De ce infill-ul de nisip este opțiunea ideală?

Infill-ul de nisip pentru gazonul artificial absoarbe șocul, împiedică apariția bacteriilor și oferă aceeași durabilitate ca și cauciucul (tartan), făcându-l o soluție excelență pentru locurile de joacă, zonele pentru animale de companie, terenuri de sport și curți.
Din ce în ce mai mulți oameni se îndreaptă spre gazonul artificial pentru aspectul consistent și frumos pe care îl oferă datorită numeroaselor componente care fac aspectul și structura gazonului artificial să fie incredibil de realist. Una dintre aceste componente se numește “infill” sau umplutură și oferă țesutului artificial suportul și stabilitatea necesare pentru a menține aspectul unui gazon natural. Există mai multe opțiuni atunci când alegeți un infill, dar nisipul este probabil cea mai bună alegere pentru orice proprietar.
Lamele gazonului natural stau în poziție verticală, deoarece rădăcinile lor sunt înfipte adânc în sol. Acest lucru îl face să stea drept și să rămână stabil chiar și atunci când se aplică presiune. În acest sens, gazonul artificial, care nu prezinta această caracteristică, necesită infill, adesea fie un tip de nisip sau cauciuc, care îi conferă formă, stabilitate și uniformitate.
În unele cazuri, tipul de utilizare a gazonului artificial va determina tipul de infill. De multe ori, gazonul artificial pentru terenuri sportive va avea un infill de cauciuc datorită abilităților sale de absorbție a șocurilor. Nisipul, totuși, oferă aceleași calități de absorbție a șocurilor, oferind în același timp beneficii suplimentare. Deși există mai multe tipuri de infilluri, nisipul se dovedește a fi cel mai bun tip de umplutură datorită durabilitățîi sale, absorbției și versatilității.

Diferite tipuri de infill și utilizările lor
Există mai multe tipuri primare de infilluri pentru gazon artificial, fiecare având avantaje proprii, dezavantaje și utilizări deosebit de eficiente.

Nisip de siliciu: Nisipul de siliciu constă din granule de nisip mici, granulate din siliciu, derivat din cuarț. În mod obișnuit este ieftin și funcționează bine în zone cu trafic redus. Este ușor să gășiți și să instalați acest tip de infill, făcându-l popular pentru zonele cu trafic redus, cum ar fi o terasă sau un balcon, sau zonele cu gazon din față casei

Nisip Durafill: Nisipul Durafill este similar cu nisipul de siliciu, deoarece provine din cuarț. Principala diferență este că este în formă rotundă. Durafill nu captează căldura și nu absoarbe lichide, ceea ce îi ușurează scurgerea prin gazon. Interesant este faptul că este antimicrobian, astfel încât ucide bacteriile și împiedică mirosurile animalelor de companie să devină o problemă.

Cauciuc: Cauciucul este o aplicație populară pentru gazonul artificial folosit în aplicațiile sportive. Deseori, anvelopele reciclate sunt măcinate în granule foarte mici. Acest lucru oferă gazonului un salt unic. Cu toate acestea, cauciucul poate capta mirosurile și căldura, făcând zona de utilizare chiar mai caldă decât de obicei. Din nefericire, poate provoca praf negru pe haine, pantofi, prosoape și mobilier.

O altă opțiune este un amestec de cauciuc/nisip. Acest lucru va oferi avantajele utilizării unui infill de nisip, dar vine cu unele aspecte mai negative ale unui infill de cauciuc.

De ce nisipul este mai bun?


Având în vedere diferitele tipuri de umpluturi disponibile și calitățile pe care toate acestea le vor aduce pe terenul dvs. cu gazon artificial, alegerea mai bună este în mod clar o umplutură de nisip. Trebuie doar să priviți la avantajele economice și fizice ale utilizării unui infill de nisip pentru a vedea de ce aceasta este alegerea mai bună față de cauciuc.

Durabilitate: Un plus major pentru infill-ul cu nisip este că este incredibil de durabil. Durafill, în special, poate fi utilizat în zone cu trafic ridicat și chiar și în cele cu o uzură intensă, oferind aspectul și simțul gazonului natural.
Absorbție: Infill-urile de nisip tind să absoarbă mai bine. De exemplu, cauciucul absoarbe căldura – dar acest lucru va servi doar pentru a vă face zona inutil de fierbinte!
Eficacitatea costurilor: Infill-ul de nisip variază în preț, în timp ce produsul Durafill este mai scump și nisipul de siliciu este mai accesibil. Cu toate acestea, aceste două vor oferi o umplutură de înaltă calitate care, în ciuda prețului, nu va trebui să fie înlocuită frecvent din cauza uzurii, a saturației lichide sau a mirosurilor. Oferă o valoare excepțională.
Versatilitate: Spre deosebire de umpluturile de cauciuc, care pot deveni murdare și pot lăsa un praf negru pe haine și pe alte suprafețe, infillurile cu nisip sunt mult mai prietenoase pentru copii. Ele sunt versatile în sensul că nu sunt doar benefice din motive de preț sau de valoare, dar copiii și animalele de companie care pot folosi frecvent gazonul artificial vor beneficia de pe urma infill-ului de nisip.

Concluzie:
Așadar, proprietarii au mai multe opțiuni atunci când vine vorba de alegerea unui infill pentru gazonul artificial. În mod natural, valoarea și calitatea vor fi doi factori care influențează decizia de cumpărare și având în vedere acești doi factori, infillul cu nisip este în mod clar alegerea mai bună. Spre deosebire de infillul de cauciuc, cel de nisip – în special Durafill – vor asigura gazonul artificial cu un material de absorbție a șocurilor, cu efect de descurajare a bacteriilor, durabil, pentru a menține lamelele în picioare și care arată autentic.

 

Lasă un răspuns.