Teren sintetic de fotbal

Teren sintetic de fotbal from Atlas Sport

Gazonul artificial este deja folosit de câteva decenii. Acesta a fost dezvoltat iniţial pentru a depăşi limitările ierbii naturale. Însă primele versiuni nu erau proiectate special pentru fotbal, ceea ce schimbă simţitor calitatea jocului. Prin urmare, fotbalul nu îmbrăţişa ideea de meciuri la nivel înalt pe suprafeţe artificiale. Schimbarea a intervenit când producătorii au început să dezvolte suprafeţe special concepute pentru fotbal. Aceştia au produs un gazon care imita perfect iarbă naturală.

În zilele noastre, conceptul este de a produce gazon cu fire lungi şi spatiate, cele mai multe dintre sisteme fiind umplute cu nisip şi granule de cauciuc pentru a prelua şocul la alergare. Această nouă generaţie de gazon artificial s-a dovedit a fi cea mai favorabilă pentru fotbal până în prezent.

Gazonul pentru fotbal permite milioanelor de fotbalişti să practice jocul preferat pe tot parcursul anului şi, cel mai important, să facă acest lucru în cele mai bune condiţii posibile. S-a terminat cu suprafeţele neadecvate pentru joc şi cu meciurile abandonate!

Cele mai importante avantaje ale gazonului sintetic pentru un teren de fotbal:

1. Rezistenţă la condiţiile climatice dificile

Multe regiuni ale lumii suferă de condiţii climatice extreme, că rezultat, sun de multe ori lipsite de terenuri adecvate de gazon natural. Fie climă face din creşterea şi întreţinerea unui asemenea teren o povara, fie resursele financiare sunt limitate. Avantajul gazonului artificial în astfel de zone este mai mult decât evident!

2. Ideal pentru stadioane acoperite

Construcţia stadioanelor este adesea influenţată de nevoia de a ajusta design-ul pentru instalaţia de iarbă naturală, în cazul fotbalului internaţional. Iarbă naturală are nevoie de suficientă lumina solară, vânt şi ploaie pentru a creşte şi prosperă. Cu toate acestea, tendinţa spre construirea stadioanelor cu acoperişuri şi terase pentru un comfort suplimentar al spectatorilor, creează un mediu mai potrivit pentru gazonul artificial.

Cea mai nouă generaţie de suprafeţe artificiale combină caracteristicile similare ierbii naturale (inclusiv comfortul şi siguranţă jucătorilor) cu independenţa faţă de soare, vânt sau ploi.

3. Costuri reduse de întreţinere

Nouă generaţie de suprafeţe artificiale este mai uşor de întreţinut decât suprafeţele cu iarbă naturală. Chiar dacă nu este natural, gazonul artificial nu poate fi doar instalat şi lăsat în voia sorţii. Cel care se ocupă de terenul de fotbal, ale cărui sarcini de zi cu zi se vor schimbă şi va trebui să înveţe un nou set de tehnici de întreţinere, este unul dintre cei mai mari beneficiari ai gazonului artificial. Timpul de întreţinere este mult mai mic, iar costurile pentru un teren de fotbal cu gazon artificial sunt reduse semnificativ.

4. Mai multe ore de joc

Cele mai multe terenuri de fotbal cu gazon artificial sunt deţinute de00004441_mediummunicipalitati şi cuburi de fotbal, care recunosc că gazonul artificial poate fi utilizat aproape 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămâna, deoarece nu are nevoie de timp pentru a se recupera. Datorită longevităţii crescute, e nevoie de mai puţine terenuri de fotbal.

5. Mulţi-utilizare

Astăzi, situaţia financiară a devenit una dintre cele mai importante componente ale unui club de fotbal. Pentru a acoperi creşterea costurilor, sunt necesare fluxuri de venit suplimentar. Cea mai nouă generaţie de gazon artificial cu caracteristici de joc similare ierbii naturale, nevoi de întreţinere reduse, mai multe ore de joc şi posibilităţi de mulţi-utilizare, îndeplineşte cerinţele unui teren de fotbal modern. Acesta poate fi utilizat aproape 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămâna. În plus faţă de antrenamente şi meciurile diferitelor echipe, terenul de fotbal cu gazon artificial poate fi închiriat şi pentru diferite evenimente.

6. Condiţii de joc îmbunătăţite indiferent de condițiile meteorologice

În condiţii meteorologice nefavorabile, posibilitatea de utilizate a unui teren cu iarbă naturală este limitată, iar performanţă scade. Producătorii au dezvoltat gazon artificial pentru terenurile de fotbal, care imită perfect caracteristicile ierbii naturale şi sunt rezistente la climat dificil. FIFA a recunoscut rolul condiţiilor îmbunătăţite, valabile pe tot parcursul anului, în dezvoltarea globală a fotbalului.

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!