Tipurile de încălţăminte în funcţie de suprafeţele sportive: suprafaţă hard vs. zgură vs. gazon

Ne întrebăm tot timpul dacă un pantof cu talpă dură va fi potrivit pe un teren de zgură sau chiar pe un teren de gazon. Există un motiv pentru care există pantofi specifici pentru anumite suprafeţe. Fiecare suprafaţă se comportă un pic diferit, iar jocul se poate schimba în funcţie de suprafaţa pe care jucaţi. Deci, haideţi să aruncăm o privire asupra diferenţelor dintre aceste trei tipuri de pantofi.

Încălţămintea pentru suprafaţa dură
Cea mai populară şi mai obişnuită suprafaţă a terenului de tenis este suprafaţa dură. Acesta suprafaţă este, de asemenea, cea mai pretenţioasă atunci când vine vorba de durabilitate în exterior. În funcţie de locul în care jucaţi, este posibil să întâlniţi un teren dificil, mai lent sau, eventual, un teren curat, mai alunecos şi mai rapid. În orice caz, tălpile pantofilor sunt de obicei construite pentru a face faţă cerinţelor acestei suprafeţe. Cel mai adesea ele prezintă un model de spic sau peste pentru a vă oferi amestecul perfect de aderenţă.
Pantofii pentru suprafeţe dure vor avea adesea o amortizare amplă şi o talpă intermediară care vă va ajuta să transferaţi energia în fiecare pas pe care îl faceţi şi să absorbiţi şocul de pe suprafaţa mai dură. Ei au de obicei o suprafaţă superioară care vă ajută în susţinere si durabilitate.
Zona tălpii este adesea construită şi protejată pentru degetele de la picioarele, deoarece un teren dur de pietre poate face într-adevăr vătămări pentru pantofii tăi. Atunci când alegeţi un pantof sport pentru o suprafaţă sportivă dură, există de obicei două tipuri pe care puteţi alege – prima fiind o opţiune durabilă şi stabilă care vine cu o garanţie de 6 luni pe talpă. Înseamnă că, dacă poţi purta acea talpă în mai puţin de 6 luni, producătorul îţi va trimite o altă pereche. A doua opţiune este un pantof orientat spre viteză. Acestea sunt adesea mai uşoare în greutate şi au fost făcute pentru a avea un simt mai rapid. Pantofii cu talpă tare sunt cele mai versatili pantofi şi pot fi folosiţi pe terenuri de zgură sau iarbă.

Încălţămintea pentru suprafeţe cu zgură
Terenurile de zgură sunt de obicei cele mai lente dintre cele trei suprafeţe şi în timp ce este posibil să nu reuşiţi să stăpâniţi imediat mişcarea, găsirea pantofului potrivit ar trebui să fie simplă! Veţi dori un pantof cu nivelurile potrivite de tracţiune pentru a vă ajuta să vă mişcaţi cu graţie pe teren, precum şi suport lateral pentru a vă susţine când alunecaţi.
Ceea ce face diferenţa în principal este talpa. O talpă exterioară a unui pantof sport pentru suprafeţele din zgură va avea în mod obişnuit un model de de zigzag pe toată suprafaţa, care oferă o adevărată aderenţă pe suprafeţele alunecoase.
Acest tipar nu va permite ca zgura să fie luată pe talpă, pentru a obţine o mai bună tracţiune atunci când încercaţi să porniţi, opriţi sau schimbaţi direcţiile, dacă zgura se acumulează, un cuplu se fixează de partea dvs. de pantof din rachetă ar trebui să dărâme toată lutul de pe talpă. Un alt motiv pentru care veţi dori să vă achizionati o pereche de pantofi de zgură specifici, dacă intenţionaţi să jucaţi pe zgură în mod regulat, se datorează faptului că ei au, de obicei, o încreţire mai densă pentru a ajuta nu doar la stabilitate, ci ajută la păstrarea zgurei departe de pantofi.

Încălţămintea pentru suprafeţe cu gazon
Vine un moment al anului când Open-ul Francez s-a terminat şi mai sunt doar câteva săptămâni până la Wimbledon … este sezonul gazonului! În ciuda turneelor pe terenurile de gazon care durează doar câteva săptămâni pe turneul pro, unii jucători au norocul să se bucure de tenis pe gazon pe tot parcursul anului. Ca şi zgura, gazonul este mult mai delicat cu corpul şi articulaţiile. Deşi nu există o tonă de opţiuni pentru pantofii speciali pentru jocul pentru gazon din care puteţi alege, această suprafaţă tinde să promoveze jocul rapid, ceea ce înseamnă că veţi dori cu siguranţă pantoful corect pe acest tip de teren. Pantofii despre care vorbim au o talpă care prezintă “noduli”. Această talpă asigură o bună aderenţă pentru jucătorii pe ceea ce poate fi adesea gazon alunecos. În ciuda tălpii exterioare, nu ar trebui să facă niciun fel de daune terenului, dar vă ajuta jucătorii să se simtă confortabil în mişcare rapidă pe această suprafaţă rapidă. Spre deosebire de pantofii pentru suprafeţe dure, aceştia nu pot fi folosiţi pe alte suprafeţe.

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!