Ce suprafaţă alegem pentru terenul de tenis?

Pe măsură ce vânzările de terenuri de tenis cu gazon artificial continuă să crească, numărul opţiunilor pe această piaţă relativ nouă, pentru proprietarii de terenuri de tenis, poate fi copleşitor.
Cu atât de multe opţiuni disponibile – şi cu o miză aşa mare pentru cei care investesc – Atlas Sport vă propune cele mai economice soluţii pentru terenul dumneavoastră sportiv.

Pentru cele mai multe cluburi de tenis, luarea deciziei de a investi în facilităţi noi sau refacerea celor existente, poate fi un salt mare. Există o serie de tipuri diferite suprafeţe din care se pot alege şi, fără îndoială, fiecare jucător are propriile preferinţe personale cu privire la suprafeţele de joc, în funcţie de vârstă şi condiţie fizică, înfrângeri anterioare sau reuşite.

Adevărul este, de multe ori doar o singură suprafaţă nu îndeplineşte toate aceste condiţii. Terenurile cu gazon natural deşi arată foarte bine, întreţinerea acestora este costisitoare. Pe terenurile de tenis din zgură se joacă bine, dar devin o problemă dacă vremea nu e favorabilă; suprafaţa hard poate fi mai ieftină de instalat, dar mai nepotrivită pentru articulaţii şi corp.

Cel mai probabil, acestea sunt motivele pentru care Atlas Sport a înregistrat o creştere bruscă a vânzărilor de terenuri de tenis gazon artificial în ultimii ani, cu o varietate de opţiuni şi o durata lungă a ciclului de viaţă, oferind o opţiune flexibilă, durabilă pentru cluburile şi proprietarii care au ca scop atragerea sau păstrarea membrilor într-o atmosferă din ce în ce mai competitivă.

Comparaţie între diferite tipuri de suprafeţe pentru terenurile de tenis

Dacă te confrunţi cu decizia de a alegere care tip de suprafaţă este cea mai potrivită pentru facilitatea ta, probabil te gândeşti imediat să analizezi diferenţele dintre suprafeţele naturale vs artificiale – dar realitatea aduce complexitatea ei. În timp ce o suprafaţă artificială poate merge mână în mână cu jocul pe tot parcursul anului, în toate condiţiile, există încă diferite tipuri de suprafeţe disponibile, fiecare cu propriul set de beneficii şi dezavantaje.

Gazonul artificial


În ceea ce priveşte tenisul, gazonul articial este una dintre cele mai populare opţiuni ale proprietarilor de terenuri. Spre deosebire de gazonul natural, jucătorii pot juca tenis pe vreme umedă, fără riscul deteriorării semnificative a suprafeţei (sau a jucătorului). Cei dornici să opteze pentru cel mai apropiat echivalent al gazonului natural ar trebui să opteze pentru o suprafaţă care a fost proiectată astfel încât să nu strălucească atunci când este umedă sau sub lumina reflectoarelor şi a fost testată şi la standardele Federaţiei Internaţionale de Tenis.

Acest lucru culminează într-o primă suprafaţă, de care jucătorii de toate vârstele şi nivelurile de experienţă se poate bucura. Întreţinerea terenului de tenis cu gazon artificial este simplă. Atâta timp cât suprafeţele sunt periate frecvent, acestea îşi vor păstra aspectul lor bun fără crăpături sau delaminare.

Zgura artificială

Deşi unele suprafeţe sportive nu sunt potrivite pentru vremea ploioasă, există variante capabile să replice aceleaşi caracteristici de joc fără probleme de drenaj. Un exemplu în acest sens este chiar zgura artificială, folosită pe scară largă în construcţia terenurilor de tenis.
Suprafeţele din cadrul acestei categorii vor fi adesea proiectate pentru a fi utilizate cu o umplutură suplimentară şi concepute pentru a replică aspectul şi caracteristicile unice ale unui teren din zgura naturală.
Pentru cluburile care doresc să reproducă experienţă de joc a zgurei, o suprafaţă cu un rating de 1: Slow sau 2: Medium-Slow, va oferi jucătorilor o minge consistentă şi o acţiune mai lentă.

Suprafaţă de joc multifuncţională
Pentru aceia care versatilitatea este extrem de importantă, includerea unei zone de jocuri multifuncţionale, este o modalitate excelenţă pentru că baza sportivă să maximizeze orele de joc, să ofere un mediu de joc acceptabil pentru diferite sporturi şi să obţină o rentabilitate rapidă a investiţiei.

Deoarece aceste suprafeţe sunt proiectate pentru a fi adaptabile şi pentru scopuri multiple, ele sunt foarte populare în rândul şcolilor şi al altor instituţii comunitare care doresc să ofere o varietate de servicii sportive într-un spaţiu limitat. Deşi este posibil să nu fie cele mai potrivite pentru tenisul de elită, varietatea de suprafeţe multifuncţionale disponibile, înseamnă că posibilităţile sunt nesfârşite şi există o soluţie disponibilă pentru toată lumea.

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!