Gazonul sintetic este suprafața ideală pentru fotbal
Gazonul sintetic este suprafaţa ideală pentru sporturile şi atletismele de înaltă performanţă, cum ar fi fotbalul. Atunci când vorbim sport în care există utilizări intense şi frecvente, suprafeţele de performanţă sunt critice. Există mai multe stiluri de gazon sintetic pe piaţă care sunt concepute special pentru terenurile de fotbal.
Spre deosebire de terenurile de fotbal cu gazon natural care necesită mai mulţi litri de apă din cauza suprafeţelor lor mari, terenurile cu gazon sintetic nu necesită absolut nici un fel de udare. Acest lucru poate economisi sume mari de bani în timp, în special în lunile mai uscate, în care terenurile de fotbal cu gazon naturală necesită mai multă udare. Şi pe lângă aceasta, terenurile de fotbal cu gazon sintetic rămân luxuriante şi sănătoase pe parcursul tuturor anotimpurilor. Chiar şi în cele mai aspre condiţii meteorologice, un întreg teren de fotbal al gazonului artificial va rămâne verde. Costurile totale de întreţinere pentru terenurile cu gazon natural depăşesc cu mult costurile legate de gazonul sintetic atunci când privim la costurile anuale de întreţinere.
Gazonul sintetic pentru atletism şi terenurile de fotbal este proiectat special pentru durabilitate completă pentru a rezista celor mai dificile şi mai dure meciuri. Spre deosebire de gazonul natural, care necesită o întreţinere constantă şi nu rezistă la performanţele sportive îndelungate, gazonul sintetic rămâne stabil, joc după joc.
Gazonul sintetic pentru fotbal are un strat de umplere, care este format din mici granule de cauciuc şi particule de nisip care se fixează între fibrele de gazon artificial. Umplutura ajută să acţioneze ca o pernă pentru sportivi, asigurându-se că impactul şi contactul sunt mai puţin dăunătoare, reducând astfel posibilele răniri. Fibrele din polietilenă asigură comparabilitatea texturii cu gazonul natural, asigurându-se că suprafaţa terenului de fotbal nu este prea tare sau alunecoasă. Studiile au arătat că terenurile cu gazon artificial au o tracţiune mai asemănătoare cu terenurile de gazon natural.
Performanţa generală a performanţelor a fost, de asemenea, dovedit a fi mai bună pe terenurile de fotbal din gazon sintetic, decât pe terenurile de fotbal de gazon natural. Studiile au arătat o apariţie semnificativ mai mică a durerilor musculare, mai puţine lovituri, mai puţine leziuni şi mai puţine accidentări de ligamente pe terenurile de fotbal cu gazon sintetic.
Întreţinerea terenului de fotbal este minimă cu gazonul sintetic. Aerarea, perierea şi măturarea sunt cele mai necesare pentru a menţine calitatea terenului de fotbal. Aerarea gazonului artificial ajută la asigurarea faptului că stratul de umplere nu se compactează. Periajul menţine nivelul de umplere, precum şi păstrarea lamei în poziţie verticală şi separată.
Măturarea este necesară pentru a scoate frunzele şi alte resturi care ar putea afecta suprafaţa terenului. Ploaia şi alte lichide sunt uşor evacuate cu sistemul de drenare artificială a gazonului. Acest lucru împiedică dezvoltarea ciupercilor şi bacteriilor în gazon. De la întreţinere uşoară şi durabilitate, la siguranţa şi rentabilitate, terenurile de fotbal cu gazon artificial sunt mai bune decât terenurile cu gazon natural.