De ce aerul proaspăt este bun pentru sănătatea ta?

Cei care trăiesc într-o zonă metropolitană mare, tind să se confrunte cu probleme de poluare a aerului – deci orice șansă de a scăpa undeva unde aerul este “proaspăt” este considerat un lux.
De ce este aerul proaspăt bun pentru noi? Răspunsul scurt: el ajută respirația în aerul poluat! Este, de asemenea, mai bun decât aerul reciclat, vechi pe care îl gășiți în avioane, clădiri de birouri și stații de metrou etc.

Într-adevăr, aerul proaspăt este asociat de obicei cu soarele care strălucește pe noi, o briză plăcută, natura și sentimentele de genul acesta. Aerul proaspăt îi ajută pe oameni să se relaxeze, luând o parte din stresul lor. În general, petrecerea timpului în aer proaspăt este bună pentru noi, atât fizic cât și mental.

Luați în considerare acest lucru: respirația în aer proaspăt ajută la creșterea fluxului de oxigen în corpul nostru. Aceasta, la rândul nostru, ne ajută să digerăm mai eficient produsele alimentare. De asemenea, poate îmbunătăți tensiunea arterială, ne poate curăța plămânii și ne va consolida sistemul imunitar. Între timp, oamenii se simt mai fericiți în aer proaspăt.
Pe măsură ce respirăm aer proaspăt, cantitatea de serotonină (“hormonul fericit”) crește. Oamenii se simt mai energici, mai ageri din punct de vedere mental și mai bine concentrați după ce au petrecut timp în aer curat. Nu e de mirare, deci, că multe școli doresc în mod intenționat ca elevii să se bucure de timpul pauzei de recreere în aer liber în mijlocul zilei, ceea ce, la rândul său, îi ajută pe copii să fie mai receptivi la învățarea zilnică.

Și încă un lucru: petrecerea timpului în aerul proaspăt înseamnă că obținem mai mult timp de stat în razele soare, care ajută organismul să producă vitamina D, care este esențială pentru oase puternice, dinți și multe altele.
O modalitate foarte bună de a obține mai mult aer proaspăt în viața dvs. este să vă petreceți timpul afară, în activități cum ar fi mersul pe jos, drumeții, baschet sau tenis.

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!