Cele mai bune opțiuni de iluminare pentru terenurile atletice

Indiferent de nivelul concurenței pe care îl găzduiește terenul dvs., fie că este vorba despre fotbalul de tineret, fotbalul de liceu – sau orice alt sport- mai devreme sau mai târziu, va trebui să activați aceste lumini. Doar ce se întâmplă atunci când o faceți? Probabil nu veți fi prea impresionați. Uneori, din cauza că unele lumini (OK, multe lumini) sunt arse. Alteori, este din cauza strălucirii care se extinde în afara terenului. Uneori, pentru că luminile s-au învechit, ducând la distorsiuni de culoare pe teren.
Și…una peste alta, facturile de utilități nu devin mai mici.
Ca urmare este timpul pentru un nou set de lumini. Dar hai să recunoaștem – iluminatul nu este o cheltuială mică. Cu toate acestea, din motive de siguranță, este necesar să recunoașteți înfrângerea în acest domeniu și să începeți să luați în considerare opțiunile de iluminare.
Ceea ce probabil veți observa este o preponderență a corpurilor de iluminat cu LED-uri de pe piață și o tendință generală către tehnologia solidă.
Tendința generală de iluminare este, cu siguranță, spre iluminatul solid cu LED-uri.
În ultimii ani, comenzile pentru produsele noastre iluminat LED au crescut. În ceea ce privește iluminatul sportiv, adoptarea a fost mai lentă, dar continuă să câștige impuls. Adoptarea mai lentă se datorează câtorva factori, mai ales nivelurile mai ridicate ale luminii necesare pentru facilitățile sportive și orele de funcționare generală limitată, în timpul nopții, a facilităților sportive.

Cum tehnologia avansează, producția de corpuri de iluminat LED-uri se află într-un punct în care acestea reprezintă un substitut viabil pentru corpurile de iluminat metalic de 1.000 wați. Eficiența celor mai performante corpuri de iluminat cu LED-uri de înaltă performanță depășește acum peste 100 de lumeni pe watt.
De fapt, chiar dacă iluminatul nu are inițial un factor wow, cu siguranță poate oferi unul atunci când sunt puse în funcțiune, din mai multe motive:

Factorul de luminozitate
Ceea ce se uită întotdeauna când se vorbește despre lumină este indicele de randare a culorilor CRI. Acesta este o măsură a modului în care lumina redă culorile în comparație cu lumina soarelui. Luminile cu LED-uri sunt de fapt mai aproape de lumina soarelui decât lumina fluorescentă.
Această lumină mai albă și mai luminoasă se traduce într-o experiență vizuală mult mai bună. Culorile pe teren vor fi bine redată – și asta este ceva ce vor observa spectatorii. Adesea, deoarece unele sisteme vechi de iluminat se învechesc, au tendința de a avea o strălucire gălbuie. Nu va fi cazul unui nou sistem, mai ales al unui sistem cu LED-uri.

Eficiente din punct de vedere energetic
În general, cu cât sistemul de iluminare este mai nou, cu atât este mai eficient din punct de vedere energetic. Și din moment ce multe școli și parcuri aderă acum la tehnici de construcție mai ecologice, sistemele cu LED-uri primesc toată atenția.
Eficiența energetică este o problemă majoră atunci când vine vorba de adoptarea unui nou sistem de iluminare. De asemenea, un sistem LED va oferi o lumină uniformă mult mai lungă decât alte corpuri de iluminat de pe piață; în condiții normale, nu va trebui să fie înlocuită ani de zile.

Mai ușor de direcționat
Una dintre plângerile principale despre iluminatul sportiv este cea definită ca o strălucire care se află în afara terenului  sportiv și cauzează distragerea atenției în cartierele sau zonele de afaceri adiacente. LED-ul este eficient în reducerea acestei probleme.
Dar acum, cu tehnologie solidă, controlul asupra sursei de lumină este mult mai bun. Avem acum cea mai bună tehnologie anti-orbire.

Noua tehnologie este mai ieftină
În același mod în care tabletele, televizoarele și telefoanele smart au scăzut la preț de-a lungul anilor, la fel investiția globală pentru iluminatul cu LED-uri scade, tehnologia devenind mai ușor disponibilă.

Lasă un răspuns.