Diferența între iluminatul cu LED și Halogen pentru terenurile sportive

În articolul de față, vreau să vorbim despre diferențele dintre iluminatul cu LED și halogen, ambele opțiuni pentru iluminarea terenurilor sportive. Aflându-ne cu toții în misiunea de economisire a energiei, pentru a reduce costurile de funcționare ale facilităților, precum și pentru a reduce impactul asupra mediului, poate fi dificil să știm ce să facem pentru a economisi energie electrică.Astăzi vrem să punem becurile la încercare și să aflăm care este mai bun LED sau spoturi halogen? Au existat multe speculații cu privire la aceste două tipuri de becuri, unele spunând că lumina LED-urilor este prea scumpă, unii spunând că becurile cu halogen dau prea multă căldură și costă prea mult. Deci ce iluminat este mai bun pentru terenurile sportive?

Despre becurile cu halogen și cele cu LED-uri

Becurile tradiționale pe care le cunoaștem și le iubim cu toții constau dintr-un filament de tungsten, într-un bec din sticlă de gaz inert, cum ar fi argonul sau azotul. Când un curent trece prin filament, devine foarte fierbinte și oferă lumină.
Scopul becului este de a furniza lumină, astfel încât orice căldură emisă în proces este risipită de energie. Aceste becuri incandescente emit multă căldură, chiar mai mult decât lumina pe care o produc (aproximativ 80% căldură și doar 20% lumină) și, ca atare, nu sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic.
Becurile cu halogen pot avea o durată de viață mai lungă decât becurile de stil vechi, dar ele încă pierd multă energie ca și căldură. Aceste tipuri de becuri continuă să fie disponibile pe piață deoarece sunt simplu de utilizat și sunt ieftine de produs. Cu toate acestea, ele nu sunt eficiente din punct de vedere energetic și radiază multă căldură.

LED-urile (diode emițătoare de lumină) diferă de becurile tradiționale în modul în care produc lumină și spre deosebire de becurile standard nu au un filament care arde treptat. LED-urile produc lumina prin trecerea unui curent printr-un semiconductor. Folosirea LED-urilor este mult mai eficientă decât halogenul și becurile tradiționale și produce foarte puțină radiație termică (generând doar aproximativ 20% căldură și 80% lumină polar opus becului tradițional).
Nocturnele cu LED-uri pentru terenuri sportive sunt o tendință relativ nouă și o parte din efortul de a face terenurile mai eficiente din punct de vedere energetic, reducând, în același timp, facturile la electricitate.

Alte beneficii ale iluminării terenului de sport cu LED-uri

Pe lângă faptul că sunt mai durabile și mai eficiente, LED-urile pot fi benefice și în alte moduri. LED-urile luminează instantaneu și nu sunt afectate de pornirea și oprirea frecventă; ele produc un fascicul concentrat de lumină, făcându-le potrivite pentru o gamă largă de aplicații, inclusive aplicații sportive.
Ele sunt compacte și durabile, făcându-le potrivite pentru iluminatul interior și exterior; și sunt foarte precis controlabile permitând un control foarte dinamic al intensității, culorii și distribuției luminii.

Lasă un răspuns.