Întreținerea terenurilor multisport în 3 pași simpli

Terenurile multisport s-au dovedit a fi o alegere populară pentru școlile și cluburile sportive care caută un teren multisport durabil. Ca și în cazul oricărui teren sportiv cu gazon sintetic, este totuși important să rețineți că gazonul multisport necesită întreținere redusă, dar totuși necesită. Iată principalele considerații pentru a vă asigura că gazonul dvs. artificial rămâne în formă optimă.

Teren multisport

 

Îndepărtați deșeurile/resturile
Utilizați o greblă sau o suflantă de frunze pentru a îndepărta deșeurile și resturile de moloz de pe suprafața gazonului. Trebuie să aveți grijă, totuși, să nu îndepărtați umplutura de nisip dacă gazonul este o suprafață cu infill.
S-ar putea să pară un sfat simplu, dar curățarea de deșeuri care se așează pe gazonul artificial va conta foarte mult pentru ca gazonul să-și mențină performanțele ridicate.

Periați suprafața
Periajul este cheia pentru menținerea unui teren cu gazon multisport de înaltă performanță și pentru asigurarea faptului că acesta continuă să arate cât se poate de bine. Poate fi utilizat un pieptene pentru perierea ușoară, însă o perie mecanică, va oferi o periere mai detaliată.
Această acțiune va ridica firul gazonului și va oferi asigurarea că va continua să arate atractiv pentru utilizatori. Periajul gazonului artificial este deosebit de important după perioade de utilizări intense.

Nu ignorați infillul
De-a lungul timpului, s-ar putea să observați că nivelurile de umplere din gazonul multisport au scăzut, motivul ar fi pentru că este adesea îndepărtat de pe suprafața terenului, pe tălpile pantofilor de sport.
Așadar, adăugarea de infill-uri în jurul zonelor care au o utilizare sporită, cum ar fi locurile de penalty și marginile, va ajuta la prevenirea distribuției inegale.

De asemenea, vă recomandăm să apelați la un personal specializat pentru a efectua un regim de întreținere temeinic, permițându-i să ridice umplutura și să o redistribuie uniform pe suprafața gazonului artificial.

 

Lasă un răspuns.