Plan de întreținere al gazonului natural. Cum să va păstrați gazonul ca nou!

Tuturor ne place să avem o curte frumos amenajată sau un teren de sport cu un gazon verde și bine îngrijit.  Fie că este vorba de gazonul din curtea casei, ori cel de pe terenul de sport, acesta ar trebui să ofere cele mai bune condiții estetice și de joc. Când sunteți echipat cu cunoștințe despre cum să vă mențineți gazonul cu ușurință, sunteți pe cale să aveți o grădină invidiată de vecinii dumneavoastră sau un teren de sport de care jucătorii vor fi pe deplin satisfăcuți.

Nu lăsați buruienile să se dezvolte
Indiferent dacă aveți gazonul din semințe sau ați cumpărat gazonul de la un furnizor local atunci când v-ați mutat în casă dvs., din păcate, grădina sau terenul dvs. nu va fi imun față de buruieni. Va părea că acestea apar de nicăieri și se pot răspândi peste noapte.
Trucul este să vă asigurați că le eliminați imediat ce apar. Există un număr mare de produse disponibile pe piață, inclusiv spray-uri, însă asigurați-vă că achiziționați un produs adecvat de buruieni, în funcție de gazonul pe care îl aveți și unul care va aborda buruienile specifice care au fost germinate. Cu cât le lasati mai mult, cu atât se vor raspandii mai mult.

Nu treceți cu vederea îngrășământul
Fertilizarea gazonului dvs. în mod regulat va asigura că acesta are cea mai bună șansă de a supraviețui condițiilor meteorologice dure. Atunci când gazonul dvs. are o cantitate perfectă de substanțe nutritive esențiale, acesta are șanse mai mari să înfrunte căldura verii, perioade lungi de secetă și chiar boli nefericite. Fertilizarea gazonului este cea mai bună metodă de a-i da un impuls nutrienților esențiali. Alegeți din îngrășăminte organice sau neorganice și administrați-le cel puțîn de două ori pe an.

Aerarea este esențială
În plus, peluza noastră verde intensă devine compactată sub greutatea piciorului și, că urmare, apă și nutrienții se străduiesc să pătrundă în sistemul rădăcinii. Folosiți un furcă sau o mașină de aerare pentru a curăța sistematic găurile mici în gazon și a-i da o șansă să respire.

Mențineți gazonul udat
Asigurați-vă că udați gazonul dimineața, sau după ce soarele a coborât, în special în timpul verii, astfel încât să nu piardă apă prin evaporare. În funcție de restricțiile de apă din zona dvs., este posibil să puteți utiliza un sprinkler sau un sistem automat de udare pentru a vă ajuta. Aveți grijă să nu “înnecați” gazonul, deoarece puteți slăbi frunzele și puteți cauza răni rădăcinilor.

Tăierea gazonului
În funcție de varietatea de gazon disponibil, este posibil să fie necesară cosirea mai deasă a gazonului. Nu lăsați firul să crească prea lung, deoarece este mult mai ușor să îl îngrijiți când e cosit în mod regulat.
Planul dvs. de întreținere a gazonului nu este necesar să fie strict, totuși, urmând câteva îndrumări brute, veți putea să vă păstrați gazonul în condiții optime și să permiteți familiei și jucătorilor să se bucure de el chiar mai mult.

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!