Mentenanța gazonului sintetic: cum îl păstrăm verde timp îndelungat?

Gazonul sintetic, are, am putea spune, propriul fan club, și pe bună dreptate. Acesta rămâne verde și vibrant, sezon după sezon. Dar, la fel ca toate facilitățile sportive, el începe să arate efectele anilor de joc. Dacă gazonul dvs. nu a ajuns la sfârșitul vieții sale utile, dar v-ați dori totuși să arăte mai bine decât în prezent, iată câteva sfaturi pentru a-l aduce înapoi la gloria lui originală.

Mentenanța gazonului sintetic: cum îl păstrăm verde timp îndelungat?

Mențineți-l curat
Nu există o suprafață atletică care să se îmbunătățească nefiind îngrijit. Ca orice altă suprafață, un teren de gazon sintetic  trebuie să beneficieze de curățarea regulată. Aceasta începe cu întreținerea preventivă. Stabiliți reguli despre ceea ce este permis (și interzis) pe sau în apropierea suprafeței. Guma de mestecat, fumatul, alimentele și băuturile (cu excepția apei) și multe altele, nu trebuie aduse pe teren. Cu cât impuneți mai mult această regulă, cu atât mai curat va rămâne gazonul.
Utilizați o suflantă de frunze pentru a îndepărta resturile de pe teren. Dacă observați că ceva a murdărit gazonul, trebuie să utilizați mai întâi o soluție ușoară. Dacă pata rămâne, contactați instalatorul de gazon și solicitați îndrumare.

Poziția verticală a fibrelor


Un alt aspect al prelungirii duratei de viață a unui gazon sintetic și păstrarea aspectului estetic, este asigurarea faptului că fibrele rămân în poziție verticală. Îngrijirea regulată vă poate ajuta să realizați acest lucru. Îngrijirea va menține fibrele încorporate sub umplutură și poate ajuta la îndepărtarea resturilor. Frecvența și tipul de îngrijire vor varia în funcție de recomandările producătorului și de cantitatea de utilizare a terenului.
Îngrijirea poate avea mai multe forme. Uneori, sub forma procesului în care o perie specială este trasă în spatele unui vehicul utilitar. Echipamentele de îngrijire electrice sunt o altă opțiune; acest tip de utilaje au în general perii de acțiune rotativă. O a treia formă de îngrijire este scarificarea, care implică utilizarea unui măturător. În toate tipurile de îngrijire, scopul este același: prevenirea sau remedierea compactării suprafeței, redistribuirea și renivelarea umpluturii și aducerea din nou a fibrelor în poziție verticală. Fără acest tip de întinerire, terenul va începe să arate neîngrijit.

Verificarea periodică
Un dezavantaj al terenului cu gazon sintetic este acela că, spre deosebire de omologul său natural, un teren sintetic, odată deteriorat, nu se poate repara. Dacă problema nu este corectată, daunele vor continua să devină mai mari. Constant, verificați terenul de micile daune ce pot apărea, și luați măsuri. Amintiți-vă că daunele minore pot fi mai puțin costisitoare dacă sunt semnalizate din timp.
Amintiți-vă că orice tip de teren, fie el și unul cu gazon sintetic mai are nevoie de întreținere pentru a-și păstra aspectul și a atinge performanțe maxime. La urma urmei, este o investiție de pe urma căreia vreți să profițați la maxim.

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!