SPECIALIST VIDEO – Opţiuni de acoperire a unui teren de sport

Astăzi vreau să atingem împreună un subiect foarte des întâlnit în domeniul construcţiilor sportive – acoperirea terenului sportiv.

Peste 80% dintre proprietarii de terenuri sportive, se gândesc la alternative de acoperire a terenului sportiv pentru a creşte perioada de funcţionare a acestuia şi implicit, pentru a avea un profit mai mare.
Întrebarea care ne stă astăzi în faţă este: Ce opţiuni avem atunci când dorim acoperirea unui teren de sport (sau a unui bazin de înnot)
Ei bine, există 2 posibilităţi în acest caz, pe care le vom prezenta astăzi. Prima varianta de acoperire a unui teren de sport este balonul presostatic.

Structurile susţinute de aer nu au o bază rigidă, dar sunt susţinute de presiunea creată în mediul intern: aceste structuri sunt cunoscute sub numele de baloane presostatice şi sunt, în general, folosite ca acoperire pentru terenuri de tenis sau fotbal, datorită costului lor scăzut şi practic, ceea ce permite demontarea rapidă în lunile de vară. Fiecare structură poate fi proiectată cu o membrană, cu membrană dublă şi chiar triplă. Această din urmă se caracterizează prin economii mai mari în costurile de funcţionare, datorită pierderii de căldură mai mici.

Nu necesită un cadru solid, ele sunt pur şi simplu susţinute de suprapresiunea aerului din interiorul umflate prin intermediul unor pompe de aer adecvate. Potrivite pentru acoperirea zonelor medii/mari, acestea pot fi demontate şi reasamblate în doar câteva ore. Din cauza costului redus de instalare în comparaţie cu structurile fixe tradiţionale, sunt cele mai eficiente şi accesibile soluţie pentru spaţii interioare deschise temporare.
Principalul avantaj al sistemului de acoperire cu balon presostatic este uşurinţa cu care acesta poate fi instalat şi mutat în orice loc, deoarece nu este necesar un sistem de susţinere. Baloanele presostatice sunt susţinute prin intermediul aerului menţinut în interiorul acestuia de o uşoară suprapresiune, asigurată de generatorul de aer.

Baloanele presostatice sunt susţinute la sol de nişte ţevi de ancoraj, introduse în nişte „buzunare“ special amenajate. Ţevile sunt legate de fundaţia de beton prin intermediul unor inele metalice de ancoraj care se montează în fundaţie în etapă premergătoare turnării betonului. Întrucât este prevăzut un un sistem dublu de ventilaţie, generatorul poate produce atât aer rece, cât şi aer cald.
Baloanele presostatice sunt realizate din membrană PVC iar în interiorul acestora se menţine o presiune şi căldură constantă.
Sunt proiectate şi create să adere la cerinţele specifice ale clientului şi să se adapteze perfect la necesităţile diferitelor activităţi sportive.

Tenis, fotbal, volei sau înnot – nu contează pentru ce activităţi decideţi să utilizaţi această structură, echipa Atlas Sport o va personaliza pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră!

Beneficii ale balonului presostatic:

Investiţie iniţială mică;
Instalare şi viteză de demontare (în funcţie de mărime, 1/2 zile);
Posibilitatea descoperirii în timpul verii;
Constrângeri birocratice minime;
100% personalizat;
Disponibil în orice formă şi mărime;
Performanţe structurale deosebite, întreţinere minimă şi costuri operaţionale reduse;
Perioadă de viaţă – aproximativ 15 ani

În continuare vom discuta despre a 2-a varianta de acoperire a terenurilor sportive: structura metalică

Structurile metalice sunt preferate din ce în ce mai mult din cauza avantajelor acestui material de construcţie, care are o rezistenţă ridicată şi greutate redusă, stabilitate optime şi fiabilitate într-un timp scurt pentru a construi la cost favorabil. Structuri metalice sunt puternice, luminoase, elegante, confortabile şi nu necesită întreţinere.
Structurile metalice au o transparenţă maximă, interiorul este foarte luminos, cu mari deschideri laterale foarte mari pentru lumină şi ventilaţie. Spaţiul interior este optimizat şi au o rezistenţă ridicată la vânt şi zăpadă.
Sunt indicate în cazurile în care se doreşte să se asigure folosirea unei instalaţii în aer liber, în sezonul rece, sau ca o structură în perspectiva realizării unei instalaţii acoperitoare definitive.

Structura metalică, ca şi alte sisteme de acoperire, înseamnă o separare foarte clară dintre mediul interior şi cel exterior, astfel delimitându-se foarte clar lumina naturală de cea artificială.
Ele permit ca sportul să fie practicat 365 de zile pe an, în condiţii de siguranţă maximă.

Pentru realizarea construcţiei structurii metalice se propune varianta de proiectare, cu o durată de viaţă de 50 ani.
Calitate înalta
Estetic
Costuri reduse de întreţinere
Oţelul este necombustibil
Prietenos cu mediul
Componentele pot fi reutilizate
Puternic, durabil şi stabil
Construcţia este rapidă în comparaţie cu alte materiale
Rezistent la termite şi alte insecte distructive.

8 Commentarii

 1. Daniel Lupasc

  in data de 24/12/2017 la 8:18 am - Răspunde

  Buna ziua,
  Sunt interesat de o solutie de acoperire a unui teren de dimensiuni 35×20 (m).
  Va rog frumos sa imi prezentati ofertele pentru ambele variante atat cea cu balon presostatic cat si cea cu structura metalica.
  De asemenea va rog frumos in masura posibilului sa imi prezentati eventualele costuri de intretinere.
  Va multumesc frumos.

  • ATLAS SPORT

   in data de 27/12/2017 la 6:41 am - Răspunde

   Buna ziua!
   In cel mai scurt timp veti fi contactat telefonic sau prin email. O zi buna!

 2. Mișaca Hristu

  in data de 22/09/2020 la 9:34 pm - Răspunde

  Intr-un spatiu de 24x36m, doresc sa amplasez un teren de minifotbal acoperit pe structura metalica. Am vazut diverse filmulete in care structura metalica era alcatuita din grinzi cu zabrele arcuite, avand pe capete parti verticale cam pe 2.50-3.00m.
  Intrebari:
  1. Cat este sageata maxima a grinzii fata de cota finita a suprafetei de joc (gazonul sintetic impanat cu nisip cuartos si granule de cauciuc);
  2. Cum se numeste membrana de acoperire si ce cost are/mp?
  3. Preturile/mp ale membranei diferaa daca ea este intr-un strat, in doua sau trei straturi.
  Va astept!

  • ATLAS SPORT

   in data de 25/09/2020 la 12:24 pm - Răspunde

   Buna ziua,

   Am transmis mesajul dvs. colegilor mei. Vor reveni la dvs cu detalii.

   Multumim!

 3. Bogdan

  in data de 12/10/2020 la 5:31 am - Răspunde

  As vrea o oferta de preț pt o strcutura 18 pe 36 pt un teren de Tennis

  • ATLAS SPORT

   in data de 15/10/2020 la 6:13 pm - Răspunde

   Buna ziua,

   Am transmis mesajul dvs. colegilor mei. Vor reveni la dvs cu detalii.

   Multumim!

 4. Paul

  in data de 11/03/2021 la 10:05 am - Răspunde

  Buna ziua,
  Va rog trimiteti-mi o oferta de pret pt acoperirea unui teren tenis (35x 15)
  1 . Structura metalica
  2. Balon
  Multumesc!

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!