Care sunt beneficiile pistelor de atletism/alergat?

Mulți atletici de performanță cheltuiesc sume imense de bani, efort și timp încercând să aibe parte de un antrenament bun atunci când, uneori, un regim intens de ardere a caloriilor se află chiar sub nasul lor. Alergarea pe pistă, fie în sprinturi, fie în sesiuni de jogging pe distanțe lungi, oferă o varietate de beneficii care fac acest antrenament simplu și tradițional, atrăgător pentru mulți oameni.

Sprinturile
Alergarea pe pistă, în sesiuni de sprinturi, vă oferă beneficii diferite de alergarea pe distanțe lungi. Sprinturile vă ajută să dezvoltați fibre musculare rapide în organism, în special pe picioare. Într-un fel, practicarea sprinturilor este comparabilă cu ridicarea de greutăți; cu cât faceți mai multe, cu atât mai mulți mușchi veți dezvolta, permițându-vă să vă îmbunătățiți de fiecare dată. Un studiu realizat de Universitatea din New South Wales,  Australia a arătat că mișcările rapide, cum ar fi cele de sprint, îi pot ajuta pe unii oameni să piardă în greutate mai repede decât jogging-ul.

Distanțele medii
Alergarile pe distanțe medii, cum ar fi traseele de 800 și 1000 de metri, nu dau corpului același antrenament exploziv ca sprintul, dar oferă beneficii, inclusiv caloriile arse, pierderea în greutate și tonifierea mușchilor. La fel ca toți atleții, alergătorii de distanțe medii beneficiază de eliberarea hormonilor endorfinici, care ajută la îmbunătățirea capacității de dispoziție și a plămânilor și la creșterea sănătății inimii.

Distanța lungă
Alergarea pe distanțe lungi înseamnă că alergați într-un ritm mult mai lent decât sprinturile și alergările pe distanță medie, însă alergările pe distanțe lungi, cum ar fi cele de 5.000 și 10.000 de metri, oferă multe alte beneficii. Persoanele care aleargă pe distanțe lungi – în special maratoniștii – beneficiază de o densitate osoasă crescută, o sănătate mai bună a inimii și o stare de spirit mai bună. Deși alergatul într-un ritm mai lent ar puteasă nu pară atât de benefic în ceea ce privesc caloriile arse, o persoană de 70 de kg, care aleargă 30 de minute cu doar 8 km pe oră, va arde mai mult de 280 de calorii.

Altele
Pe măsură ce alergați, nivelul ridicat al colesterolului din corp va crește substanțial în timp ce grăsimea corpului va scădea. Reducerea grăsimii corporale ajută la reducerea riscului de boli de inimă, hipertensiune arterială și diabet zaharat. Alte beneficii includ îmbunătățirea funcției creierului prin generarea de noi celule nervoase și a vaselor de sânge.

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!