Lucruri de luat în considerare la construirea unui nou complex sportiv

Complex sportiv – Lucruri de luat în considerare la construirea unui nou complex sportiv

Construirea unui nou complex sportiv este o alegere provocatoare dar plină de satisfacții. Deținerea și menținerea unui spațiu în care oamenii să se poată bucura de activități recreative este bună pentru sănătatea, starea de bine și relaționarea oamenilor din comunitate.
Totuși, acesta este un proces complicat. Există o mulțime de diverși factori de care trebuie ținut cont în construcția unui complex sportiv de ultimă oră. Iată primele lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a începe să construiți.

1. Activități

Primul lucru pe lista noastră sunt activitățile. Când construiți un complex sportiv nou, trebuie să vă întrebați ce activități doriți să găzduiți. Aceasta include întrebări despre zonele necesare diferitelor sporturi, precum și despre grupurile de vârstă pe care intenționați să le deserviți.
Amintiți-vă că o echipă de fotbal școlară va avea nevoie de siguranță și abilități diferite decât o echipă de club, spre exemplu. Stabiliți exact activitățile pe care intenționați să le găzduiți; aceasta va ajuta echipa de proiectare să construiască un complex sportiv potrivit.

2. Selectarea contractantului

Următorul mare considerent de pe lista noastră este selecția contractorului. Există o mulțime de contractori diferiți, pe un spectru larg de calitate. Aveți încredere în dvs.: Cu siguranță doriți să alegeți o companie care a construit terenuri sportive înainte și are ani de experiență în spate, așa cum este compania Atlas Sport.
Construirea a câteva complexe nu este suficientă pentru a-i transforma în contractori. Vizitați site-ul lor web, vedeți proiectele anterioare și cereți Testimoniale. Atlas Sport îndeplinește toate aceste considerente.
Puteți avea cea mai inovatoare, uimitoare viziune asupra complexului în mintea dvs. Cu toate acestea, dacă angajați contractantul greșit, produsul finit nu se va apropia de visele inițiale. Asigurați-vă că găsiți un contractor de încredere, cu angajați cu experiență și referințe bogate.

3. Reglementări privind construcția

În funcție de locul în care se află terenul dvs., orașul sau localitatea, vor exista legi și reglementări de construcție diferite. Este imperativ să le înțelegeți și să vă asigurați că planul dvs. este în concordanță cu acestea înainte de a începe construcția.

4. Selectarea gazonului

Pentru complexul dvs. sportiv, există câteva întrebări importante pe care trebuie să vi le puneți atunci când vine vorba de selecția gazonului. Prima întrebare importantă este: gazon artificial sau natural?

Dacă alegeți gazonul natural, trebuie să vă gândiți la:

Fire/lăstari vs. semințe
Rată de plantare
Data de plantare
Îngrăşământ
Aplicații erbicide
Cultivare
Rulare

complex sportiv

5. Irigare și scurgere

Două lucruri importante, indiferent de tipul de teren pe care îl creați, sunt irigarea și drenarea. În timp ce nu este nevoie să irigați terenurile cu gazon sintetic, trebuie să vă faceți griji în legătură cu scurgerea. Asigurați-vă că înțelegeți dacă terenul dvs. se află pe un teren inundabil.
Pentru terenurile cu gazon natural, irigarea este un punct de mare interes  Dacă conținutul de apă al terenului dvs. scade sub 60%, gazonul devine mai fragilși poate muri. Suplimentarea cu apă este necesară atunci când precipitațiile naturale nu sunt suficiente pentru a menține terenul sănătos după ce solurile s-au uscat.
Condițiile meteorologice cum ar fi temperatura, lumina soarelui, vântul, umiditatea și precipitațiile naturale influențează cantitatea de apă necesară pentru terenul dvs. O modalitate bună de a înțelege acești factori este de a strânge date meteorologice istorice pentru zona dvs.
Când vine vorba de irigare, puteți alege între sisteme portabile sau sisteme de sol. Alegerea dvs. va depinde, probabil, de datele meteorologice istorice pentru zona dvs., de bugetul dvs. și de amenajarea complexului dvs. sportiv.

6. Siguranța meteorologică severă

Următoarea problemă importantă pe care trebuie să o țineți cont este siguranța meteorologică severă. În funcție de locația dvs., pot există o mulțime de amenințări meteorologice diferite care pot deteriora complexul, leza jucătorii și spectatorii și chiar pot produce răni.
Fulgere sunt una dintre cele mai comune și periculoase condiții meteorologice severe, care pun complexe sportive în risc. Când vă construiți facilitatea, cea mai bună practică de siguranță pentru vreme este instalarea unui sistem de detectare a trăsnetelor.
complex sportiv

7. Iluminarea

Următorul lucru pe care trebuie să-l luați în considerare atunci când construiți un nou complex sportiv este iluminarea. Chiar dacă nu intenționați să găzduiți jocuri de noapte, aveți nevoie de iluminare din motive de securitate. Când majoritatea oamenilor construiesc un complex sportiv nou, planifică să găzduiască jocuri de noapte. Acesta este doar un alt mod de a face mai mulți bani din investiția dvs. Prin urmare, iluminarea terenului este o investiție bună.
Cea mai bună metodă este utilizarea iluminării cu LED-uri. Știm că utilitățile reprezintă o cheltuială semnificativă pentru operațiunile zilnice ale unui complex sportiv. Dacă decideți să utilizați iluminarea cu LED-uri în design-ul complexului sportiv, puteți reduce drastic factură electrică lunară.
În plus, becurile LED durează mai mult decât cele tradiționale. Acestea sunt deosebit de importante pentru facilitățile sportive interioare deoarece nu generează căldură la fel ca becurile tradiționale. Prin urmare, veți reduce costurile de răcire și vă veți menține sportivii în siguranță.

8. Parcare

Ultimul element de pe lista noastră este ceva la care mulți oameni nu se gândesc atunci când încep să proiecteze un complex sportiv. Cu toate acestea, parcarea este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le luați în considerare. Serios: NU PUTEȚI OMITE PARCAREA.
De ce? Dacă doriți să concurați cu alte facilități pentru a găzdui turnee și competii, trebuie să îndepliniți criteriile de parcare minime per eveniment. Organizatorii care găzduiesc evenimente au de obicei nevoie de  50-100 de spații de parcare.
Un alt factor care trebuie luat în considerare atunci când vine vorba de parcare este răspunderea în cazul în care o mașină este lovită de o minge sau de alte echipamente. Plasele sunt o idee bună pentru locurile de parcare de lângă terenurile sportive, dar este important să aveți semne care să ateste că nu sunteți răspunzători pentru daunele sau vătămările cauzate de joc.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile importante în construirea unui complex sportiv.  După cum am spus mai înainte, există o mulțime de lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când vă îmbarcați într-un proiect ca acesta. Ce alte lucruri considerați atunci când începeți un proiect nou ca acesta? Spuneți-ne în comentarii.

2 Commentarii

 1. Farkas Adrian

  in data de 17/07/2019 la 10:28 am - Răspunde

  Sunt interesat de constructia unei baze sportive -club sportiv- din fonduri europene nerambursabile.
  Ma puteti ajuta ?

  • ATLAS SPORT

   in data de 17/07/2019 la 12:15 pm - Răspunde

   Buna ziua,
   Va rugam contactati-ne la unul din numerele de telefon 0755085354 sau 0728272505 sau email contact@atlassport.ro unde să adaugați și un numar de telefon la care puteti fi contactat pentru a va oferi toate informatiile necesare.
   Multumim.

Lasă un răspuns.