Recomandări pentru terenurile sportive rezidențiale

Pe măsură ce terenurile sintetic cresc în popularitate pe stadioane, școli și centre sportive din întreaga țară, interesul pentru gazonul artificial nu a fost niciodată mai mare. Cu acest interes vine o nouă generație de proprietari de locuințe, dornici să-și îmbunătățească calitățile sportive pe propriul teren din curtea casei.
Dacă vă numărați printre proprietarii care își doresc să aibe propriul teren de sport instalat în curte, iată câteva lucruri pe care ați dori să le luați în considerare:

1. La ce sport (uri) vreau să-l folosesc?
Au dispărut zilele când același tip de gazon artificial era folosit pentru toate sporturile. Suprafețele de astăzi sunt, în general, fabricate cu o activitate specifică în minte, motiv pentru care probabil veți vedea o înălțime mai mare firului pentru un teren de fotbal 3G, față de un teren de tenis cu gazon artificial.
Decideți ce sport (sau sporturi, dacă sunteți deosebit de activ)  doriți să jucați pe teren de la bun început; acest lucru va permite instalatorului ales, să vă recomande un produs care să funcționeze bine și să reziste testului timpului.

2. Îl voi putea întreține în mod corespunzător?
Părerea greșită despre gazonul artificial este că, odată ce a fost instalată, nu mai necesită întreținere. Din păcate, treaba nu stă așa. Gazonul artificial – fie că este folosit pentru sport, fie pentru amenajări peisagistice – necesită o întreținere redusă. Deci, va trebui să vă gândiți și la acest aspect înainte de-al instala.

Realitatea este că gazon artificial nu este nici pe departe anevoios din punct de vedere al întreținerii, așa cum este gazonul natural. Principalele sarcini pe care trebuie să le îndepliniți sunt:

Îndepărtarea frunzelor și resturilor
Perierea gazonului în mod regulat
Smulgerea oricăror buruieni sau plante care ar putea să crească din semințele suflate pe gazon.

De asemenea, vă recomandăm să contactați o dată pe an un specialist în gazon artificial pentru a completa și a redistribui umplutura, precum și pentru a ridica firele cu o perie mecanică, deoarece aceasta va extinde viața gazonului.

3. Ce durată de viață va avea gazonul?
Nu există un răspuns corect în ceea ce privește durata de viață, dar vă puteți da cu siguranță șansa cea mai bună de a avea un teren care să treacă testul timpului, fiind realist în privința frecvenței utilizării și cât de frecvent veți fi dispuși să îl mențineți.
Atâta timp cât suprafața cea mai potrivită este selectată pentru nevoile dvs. și este apoi îngrijită în mod corespunzător, vă puteți aștepta să dureze mulți ani – în timpul căreia vă puteți bucura de nenumărate ore de sport și distracție.

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!