Ce TREBUIE și ce NU TREBUIE să faceți când îngrijiți gazonul sintetic

Deși întreținerea terenurilor cu gazon artificial este fără îndoială mai ușoară decât cea a terenurilor naturale, ideea că terenurile sintetice nu necesită întreținere, este una care ar putea duce la probleme pe termen lung. Am pus la dispoziție dovezile noastre cele mai importante referitoare la ce TREBUIE și ce NU TREBUIE să faceți, pentru a vă ajuta să vă mențineți gazonul atrăgător și sănătos, sezon după sezon.

TREBUIE să mențineți suprafața curată, fără bețe, frunze și alte gunoaie care ar putea fi lăsate de utilizatori. Pe lângă faptul că arată neobișnuit, resturile pot provoca alunecări și răniri jucătorilor și ar putea pătrunde în cele din urmă, în gazon. Vă recomandăm să folosiți un greblă din plastic sau o mătură pentru a curăța suprafața, deoarece colțurile metalice ascuțite pot deteriora gazonul.

NU TREBUIE să vă faceți griji pentru buruieni
Întrucât gazonul artificial trebuie instalat cu un strat geotextil, buruienile nu ar trebui să fie o problemă. Cu toate acestea, vă poate liniști să știți că, în cazul în care este puțin probabil că buruienile să pătrundă pe suprafață, un spray erbicid poate fi utilizat fără niciun risc de deteriorare a aspectului sau structurii gazonului.

TREBUIE să periați gazonul în mod regulat
Fibrele gazonului artificial pot fi împinse în timpul jocului, astfel încât perierea regulată în direcții diferite va ajuta la tragerea firelor în sus și la menținerea jocului așa cum trebuie. Acest lucru trebuie făcut săptămânal folosind un utilaj compact cu o perie de tracțiune triunghi.

NU lăsați nivelurile de umplere nemonitorizate
Va exista o anumită cantitate de umplere (infill) care va migra de-a lungul timpului, de aceea este extrem de important să fiți atenți la nivelurile de umplere când vă periați gazonul. Ocazional, se pot solicita completări de infill de cauciuc pe parcursul ciclului de viață al unui teren, iar acestea pot fi efectuate de către specialiști.

TREBUIE să verificați dacă există fire aplatizate în zonele cu un trafic intens (cum ar fi careul de penalty).

NU subestimați importanța alegerii gazonului potrivit de la bun început. După instalarea acestuia, proprietăți precum înălțimea, culoarea și textura nu pot fi modificate. Consultarea producătorului sau a contractantului cu privire la tipurile de suprafață potrivite nevoilor dvs. și întreținerea implicată pentru fiecare suprafață va ajuta la limitarea cantității de întreținere.

 

Lasă un răspuns.