Cum să eliminați petele galbene aparute pe gazon – partea a II-a

Daune rezultate în urma cositului

Sursa
Uneori, în eforturile noastre de a controla nivelul de creștere al gazonului de pe terenuri, vom deteriora din greșeală gazonul și de a crea pete maro și chelite. Cositul nefrecvent, lamele tocite și punțile de cosit prea scăzute pot provoca daune într-o peluză.

Soluție
Asigurați-vă că, la începutul sezonului de cosire, lamele de cosit sunt ascuțite temeinic și păstrate astfel pe  timpul verii. Verificați lamele de fiecare dată când cosiți pentru a vă asigura că acestea sunt suficient de ascuțite pentru a fi utilizate. Lamele tocite pot rupe iarba, forțând să consume energie suplimentară și substanțe nutritive pentru a fixa secțiunile rupte, slăbind în final firul ierbii.

Cositi mai frecvent
Acest lucru împiedică părțile producătoare de clorofilă să fie complet îndepărtate. De asemenea, ridicați nivelul punții astfel încât numai treimea de sus a ierbii să fie tăiată. Combinând acest ultim pas cu cosirea mai frecventă va asigura o creștere mai groasă și mai luxuriantă a gazonului.

Fecale animale de companie
Sursa
Urina și fecalele animalelor pot crea pete inestetice pe o peluză verde, sănătoasă. Conform mai multor studii privind deșeurile de animalelor de companie, problema apare din cauza nivelului de azot din deșeuri.
Deșeurile de animale au un nivel ridicat de azot concentrat și, atunci când sunt aplicate pe gazon, creează același efect că supra-fertilizarea – arde iarbă. Urină este mai puternică deoarece este în formă lichidă. Este nevoie de timp că fecalele să se descompună, astfel încât efectele sale să nu fie la fel de dramatice. Cu toate acestea, deșeurile de animale de companie pot fi o problemă.

Soluție – ar trebui luată o abordare variată a deșeurilor de animalelor de companie. Primul pas este să eliminatii problema animalelor de companie ale altor persoane, folosind terenul dvs. că o toaletă publică. Începeți prin a pune un gard structural sau viu pentru a împiedica animalele să se rătăcească sau să meargă pe gazonul dvs.
Începeți prin colectarea zilnică a deșeurilor solide de pe terenul dvs. Pentru pete de urină, începeți să spălați zona cu apă. Deteriorarea se reduce considerabil dacă zona este spălată în decurs de opt ore de urinare. Spălarea diluează nivelurile de azot și reduce daunele provocate de urină.

Boli ale gazonului
Sursa
Există multe boli care pot atacă o peluză, provocând simptome cum ar fi pete, reziduuri albe sub formă de pulbere, pete moarte și decolorare severă. Aceste simptome pot fi cauzate de mucegaiul sub formă de pulbere, de infecțiile fungice, de rugină și de mușchiul frunzelor.

Soluție
Dacă o boală a gazonului este într-adevăr sursă problemei dvs., este important să acționați repede pentru a o trata. Există numeroase fungicide pe piață, atât pentru tratamentul specializat, cât și pentru tratamentul generalizat, dar înainte de a cheltui banii pentru produsele care promit multe, căutați ajutorul unui profesionist. Majoritatea specialiștilor și grădinarilor vă pot ajută nu numai în identificarea bolii, ci și în recomandarea unui tratament eficient. Este afacerea lor să cunoască aceste lucruri, și căutarea sfaturilor lor la începutul sezonului poate fi un adevărat economizor de gazon.

 

Lasă un răspuns.