România câștigă turneul internațional al campionilor din Tunisia

Cinci campioni europeni au făcut istorie în Tunisia, după ce au câştigat un turneu internaţional de 6 echipe cu Ungaria, Portugalia, Tunisia, Coasta de Fildeş şi Irak.
România, care este o superputere la Minifootbal European a câştigat 5 titluri consecutive europene între 2011-2015, călătorind în Tunisia pentru Turneul Campionilor Internaţionali, găzduit şi organizat de Federaţia de Minifotbal Tunisian. Evenimentul a făcut parte din pregătirea tunisiană pentru Cupa Mondială de Minifotbal WMF, care va avea loc în luna august.
România a atras Ungaria şi Irakul în etapa de grup şi a terminat pe prima poziţie după ce a înfrânt Irakul cu 6-0 şi a obţinut 0-0 cu Ungaria. În semifinală, România a bătut Portugalia cu 2-1 şi a trecut pentru a-şi întâlni rivalii şi vecinii – Ungaria pentru a două oară. Finalul a fost un meci dur şi strâns ca prima întâlnire dintre echipe, dar de data aceasta românii au reuşit să obţină o victorie de 3-1 şi să câştige titlul.

Attila Tackas, secretar general al Federaţiei Române de Minifotbal, a fost foarte fericit după finală: “O mare victorie pentru echipa naţională a României. Aceasta a fost o ocazie fantastică pentru ca România să-şi testeze forţa la un nivel internaţional de competiţie iar băieţii au acumulat o experienţă importantă pentru viitorul EURO “. Tackas, care este şi secretar general al EMF, a comentat contribuţia turneului la dezvoltarea minifotbalului ca sport: Au fost fericiţi să întâlnească ţări precum Coasta de Fildeş şi Irak, cred că este un lucru minunat să vezi dezvoltarea minifotbalului pe continentul european şi dincolo de el, sportul devenind tot mai mare şi mai mare în fiecare an. Suntem fericiţi să ajutăm alte ţări să dezvolte jocul cu cunoştinţele şi experienţa noastră “.

În final, Attila Tackas şi echipa română aşteaptă cu nerăbdare să se întoarcă în Tunisia pentru Cupa Mondială, în august: “Mulţumim Asociaţiei de Minifotbal din Tunisia şi Preşedintelui Achraf Ben Sâlhă pentru invitaţie şi abia aşteptăm să ne întoarcem”.
Va putea România să câştige Cupa Mondială din Tunisia în luna august? Vom vedea.

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!