SPECIALIST VIDEO: Diferenţa dintre gazonul sintetic de fotbal şi cel multisport (Gazon fotbal vs. Gazon multisport)

Astăzi vom afla împreună care sunt diferenţele dintre gazonul sintetic de fotbal şi cel multisport sau multifuncţional, pentru a putea lua decizia înţeleaptă atunci când doriţi să vă construiţi un teren de sport sintetic.
Gazonul sintetic sportiv permite milioanelor de jucători profesionişti şi amatori să practice jocul preferat pe tot parcursul anului şi, cel mai important, să facă acest lucru în cele mai bune condiţii posibile. Oferă durabilitate, confort pentru jucători, nu trebuie udat sau tuns, se poate juca pe el în orice lună din an – avantajele sunt foarte multe şi din acest motiv este o suprafaţă atât de populară pentru iubitorii de sport.Dacă vă doriţi un teren de sport cu gazon artificial, înainte de construcţia terenului de sport, dumneavoastră trebuie să alegeţi tipul de gazon cu care se va acoperi terenul.

Gazonul sintetic reprezintă alegerea a mai mult de 80% dintre clienţii care ne contactează – şi ne contactează mulţi clienţi: anul trecut am avut aproape 800 de solicitări. Gazonul artificial este o suprafaţă inovatoare, care reproduce aspectul gazonului natural. Acesta este creat din fibre sintetice şi utilizat într-o varietate de sporturi.

De ce?
Avantajele gazonului sintetic sunt evidente:– spre deosebire de terenurile din gazon natural, unde se pot desfăşura în jur de 250 de ore de joc pe sezon, pe terenurile din gazon sintetic se poate juca şi desfăşura activităţi, oricând, în orice perioadă a anului.
– indiferent de condiţiile meteorologice, gazonul artificial îşi păstrează caracteristicile
– este uşor de întreţinut
– datorită gamei de culori multicolore, gazonul articifial poate arată exact ca şi cel natural
– gazonul artificial este ecologic şi reciclabil
– nu necesită apă, deci nu va exista risipă de apă pentru funcţionarea şi întreţinerea acestuia
– nu necesită tuns, aşadar fără emisii de CO2 şi implicit, fără pesticide.

Acestea sunt doar câteva dintre principalele beneficii oferite de gazonul sintetic.

Dar cum puteţi alege dumneavoastră care tip de gazon se potriveşte cel mai bine pe terenul dumneavoastră de sport?
Dintre un gazon sintetic pentru fotbal şi un gazon multisport, ce ar trebuie să alegem?Haideţi să vedem: Nici o suprafaţă nu este perfectă şi fiecare are atuurile ei.

Gazonul multifuncţional:
– are firul mai scurt (~20 mm)
– are infill de nisip cuarţos, fără granule de cauciuc
– este o suprafaţă mai rigidă ceea ce îl face utilizabil pentru sporturi ca tenis, handbal, baschet şi desigur fotbal
– faptul că este mai rigid îl face ideal pentru un teren multifuncţional, însă în implică faptul că nu este aşa de moale pentru jocul de fotbal spre exemplu.
Gazonul pentru fotbal:
– are firul mai lung (40-60 mm)
– necesită infill de nisip cuarţos şi granule de cauciuc
– aceste granule de cauciuc crează o suprafaţă moale şi confortabilă, ideală pentru jocul de fotbal însă înseamnă de asemenea că pe acest gazon nu mai sar mingile de handbal, tenis, baschet.
Deci: multifuncţional – fir scurt, rigid, ideal pentru mai multe sporturi.

Fotbal: fir înalt, moale, ideal şi utilizabil doar pentru fotbal.

În final, alegerea vă revine şi trebuie făcută în funcţie de nevoile dumneavoastră. Important este să vă gândiţi pentru ce veţi utiliza terenul de sport?
Dacă doriţi un teren pentru fotbal/handbal sau fotbal/tenis, baschet, sau toate de mai sus – atunci un gazon sintetic multifuncţional este perfect pentru terenul dumneavoastră.
Dacă vă doriţi un teren pe care să jucaţi 90% din timp fotbal şi rareori alte sporturi – atunci recomandarea mea este să alegeţi mai degrabă un gazon care să fie excelent pentru fotbal.

Atlas Sport este cea mai mare echipă specializată în construcţii sportive din România, cu un portofoliu de sute de clienţi în România şi Europa.
Pentru mai multe informaţii, oferte de preţ sau orice aveţi nevoie pentru realizarea terenului dumneavoastră de sport puteţi apela la noi cu cea mai mare încredere – ne găsiţi pe www.atlassport.ro, pe FB şi pe principalele reţele sociale (www.atlassport.ro, facebook.com/AtlasSportRo)
Vă rog lăsaţi un coment la video să ştiu cum vi s-a părut, dacă v-a fost de ajutor.

2 Commentarii

 1. Das Doru

  in data de 20/03/2020 la 7:21 am - Răspunde

  Am solicitat acum aproximativ 10 zile o oferta de la dvs pentru 270 mp gazon pentru fotbal care se monteaza in curtea unei gradinite,va rog sa imi raspundeti. Tel 0722645965

  • ATLAS SPORT

   in data de 23/03/2020 la 2:37 pm - Răspunde

   Buna ziua,

   Ne cerem scuze pentru intarzierea raspunsului. Transmit colegilor sa revina cat mai curand cu un raspuns la dvs.

   Multumim pentru intelegere.

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!