Rolul pardoselilor sportive în sălile de sport din școli

Părinții, profesorii, antrenorii … toți vor să protejeze elevii și să îi mențină sănătoși. De aceea, probabil vor apărea întrebări cu privire la impactul pe care materialele de construcție pentru sălile de sport l-ar putea avea asupra sănătății elevilor, precum și asupra profesorilor. Arhitecții care lucrează la proiectele de construcții școalare se străduiesc să proiecteze spații care sunt plăcute din punct de vedere estetic, sigure și funcționale. Aceasta poate include și să se gândească la efectul pe care îl poate avea mediul interior al sălii asupra ocupanților. În ultimii ani, mișcarea “eco” a construcțiilor a pus accentul pe impactul unui proiect asupra mediului sau sănătății planetei. Alegerile și materialele care nu afectează mediul înconjurător oferă sănătate utilizatorilor, iar cercetările arată că utilizatorii așteaptă ca sălile în care se joacă și învață, să fie locuri sigure și sănătoase.

Printre caracteristicile superioare ale sălilor ar trebui să se regăsească:

Lumină naturală și iluminare interioară bună
Accesibilitatea la natură și la vedere în aer liber
Materiale de construcție non-toxice
Design și construcție care încurajează activitatea fizică

Când vine vorba de tineri și școlile pe care le frecventează, nu există nici o îndoială că un mediu interior sănătos are prioritate. Agenția pentru Protecția Mediului spune că copiii petrec 90% din timp în casă, iar majoritatea timpului este la școală.
De la obezitate în copilărie, la problemele respiratorii, cum ar fi astmul, există legături directe cu rolul pe care îl au pardoselile sportive de înaltă calitate și proiectele de construcțîi școlare mai sănătoase.

Facilitățile sportive noi sau cele renovate, pot spori interesul și participarea la sporturile școlare, oferind în același timp o experiență mai bună pentru orele de educație fizică.
Practicile de construcție sănătoase fac ca mediul interior să fie mai sigur prin reducerea poluanților cunoscuți sub denumirea de compuși organici volatili (COV) în aer. Studiile arată că COV pot agrava alergiile și astmul la copii.

Cum identificăm pardoselile mai sănătoase
Orice producător poate pretinde că materialele lor sunt sigure și ecologice, dar au dovezi care să le susțină? Cea mai bună modalitate de a confirma dacă lucrați cu o companie credibilă este să căutați certificări de la terțe părți.
În școli, licee și cluburi sportive, pardoelile sportive ajută la formarea dezvoltării fizice pentru toate categoriile de sportivi – de la copii mici care încep să se joace, până la studenții și adulți care desfășoară activități fizice intense la nivel de amator sau nivel competițional.
Atlas Sport vă pune la dispoziție o gamă de soluțîi concepute pentru a satisface orice nivel de performanță solicitat și totodată putem găsi cele mai bune soluții adaptate bugetului clientului. Toate pardoselile pe care vi le oferim sunt concepute pentru siguranța și confortul utilizatorilor având o lungă durată de viață și fiind astfel un răspuns rentabil la diverse nevoi și proiecte.

 

Lasă un răspuns.