de gazon artificial în cele mai bune condiții.

Gazonul artificial are nevoi unice
Gazonul artificial nu se confruntă cu aceleași amenințări pe care le are gazonul natural – și nici nu necesită aceleași proceduri de întreținere de rutină. O peluză artificială nu va fi susceptibilă la buruieni sau boli/ciuperci, dar riscă și alte uzuri în zonele cu trafic ridicat pe ele. Doar pentru că este artificial nu înseamnă că nu va necesita timp și atenție odată ce este instalat.

Îngrijirea și întreținerea gazonului artificial
Îngrijirea gazonului artificial implică gestionarea zilnică a ceea ce se întâmplă cu gazonul. Între copii, animale de companie și sportivi, gazonul artificial chiar va avea nevoie de un fel de gestionare a petelor. Spre deosebire de gazonul natural, unde petele sunt eliminate sau îndepărtate prin tăierea gazonului, petele de pe gazonul artificial trebuie rezolvate pentru a menține aspectul calității gazonului artificial.
Iată câteva sfaturi:

1. Pentru pete ușoare
Pentru petele care includ sucuri, alcool, urină, sânge, cafea, ceai și alte substanțe simple din viață de zi cu zi, curățarea și îngrijirea sunt relativ simple. Va trebui să:
Fiți prompți. Curățarea rapidă este cel mai bun mod de a vă asigura că pe gazon nu vor exista pete durabile. Ștergeți lichidul vărsat cu un prosop sau cu un absorbant uscat, ca niște așternut de pisici.
Clătiți zona cu un amestec de apă și un detergent ușor de uz casnic. Acest lucru nu va afecta fibrele.
Dacă aveți nevoie de un ajutor mai puternic de îndepărtare a petelor, utilizați o soluție de amoniac 3% în apă în locul detergentului casnic.
Clătiți temeinic curățatul utilizând apă curată și rece.

2. Pentru pete persistente
Substanțe precum uleiul de motor, grăsimea, cerneala stiloului, uleiul de gătit se dovedesc adesea mai puțin persistente decât substanțele de zi cu zi menționate mai sus. Dacă o pată nu răspunde la detergenții ușori de uz casnic sau la un amestec de amoniac, încercați să utilizați băuturi spirtoase pentru extragerea petelor. Procesul de curățare este similar cu băuturile spirtoase minerale: clătiți ușor zona și scoateți lichidul în exces.

3. Pentru lucrurile foarte lipicioase
Gumă de mestecat poate ajunge, de asemenea, pe suprafața cu gazon artificial, dar din fericire este relativ ușor de îndepărtat. Agenții de răcire cu aerosoli pot fi utilizați pentru a îngheța guma și pot fi apoi eliminate de pe gazon.

4. Îndepărtarea deșeurilor animalelor de companie
A avea animale de companie nu înseamnă că trebuie să curățați și să clătiți în mod constant gazonul artificial – curățarea deșeurilor animalelor de companie este destul de simplă. Pur şi simplu:

Permiteți deșeurilor solide să se usuce înainte să le eliminați.
Gazonul artificial va scurge cele mai lichide. Deci, dacă doriți, pentru a evita mirosul greu, clătiți gazonul cu apă rece.
Cele mai multe pete care apar pe gazonul artificial sunt extirpabile – totuși, este mai bine să evitați pete și deteriorarea gazonului artificial. De exemplu, în afară de evitarea lichidelor care ar putea ajunge pe gazon, evitați și țigările și focurile de artificii și nu utilizați substanțe chimice puternice în apropierea acestuia.

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!