Pregateste-ti corpul si mintea pentru noul sezon

Oricat de mult te-ai stradui, iti este mai dificil ca iarna sa te mentii sanatos – poti raci sau, mai grav, poti face o gripa suparatoare. Insa, odata venita primavara, a venit momentul sa iesi din „barlog” si sa revii la obiceiurile sanatoase. Martisorul, este simbolul reinnoirii si renasterii naturii, de aceea, este momentul perfect sa iti pui corpul in miscare, dar si mintea. Reaminteste-ti cateva dintre ritualurile benefice sanatatii:

Fa din somn o prioritate – Somnul este cel mai important bioritm, insa este prea frecvent ignorant. In cazul adultilor, se recomanda 8-9 ore de somn pe noapte. Dormitorul trebuie sa fie cat mai intunecos posibil si trebuie sa inchizi televizorul sau telefonul, care emit lumina albastra si care te impiedica sa te odihnesti bine. Pentru a-ti pregati mintea pentru somn dupa o zi activa, poti utiliza si meditatia, aloca 5 minute gandurilor positive inainte sa te pui la somn.

Gaseste motive sa faci miscare – Odata cu venirea primaverii, vremea prietenoasa ne imbie sa ne reluam acest obicei pe cat de simplu, pe atat de sanatos. Nu mai ai nici o scuza sa nu faci miscare. Specialistii recomanda minimum 10.000 de pasi pe zi. De asemenea, poti profita de un antrenament in aer liber cu ajutorul echipamentelor de fitness de exterior.

Potriveste-ti „alarma”– O alarma buna poate fi folosita pentru a ne reaminti sa ne propunem si sa ne si tinem de obiceiurile sanatoase. Poti, de exemplu, sa folosesti o alarma prin care esti anuntat ca trebuie sa iti faci rutina dinaintea somnului, insa la fel de bine poti folosi o alarma care se te anunte sa bei apa sau sa te ridici din cand in cand de la birou (daca efectuezi o munca sedentara).

Intampina ziua cu energie – Profita de avantajul ca soarele rasare mai devreme pentru a-ti regla ritmul circadian, cunoscut si ca ceasul organismului. Dormi suficient si, atunci cand poti, stabileste-ti sa mergi intr-o plimbare de 20 de minute dupa ce te trezesti. Soarele iti va echilibra ceasul intern si, totodata, iti va regla somnul de noapte ca acesta sa fie mai odihnitor, iar tu sa te trezesti dimineata revigorat.

Atlas Sport va ureaza o primavara frumoasa!

Lasă un răspuns.